fredag 30 januari 2009

Stor och liten...

Jag har två matchande arabiaskålar i min ägo; en STOR och en liten. Den stora är sprucken, men det syns inte om man vinklar den rätt... Den står nu på översta hyllan i köket, bredvid en annan sprucken arabiaskål. Den lilla rymmer våra vardagsbestick.




Här syns det ganska så tydligt vilka mina favoritfärger är! Blått och vitt och fräscht, och kanske aaningen för många prylar på mina kökshyllor... :O) Ni som jag har säkert också märkt att det är ljust rätt länge om kvällarna nu, eller åtminstone så länge att vi får se vårt hus i dagsljus när vi kommer hem. Härligt! Huset är också blått och vitt... :O) Hittills har det bara varit mörkt, mörkt när vi anlänt hem. Ingen vägbelysning på norrabynsvägen inte...


Skönt med helg nu igen! Tyvärr är huset inte veckostädat, så det måste jag (vi, någon) ta tag i, men annars inte mycket inplanerat. Lilla fröken skall på kalas till sin nya (!) pojkvän, och kanske stora fröken och jag hittar på något kuligt pyssel medans... Ha det bra alla!


onsdag 28 januari 2009

Vårt nya intresse

Som liten tog jag pianolektioner. Vill minnas jag kom till den gula boken... Ett ultimatum vid vår flytt till nytt hus var att vi skulle överta pianot från mina föräldrar, annars skulle mamma sälja det!! Mannen tyckte gott vi kunde överta det, och SEN sälja det... ;O) Jag kunde för mitt liv inte förstå varför det skulle säljas. Ett piano är ju en rätt ståtlig sak att ha i sitt hus, och dessutom var det ju vitt!




Ett piano är rätt stort också kom jag ganska snart fram till och rätt brett och kräver en del utrymme, så nu i brist på bättre står det inklämt i vårt data-/pyssel- och således också pianorum. Men nu äntligen har barnen också upptäckt tjusningen med det. Den röda boken var rätt tråkig så nu har jag istället sökt fram den "silvriga boken". Där fanns mycket skoj! Och nu kan vi alla rätt galant spela bl.a Lille Katt (förutom mannen, han ger oss mest den där irriterande blicken när vi sitter bak ryggen hans och klinkar... ;O)


På ändan av pianot sitter vår skyddsängel och lyssnar så glatt! Han är absolut inte uttråkad även om man kunde tro det av minen... :O) Pianot har härmed blivit vårt nya intresse om kvällarna! Fast under gårkvällen hann vi också besöka byns bibliotek, och spendera två timmar på skrinnskobanan, och även öva för förstaste gången på diktamen... Vad mycket man hinner ibland, och vad skönt med en massa frisk luft en vardagskväll. Det är sällan man hinner eller unnar sej det!!


Och så har jag fått en gullig utmärkelse av Frida med den härliga bloggen spetsar och volanger. Tack snälla du! Passa på att hälsa på hos henne. Där hittar ni mycket inspiration och fina bilder. Och jag i min tur ger den vidare till er alla som hälsar på här idag, en lite gråmulen onsdag...


måndag 26 januari 2009

Tillfällig lösning...

Vi har ETT TV i vårt hus, och det finns på övrevåningen i allrummet (eller vad vi nu skall ge det för fint namn...:O) Här finns därmed också en miljon filmer, en massa spel, skivor etc. Väldigt brokiga färgglada saker! Dessa har stuckit mej i ögonen nu rätt länge, tills jag kom på denna geniala lösning! Med hjälp av två gamla spetslakan och min vän elna blev det så mycket lugnare i detta rummet!! Drömmer naturligtvis om ett skåp att gömma tv:n i... istället för dessa gamla ikeabänkar.





Här har vi också ett gammalt loppisbord som soffbord. Lådorna är charmigt omaka och bordsskivan är vääldigt sprucken. Precis som det skall va med andra ord... :O)

Hoppas att ni haft en skön helg! Igår var jag väldigt huslig (inte riktigt min grej ...:O) Gjorde en riktigt god mustig soppa med bacon, massor med lök och purjolök. Till och med mannen som är motståndare till purjo tyckte den var god!!! Recept och bilder hittar ni här. Inte kanske precis söndagsmat, men efter en långpromenad i vintervädret, medans flickorna var på sin gympa var det gott med en värmande soppa när vi kom hem. Och med hembakta semlor och chokladprickig smulpaj blev det nästan lite lyxigt... :O)

lördag 24 januari 2009

gardiner eller inte...




Tog ner mina beige-röda julgardiner förra helgen. Tyckte det blev så otroligt luftigt, ljust och fräscht utan dem, så jag la aldrig upp några nya... Hade besök av mina föräldrar häromkvällen när jag hör pappa muttra i soffan. "Ja, jag tyckte det var något konstigt, men nu ser jag ju att du inte har några gardiner här..." Påpekade då lite försiktigt det där om ljust och luftigt... "Ja men det ser ju ut som på Långholmen!" För den oinvigde lär det vara ett fängelse utanför Stockholm(?) "Det räcker med en smal vepa här och en smal vepa där..." sa han sen till sist. Så nu idag har jag enkom för dej pappa hängt upp till och med TVÅ smala "vepor" i var sida... :O)


Hur han sen kan veta hur det ser ut på Långholmen förtäljer inte storyn...:O) Fredagkväll betyder för oss en brasa i öppna spisen, bastubad och myskväll med nåt gott framför tv:n. Så blev det dock inte igår, så det skall vi ta igen ikväll! Hoppas också ni får en mysig lördagkväll!

onsdag 21 januari 2009

Min sötaste lilla...

Denna lilla hylla har följt mej genom alla mina flytter. Den har varit vit, trären, brunbetsad och nu är den återigen vit. Den är nog min sötaste lilla hylla... :O) Kommer ursprungligen från min mormors hus, och nu bor den i vårt badrum.






I glasen bor naturligtvis våra tandborstar, men de matchade inte riktigt den övriga vita inredningen på bilden...;O) Igårkväll var jag ensam hemma. Flickorna var hos sina kompisar och övade med sitt nya rockband (!)... Jag ägnade en stund åt två vita spetslakan och min vän elna. Och vad detta blev får ni kanske se en annan dag. Har inte bestämt mej ännu för om det blev bra eller inte... :O)


måndag 19 januari 2009

Ulliga hjärtan




Storasyster och jag har tovat!! Det blev gråa och vita ulliga hjärtan med påsydda pärlor. De passade bra som present åt barnens stora kompis och min bästa vän som nyligen har fyllt jämt. Hon har dessutom väldigt stoor mage just nu... ;O) Så vi väntar, både barnen och jag med spänning på vad som månne där finns i.
- Tänk om hon får bebisen på födelsedagen... Då är det ju som att ha en present i magen... sa storasyster. Så blev det nu inte, men snart, snart får vi se vem som bor därinne...

Tycker själv hjärtanen blev så fina så det blir nog att pyssla några åt oss själva också. Kanske man kunde hänga dem på rad under varandra eller hänga dem ett och ett i fönstret... Storasyster fick en förpackning med tovningsull av tomten, så vi har alla blivit bitna av detta trevliga pyssel. Även momma förstås... Har bla fått dessa fina vantar av henne, där hon tovat fast en stjärna och sytt på en fin knapp! Har ni också provat på att tova? Det är jättekul... :O)


Ett tips på billiga pärlor är att köpa gamla pärlhalsband på loppis, och klippa sönder dem. Så har vi gjort, och vips har man hur mycket pärlor som helst i olika modeller och olika färger...
Ha en härlig vecka!


Utmärkelser

Har nyligen (den ena) och för läänge sedan (den andra) fått två utmärkelser. Tusen Tack snälla ni för att ni tänker på mej. Det värmer och jag blir så jätteglad...:O)

Den ena fick jag av Lotta med den härliga bloggen lottaspace. Kika gärna in till henne. Där hittar ni mycket tips och inspiration och så är hon väldigt kunnig med den där symaskinen...:O) Beställde till julen trevliga tetra-necessärer av henne.


Den andra fick jag av snälla Nina med den trevliga bloggen liljascorner. Hon är nyligen inflyttad i ett nybyggt hus, och där får vi ta del av små projekt som ännu pågår inredningsmässigt. Hon skriver dessutom väldigt skojigt om både ett och annat...:O)

Och dessa båda ger jag givetvis tillbaks till er båda och vidare till er alla andra som jag så gärna hälsar på!!


lördag 17 januari 2009

Nytt år nya möjligheter...

Fick denna trevliga sak i julklapp av våra vänner. Vet inte riktigt vad baktanken är... ;O) Den hänger nu i dörröppningen, men ännu har vi inte råkat stå där båda två. Kanske man kunde arrangera det... tror den får hänga kvar ett tag även om de övriga julsakerna åkte ut förra helgen...



Fick också denna stora fina låda av tomten, eller av min pappa om jag skall vara ärlig. Han vet vad jag gillar... Hade lite beslutsångest över placeringen, den är rätt stor, men kom fram till att den nog passar bäst som förvaring i pysselhörnan. Skall möblera om där lite så blir det nog bra.





Nytt åt nya möjligheter brukar man väl säga, och då syftar jag inte på de översta raderna i detta inlägg... :O) Jag kommer så småningom att återuppta mina studier (distans) som blev på hälft för något år sedan. Då gick inte kombinationen heltidsjobb, barn, husbygge och studier riktigt ihop. Jobbet är kvar, men barnen är lite större och vi är ju inflyttade så månne det inte skall funka bättre nu... Har ju en del till godo redan så det blir troligtvis inte så fullspäckat program ännu detta år. Men kan vara bra att förbereda sej mentalt... :O) Borde ha varit på introduktion idag, men med en vecka ur form bakom mej så lockade inte skolbänken riktigt...


Ha en fortsatt skön helg!


onsdag 14 januari 2009

Silvrigt

Någon kanske minns att jag på hösten gick en kurs i silverlera. Och här får ni se en del av resultatet... Min version av alla fina namnsmycken man sett här och där i bloggvärlden. Mina blev små (pga priset på den lilla, lilla lerklumpen...:O) men rätt söta och personligt handgjorda iallafall...




Och alla fick sitt inslaget i en söt liten pappersask med ett passande kort!




Har varit ur form de senaste dagarna, och fortfarande också, men man blir lite avtrubbad av att bara ligga och stirra i taket och glo på dumburken... så idag bloggade jag liite, liite... Därav har jag heller inte hälsat på hos er alla på ett tag! Men jag återkommer...


lördag 10 januari 2009

Hemliga hemgjorda...

Nu är det inte hemligt längre... Några vissa utvalda fick hemgjorda klappar av mej. Mossi i Åbo fick mina minnen-drömmar tavlor, med bilder på barnen. Går bra att byta sen när man tröttnar på dessa motiv... :O)



Och min knappgalna mamma fick en låda enkom för hela hennes samling av "buttons". Lådan är en gammal vinlåda i trä som jag shabbmålat och textat på. Funkade rätt bra, förutom att alla knappar inte rymdes där... Hon borde nog få en till. Och vi borde då dricka mera vin så jag får en ny trälåda att shabba... :O)


Och visst är knappar vackra! Jag var hos henne häromkvällen och grävde i hennes låda. Så de vackraste bor numera hos mej... :O)


Vissa charmigt nötta av tidens tand...


Det blev bara liite sovmorgon imorse, så nu börjar man återgå till rutinerna... Fast ikväll kan det bli liite sent igen. Vi skall bevista byns grötfest. En trevlig tillställning där det bjuds på gröt, sång, dans, minirevy. Det är sånt jag gillar med små byar, den trevliga gemenskapen som uppstår! Och de flesta deltar på ett eller annat sätt. Mannen sitter i byaföreningen och har varit aktiv flera kvällar, jag (som stand in för honom) dukade bord och vek massvis med servetter igårkväll, storasyster har tillsammans med sina kompisar övat in ett dansnummer... och lillasyster sitter i publiken och njuter... :O)

Hoppas också ni får en trevlig helg!


torsdag 8 januari 2009

Ninas café

Min vän Nina bor i ett gammalt jugendhus byggt år 1912 i Finlands minsta stad... Själv tycker jag det liknar ett riktigt villavillekulla hus, vet inte då om de uppskattar den åsikten... :O) Men det är stort, charmigt, med vinklar och vrår, och målat i härliga färger med många detaljer. Och det kanske härligaste med detta huset är att där i ena hörnet fanns tidigare en tvättäkta lanthandel. De har bevarat denna i original med hyllor på väggarna från golv till tak, köpmansdisken, en kakelugn i hörnet och nu finns där också en hel samling med underbara gamla grejer. Som ett litet museum! Nina öppnar dörrarna till sitt café varje jul och man kan då smyga in där och njuta av en kopp kaffe med hembakt och beundra allt vackert. Lika mysigt varje år... så välkomna in ni också... :O)









Där bakom disken stod också en söt liten fröken och sålde godis i papperstrutar... :O) Dock inte min pysselIda utan hennes lillsyster denna gången.