onsdag 28 januari 2009

Vårt nya intresse

Som liten tog jag pianolektioner. Vill minnas jag kom till den gula boken... Ett ultimatum vid vår flytt till nytt hus var att vi skulle överta pianot från mina föräldrar, annars skulle mamma sälja det!! Mannen tyckte gott vi kunde överta det, och SEN sälja det... ;O) Jag kunde för mitt liv inte förstå varför det skulle säljas. Ett piano är ju en rätt ståtlig sak att ha i sitt hus, och dessutom var det ju vitt!
Ett piano är rätt stort också kom jag ganska snart fram till och rätt brett och kräver en del utrymme, så nu i brist på bättre står det inklämt i vårt data-/pyssel- och således också pianorum. Men nu äntligen har barnen också upptäckt tjusningen med det. Den röda boken var rätt tråkig så nu har jag istället sökt fram den "silvriga boken". Där fanns mycket skoj! Och nu kan vi alla rätt galant spela bl.a Lille Katt (förutom mannen, han ger oss mest den där irriterande blicken när vi sitter bak ryggen hans och klinkar... ;O)


På ändan av pianot sitter vår skyddsängel och lyssnar så glatt! Han är absolut inte uttråkad även om man kunde tro det av minen... :O) Pianot har härmed blivit vårt nya intresse om kvällarna! Fast under gårkvällen hann vi också besöka byns bibliotek, och spendera två timmar på skrinnskobanan, och även öva för förstaste gången på diktamen... Vad mycket man hinner ibland, och vad skönt med en massa frisk luft en vardagskväll. Det är sällan man hinner eller unnar sej det!!


Och så har jag fått en gullig utmärkelse av Frida med den härliga bloggen spetsar och volanger. Tack snälla du! Passa på att hälsa på hos henne. Där hittar ni mycket inspiration och fina bilder. Och jag i min tur ger den vidare till er alla som hälsar på här idag, en lite gråmulen onsdag...


15 kommentarer:

Ekebo sa...

Jag spelade piano som barn och kommer nog ihåg en del ialla fall. Men här har vi inte plats för något sådant. Ditt är jätte fint vitt och härligt. I morgon ska sonen få en keyboard (stavas det så). Då blir det musik i huset sa han hi hi! Ha det gott! Kram Malin

Sabina sa...

Vitt piano är så snyggt så det kan man ju ha som inredning även om ingen spelar. Jag spelade också som barn och har nu även "tvingat" mina barn att spela. Det gör dom motvilligt! Men nog är det roligt som vuxen sen att kunna spela lite grann... det är mödan för eländet med alla läxor man hatade som barn! :)

StrandviksVillan sa...

Man tackar då!

Ni hann verkligen med mycket på en vardagskväll! Vi borde också ta oss till isbanan nån kväll, där finns ju åtminstone belysning...

Även jag spelade piano några år, men tröttnade (det var teorilektionerna som inte kändes lika inspirerande).
Vår lillkille har ett keyboard i sitt rum och spelar på det och på munspel på samma gång, haha!

Tack för tipsen om tygerna!
Ha en bra dag!

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Oj så maffigt med ett piano, och fin var den dessutom.
Roligt att ni har ett gemensamt intresse nu =)
Man ska nog ha instrumenten framme om barnen ska få upp intresset, och jag önskar att mannen eller jag hade lärt oss noter iaf. Men jag har bara hållt på med sång!

Ha det gott. Kram Pirre

ALEGNI sa...

den som kunde spela... jag är totalt omusikalisk, men lyssnar väldigt bra på musik ;)

i et lite rødt hus sa...

Jeg ønsker meg også piano! (vi må bare skaffe et hus først...) Jeg har tatt vare på alle mine pianobøker som jeg hadde som barn, og ser gjerne at noen av mine barn også vil lære å spille. Perfekt at det allerede var hvitt, så slipper du å ta frem penselen;)

Kamomilla sa...

Vackert med ett vitt piano!

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Vilket fint hus ni har! Vilken tur att jag hittade hit :)

Kram,
Ann

Frida sa...

Jag spelade också piano som liten men det höll inte i sig länge jag övergick till tvärflöjt i stället. Jättefint piano tur att de inte slängde det. Tack för dina gulliga ord om min blogg.
Kram Frida

Frida sa...

Sålde menade jag ju.

Lilja's Corner sa...

Både lyxigt och vackert med ett piano, speciellt vitt!

kardemummagumma sa...

Fösta gången ja hittar hit! Men ååh så fint ni har de hemma.. :)

Grinden på glänt sa...

Jag spelade också som barn men slutade när jag skulle byta till den gula! Fast visst är det nostalgiskt när man får klinka lite på ett piano...

Sabina sa...

Fiskmåsarna i min banner... sitter på en klocka som är gjord av en gammal träbit. Varifrån den kommer vet jag inte, vi har haft den länge. Varifrån känner du igen den?

Clarice sa...

Jag älskar pianon! Vi lyckades komma över ett gammalt som skänktes bort, ännu har vi inte kommit oss för att stämma det så de låter lite lustigt på vissa ställen. Men det är så ljuvligt.

Kramis,