fredag 11 juli 2008

Pysselida...

Vårt dygn med PYSSELIDA var skoj! Först gjorde vi badbomber, eller badbakelser kanske är ett bättre namn på dem... Det var enkelt!! och resultatet blev helt ok tycker jag för att vara första gången. Övning ger färdighet, och kanske de nästa gång blir lite mer välformade... :O) Vi använde muffinsformar av silikon. Jag ville göra vita men det gav inget gensvar alls... så färggrant blev det! Har dock inte provat någon ännu, så jag kan inte svara för att de funkar. Kanske vattnet blir alldeles blått eller rosa av karamellfärgen...


Här bjuder jag på receptet. En sats räckte till en muffins, så man kan gärna mångdubbla det från början.

Detta behövs: citronsyra (från apoteket), bikarbonat (samma som matsoda lärde jag mej på Halpa Halli...:O), karamellfärg, doftolja samt olivolja.
Häll ner 1 msk citronsyra och 4 msk bikarbonat i en skål och rör ihop. Droppa i valfri karamellfärg och blanda in det i pulvret så badbomberna får sin kulör. Droppa sen i valfri doftolja och rör om i skålen. Häll därefter i olivolja tills massan blir fast och du kan krama ihop bollar av den. Tillsätt också ev. potpurri och fyll en form eller rulla en boll för hand. Lägg sedan för att torka (tar ca ett dygn).

När "småbarnen" tittade bolibompa pysslade vi själva, Ida och jag. Då gjorde vi blomprydnader av järntråd. (Tack för inspirationen Hanna...) Tyckte de blev helt ok för att vara första gången... ;O)Och Ida gjorde vackra frisyrer på flickorna!Och till sist en bild på det söta tovade hjärtat jag fick av henne. Tack snälla rara du!!


Igårkväll var jag på Närpes Skolmusikkårs 50-års jubileumsshow (långt ord det där....) Tre timmar med sång, musik, dans och humor av riktigt hög klass. Mäktigt!! Och som gammal medlem i den föreningen (cirkus 13 år som drillflicka) skall jag ikväll på en nostalgisk återträff. Det blir trevligt! Och på söndag är det loppisdag!! Ha en skön helg alla! Hälften av semestern har gått, vilket ju innebär att hälften fortfarande är kvar... :O) Men snälla rara någon som hör mej, lite bättre väder vill vi nog ha!!

9 kommentarer:

Millas hem sa...

Vilken härlig dag med bara pyssel!
Fiffigt det där med "blompinnarna".
Bilderna på utemöblerna och lerkrukorna är så härliga. Jag har också massor av lerkrukor...måste hitta på ngt med de!
Kram Camilla

Mari&Maiju sa...

Voi miten kivoja kuvia:) Kampaukset ovat suloisia ja voi noita rautalankakukkasia! Mukavaa viikonloppua!

Mari

Inredningstokig själ sa...

Sådana badmuffins skulle min dotter gilla, kanske jag nappar på ideén, nu har man ju ändå inget att göra då vädret är så trist!!

Fina blompinnar!!

Marja Kristiina sa...

Jisses vilka fina badbomber! Så fiffigt! Låter som en kul dag :-)

Ha en skön o solig helg!

Vackrare vardag sa...

Så mycket mysigt pyssel ni hann med! Kul med pysselsällskap också.

Kan tänka mig att showen var häftig. Har ibland tänkt att det skulle vara kul att någon gång på deras shower, de lär vara bra!

Trevlig helg!

Vit spets sa...

Pyssel är alltid kul! min man hjälper till & målar han med...
Snygga frisyrer på barnen & blomsterpinnarna var super...
Kramis
//Siv

Leva som jag sa...

Hej!
Tänk jag fick hemmagjorda badbomber av min tjej i dag!!
kram M

Loppisliv sa...

Härliga badmuffins...du får berätta sen om ni blev rosa eller blå efter badet :-) Ohh så fina bilder på utemöbler och krukor m.m. från er veranda...ser inbjudande ut...snyggt! Kram Paula

Leva som jag sa...

Mysigt med pyssel!! Snyggt att lägga badbomberna i muffinsformar
kram