onsdag 9 juli 2008

Excursion...


Måndagens gråkalla väder ledde mej ut i uthuset på excursion (igen... :O) Denna gången blev det ännu några lådor... och en söt liten mjökpall + charmigt slitna lerkrukor. Hittade också endel grejer som går under kategorin skrot. För mej patinerat skrot, och för mannen vanligt skrot som skall tillbaks in i uthuset... Kanske ni får se det en annan gång! På kvällen sprack det gråa upp och blev till strålande solsken, så då åkte den vita målburken fram.Den stora hantverksbacken har varit vit sen tidigare, men jag har inte använt den till något, så nu fick den bli tidningslåda. Enkelt att bära in och ut på verandan. Här ryms både nya och gamla tidningar. Ofta bläddrar jag i mina gamla tidningar också, och hittar alltid något nytt vackert att inspireras av...


Den andra lådan var ordentligt shabbig färdigt, men behövde ett lager färg på sej för att bli fräsch. Nu får den fungera som förvaring för sånt som kan va bra att ha ute eller inne. Ljus, bestick, servetter bäres ju ofta fram och tillbaks. Det är ett handtag också på lådan där bakom glasen. Men senare när jag får en trädgård kan den passa som förvaring åt små trädgårdsredskap, frön etc. Min runda pall blev också vit och hyllan till sovrummet, men den saknar ännu krokarna.


Den lilla mjölkpallen var underbar! Och ser ni... mina gröngula emaljburkar har fått en funktion!! Blev riktigt nöjd med mitt stilleben. I de patinerade krukorna tror jag jag skall starta en suckulentodling. Kommer att behövas måånga till mina kommande stenrabatter... :O)


Idag kommer vi att få övernattningsbesök av min pyssliga guddotter! Barnen väntar och jag väntar. Alltid kul att få en pysselkompis... :O) Badbomber står bland annat på agendan. Har aldrig gjort det förr, så får se om det lyckas... Vi skall grilla hamburgare och vara vakna till klockan två säger storasyster. Lite oklarheter vilket rum hon skall sova i " i mitt, i mitt, i mitt" "NEJ I MITT!!" Hmmm... får se hur vi löser det dilemmat!


Tack snälla ni för kommentarerna! Det är så trevligt att få gensvar. Och så roligt när en del nya bloggare hittat mej också. Det är alltid skoj för då hittar man själv nya trevliga sidor att inspireras av. Ha en skön onsdag! Här vaknade vi till regnsmatter, men det känns ganska skönt. Och smultronen behövde få sej en dusch...

18 kommentarer:

Anonym sa...

Superfina lådor du målat!! Och din veranda ser såå himla mysig ut!
Själv tycks jag sakna inspiration just nu, och det finns så mycket jag skulle vilja ta tag i, så jag vet inte riktigt var jag ska börja...Får hoppas den återvänder!

Anonym sa...

Såå fint ni har det på terassen. De små lådorna passar som hand i handske och gör miljön ännu skönare.
Och lilla mjölkpallen e för gullig - tänk om man kunde se allt vad den varit med om under dess dar... den bär säkert på en spännande historia!
Du är så duktig på att pyssla!
Ha en skön dag!
kram/ruffa :)

Lenas pysselgrop sa...

Noterade redan på första bilden att du tagit i bruk dina emaljprylar - va bra!

Målar du texterna helt på "frihand"?

Mitt Nya Vita Hem sa...

jättefina lådor du målat,gillar garden lådan.o så fint ni har det på terassen
ha en bra dag!

Leva som jag sa...

Åh så fint det blev när du planterade i baljerna.
Ha en fin dag och supergrattis till utmärkelsen
kramar Malin

Lantliga drömmar sa...

Vilka härliga fynd du gjort! Lådorna är riktigt mysiga, och en mjölkpall har jag själv velat ha länge! Din var riktigt snygg, och passar jättebra där med stillebenet! Fint! :-)

Som så mycket annat låter det precis som i vårt hus då, bara att vi har spegelvänt, så grovkök, bastu och ett rum kommer på vänster sida, och köket och trappan är på höger sida om kvisten och hallen! :-)

Mari&Maiju sa...

Oi joi miten ihanalta taas näyttää... Olen hulluna noihin saviruukkuihinkin!

Mari

Vackrare vardag sa...

Helmysiga bilder du visar! Känns så rofyllt och idylliskt att titta på dem. Härliga saker du fyndat igen! Du är duktig på att skapa nya användningsområden för nya saker. Själv har jag ibland svårt att komma på vad jag skall använda någon viss grej till...

Ha det gott!

Inredningstokig själ sa...

De gör nästan ont i hjärtat av dina vackra bilder, du hittar alltid sååå fina grejer och hittar alltid på nåt roligt av gamla saker!!! Gillar din stil du textar med, vackert och personligt!!

Huset på landet sa...

Så underbart fina lådorna blev! Det där typsnittet är ju för gulligt (ja jag har ju den lilla skylten jag köpte av dig att titta på). Vi har också tänkt göra badbomber (inspirerade av Strömsö), men var har du fått tag i ingredienser?

StrandviksVillan sa...

Er veranda är så jättemysig, skulle gärna se den "live" ;)
Finfina saker har du hittat igen och till bra användning!

Kamomilla sa...

Sidu visst blev det jättefint med emaljkärlen! Wau! och vilka fynd, mjölkpallen är underbar!!!

Vilken praktisk back för tidningar! jag läser också mina om och om igen! När vi åker till skäret brukar jag ha en tung bunt med mig av vinterns tidningar och till och med min 70-åriga pappa brukar glatt läsa Lantliv!

Spets & Zink sa...

Nämen vad fina bilder! Igen har du lyckats kombinera det praktiska och det sköna. Mjölkpallen är nog kanonfin samt emaljburkarna som har fått ett helt ny liv!

Gratulerar också på awarden som du fått! =)

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Guuuu´va´mysigt på din veranda!!!!
Tidnings"lådan" va´ju dunder fin!!!//Linda

Hanna sa...

Jättefina och somriga bilder! Och vilka fina lådor. Och lilla mjölkpallen är jätte gullig, skulle vilja också ha!

Pernilla/ Ockra villan sa...

åhh vad många inlägg du hunnit me.. Själv är jag bloggtorr...Men man blir ju alltid inspirared av dina fynd.. Kanske du bjuder på blogg träff i uthuset nån dag.. Det vore värt många timmar i för det uthuset..

Kram på dig

Huset på landet sa...

Ja, då väntar jag på recept om badbomberna blir lyckade!
Vinstchansen ökade ju i alla fall lite då du är med två gånger i utlottningen nu =).

Ekebo sa...

Fina saker du hittar bara så där och snyggt blir det efter lite målning. Kram malin!