måndag 19 januari 2009

Ulliga hjärtan
Storasyster och jag har tovat!! Det blev gråa och vita ulliga hjärtan med påsydda pärlor. De passade bra som present åt barnens stora kompis och min bästa vän som nyligen har fyllt jämt. Hon har dessutom väldigt stoor mage just nu... ;O) Så vi väntar, både barnen och jag med spänning på vad som månne där finns i.
- Tänk om hon får bebisen på födelsedagen... Då är det ju som att ha en present i magen... sa storasyster. Så blev det nu inte, men snart, snart får vi se vem som bor därinne...

Tycker själv hjärtanen blev så fina så det blir nog att pyssla några åt oss själva också. Kanske man kunde hänga dem på rad under varandra eller hänga dem ett och ett i fönstret... Storasyster fick en förpackning med tovningsull av tomten, så vi har alla blivit bitna av detta trevliga pyssel. Även momma förstås... Har bla fått dessa fina vantar av henne, där hon tovat fast en stjärna och sytt på en fin knapp! Har ni också provat på att tova? Det är jättekul... :O)


Ett tips på billiga pärlor är att köpa gamla pärlhalsband på loppis, och klippa sönder dem. Så har vi gjort, och vips har man hur mycket pärlor som helst i olika modeller och olika färger...
Ha en härlig vecka!


12 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Så fina hjärtan ni gjort!
Tovat har jag också, i skolan för kanske 5 år sedan. Det var faktiskt roligt, men skapelserna blev i rött och inte så tjusiga som de ni nu gjort... :-)

Ha en riktigt bra vecka!

Ingeborg sa...

Hej!
Jo det är urkul att tova. Jag har faktiskt inte gjort det på ett tag. Har tidigare jobbat som dagistant ( i 20 år ) och under den tiden tovade vi ganska ofta. Både med händerna och med nål som ni nu gör. Sist jag tovade blev det röda julhjärtan, men måste medge at de gråa är supersnyga.
Ha en bra dag,
Lotta

Moster sa...

Hejsan
Jag tackar så mycket för hälsningarna vi ficka av er på lördagen. Det var Åbo systern, som var in i Mosters, som hälsade.
Nu var ju inte syster min på plats så jag fick framföra hälsningarna åt henne. (Hon är nog på plats f.o.m. onsdag igen.) Hon tackar också så mycket för hälsningarna.
Visst är det mysigt att tova, jag har blivit så lat att jag tovar mest i maskin nuförtiden.
Kram Moster

ALEGNI sa...

jag har aldrig tovat, men det skulle vara roligt att pröva på. era hjärtan blev jättesöta!

StrandviksVillan sa...

Bra jobbat, allihopa! Pärlorna gav verkligen lite extra piff på hjärtanen.

Jaaa det är jättespännande att få se vem som bor därinne!! :D

Hanna sa...

Jaa, hjärtanen var jättefina, så jag tackar så mycket för dom;o)

Den som väntar på något gott...Tror ju att det blir att vänta några veckor ännu innan filuren i magen ger sig till känna;o)

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Nämen vad fint!! Så kul att pyssla tillsammans! :)

vform sa...

Joo...det är många som väntar...
Spännande!

Å vilka tjusiga hjärtan!...för att inte tala om vantarna!
Duktiga momma!

Hälsn. V

Kamomilla sa...

OJ! Ni är jättejätteduktiga!
Kanske man kunde göra servettringar av såna tovade hjärtan och järntråd? Skulle sitta perfekt till en vintrig middagsbjudning...

Maria sa...

Nåt jag absolut borde pröva på, ser ju jättekul ut!! Och så fina hjärtanen blev!

Malin sa...

Vi tovar en hel del. men vi har gjort tomtar & påskhäxor & kaniner :) otroligt söta och de e skoj med tovning .
era hjärtan blev ju super fina så kanske de blir att testa sånt nästa gång :)

Sarppa sa...

Kauniita, aivan ihania