lördag 24 januari 2009

gardiner eller inte...
Tog ner mina beige-röda julgardiner förra helgen. Tyckte det blev så otroligt luftigt, ljust och fräscht utan dem, så jag la aldrig upp några nya... Hade besök av mina föräldrar häromkvällen när jag hör pappa muttra i soffan. "Ja, jag tyckte det var något konstigt, men nu ser jag ju att du inte har några gardiner här..." Påpekade då lite försiktigt det där om ljust och luftigt... "Ja men det ser ju ut som på Långholmen!" För den oinvigde lär det vara ett fängelse utanför Stockholm(?) "Det räcker med en smal vepa här och en smal vepa där..." sa han sen till sist. Så nu idag har jag enkom för dej pappa hängt upp till och med TVÅ smala "vepor" i var sida... :O)


Hur han sen kan veta hur det ser ut på Långholmen förtäljer inte storyn...:O) Fredagkväll betyder för oss en brasa i öppna spisen, bastubad och myskväll med nåt gott framför tv:n. Så blev det dock inte igår, så det skall vi ta igen ikväll! Hoppas också ni får en mysig lördagkväll!

10 kommentarer:

Clarice sa...

Jag tycker precis som du. Det är luftigt utan gardiner. Din far skulle säkert bli shockad om han hörde att det finns ett hem i Pargas som är HELT UTAN gardiner.

Kramis,

Sanna sa...

Jätte fint!Jag igen gillar nog gardiner, men vet vad du menar då du tycker att det blir ljust och luftigt utan gardiner. kram

Hanna sa...

Ihania nuo sinun kynttiläsi tuossa vadissa.

Verhot tuovat pehmeyttä sisustukseen mutta välillä on ihanan ilmavaa olla ilmankin joten ymmärrän hyvin mitä tarkoitat.

Mukavaa viikonloppua!

ALEGNI sa...

det var tänkt att vi skulle uppvakta vårt fadderbarn ikväll, men vi fick precis samtal om att barnet insjuknat i magsjuka, så nu har vi en ledig kväll som vi inte vet vad vi ska göra av. o ingen mat...

Lottaspace sa...

Jag kan också tycka att det är fint utan gardiner. Vi har fina fönster, men inga fina fönsterfoder, med andra ord inga alls.. De måste ha försvunnit i förra ägarnas renovering.. grymt.. Men tänk att din pappa märkte det! Inte många karlar som ens ses sånt..

ha en trevlig fortsättning på kvällen!

kram,Lotta

Anonym sa...

Ja, så tänker jag ibland också..ska jag ha gardiner eller inte...
Imitt grovkök lade jag ingen gardin nu, tycer det räcker när tapeten är så mönstrad, och visst är det skönt o luftigt utan gardiner!(ja , det blev bara ett svamlande..:))
Fint ivardagsrummet har du!
Trevlig lördakväll!

Kamomilla sa...

Men det blev nog fint! Soffbordet/kistan är fint också!

Hanna sa...

Ha en mysig kväll! Här är också bastun varm men ett bastubad lär kunna sätta igång någon process så jag står över...

StrandviksVillan sa...

Så sköna färger i ert vardagsrum...

Kommer ihåg när jag var liten och vi hade dom där bastukvällarna på fredagar (eller lördagar) och saknar det ibland. Nu har vi ju ingen bastu, det är säkert den som gör hela stämningen. Dessutom får jag inte den rätta "nu börjar helgen"-känslan då jag oftast jobbar fre-kväll och lördag. Gnäll, gnäll, men visst har vi myskvällar ändå :D
Ha en skön söndag!

Lilja's Corner sa...

Hihi, din pappa e rolig han :)

Jag tycker också att det kan va härligt luftigt utan gardiner, men gardiner gör det nog mer hemtrevligt... :)