tisdag 17 augusti 2010

Höns
Höns står högt på min önskelista! Men då jag har en sån motsträvig karl ;O) Dessa bor hos barnens kompisar. Riktigt trevliga typer. Den här ovan med lite attityd också.

 

Sen kan man köpa härliga bruna ägg i deras lilla kiosk. Somliga större och somliga mindre och med olika färgskiftningar, och en riktigt gul gula. Det känns ekologiskt :O)


Skall nog bearbeta mannen under vintern så kanske vi har vår egen hönsgård nästa sommar ;O)

Idag börjar skolan! Den yngre i tvåan och den äldre i trean. Toppen tycker dom, aningen vemodigt för modern... Nu har jag inga småflickor mera som behöver ha mamma med sej första skoldan, inte heller några småflickor som skall skjutsas till morris på morgnarna. Ujuj vad tiden går fort...


7 kommentarer:

Moster och jag sa...

Vilka härliga bilder.
Kanske du har din egen hönsfarm nästa sommar, om du lyckas övertala mannen.
Visst växer barnen otroligt snabbt, snart hinner de ifatt oss.

Anonym sa...

Så mysigt!
kram på dig!
Malin

Kajsa sa...

Månne vi har samma karl:)) Här står oxå höns på önskelistan. Tycker ju själv inte det är så "stora" saker att önska sig men... Roligt med duktiga flickor! Tiden går fort när man har roligt!

Livet på Vestergård sa...

Härliga bilder! Visst är det bra att få egna ägg.Du får fortsätta och bearbeta mannen :)
Här började maken, till min stora förvåning, prata om får till nästa sommar!
Kram Kicki

StrandviksVillan sa...

Du har visst gjort om lite här i bloggen?
Det var fina höns det! Skulle verkligen vara kul att ha egna, gärna av olika sorter också. Vi har ju redan prövat på att vara "fasan-farmare" i några år :) Hönsgården finns kvar, jag har nog föreslagit att vi ska flytta den hit till oss, får väl se då sen. I flera år talade vi om getter också, men det var nog kanske bara önsketänkande :P

Lantliga drömmar sa...

Egna höns vore härligt, det ska vi ha en dag ännu! Det finns bara så mycket annat som känns viktigare än att bygga hönshus just nu... ;) Men som sagt, en dag! :)

Systerdotter sa...

Hej. Vad roligt att hitta vår tupp här, fina bilder dessutom.
H: susanna