måndag 26 januari 2009

Tillfällig lösning...

Vi har ETT TV i vårt hus, och det finns på övrevåningen i allrummet (eller vad vi nu skall ge det för fint namn...:O) Här finns därmed också en miljon filmer, en massa spel, skivor etc. Väldigt brokiga färgglada saker! Dessa har stuckit mej i ögonen nu rätt länge, tills jag kom på denna geniala lösning! Med hjälp av två gamla spetslakan och min vän elna blev det så mycket lugnare i detta rummet!! Drömmer naturligtvis om ett skåp att gömma tv:n i... istället för dessa gamla ikeabänkar.





Här har vi också ett gammalt loppisbord som soffbord. Lådorna är charmigt omaka och bordsskivan är vääldigt sprucken. Precis som det skall va med andra ord... :O)

Hoppas att ni haft en skön helg! Igår var jag väldigt huslig (inte riktigt min grej ...:O) Gjorde en riktigt god mustig soppa med bacon, massor med lök och purjolök. Till och med mannen som är motståndare till purjo tyckte den var god!!! Recept och bilder hittar ni här. Inte kanske precis söndagsmat, men efter en långpromenad i vintervädret, medans flickorna var på sin gympa var det gott med en värmande soppa när vi kom hem. Och med hembakta semlor och chokladprickig smulpaj blev det nästan lite lyxigt... :O)

21 kommentarer:

alegni sa...

det blev ju väldigt snyggt! jag tycker inte du behöver sukta efter ett tv-skåp nu längre! bordet är väldigt charmigt det också. jag var på loppis igår, men blir lika besviken varje gång, för på vasaloppisar finns bara skräp till hutlösa priser :(
jag är nyfiken på mattan ni har i allrummet - varifrån är den?

alegni sa...

min matta var ljusare o hade kort ludd. den där ser ut att vara lite mera i min smak. måste kolla ellos på nytt!

Sabina sa...

Jag är urled på alla dvd:n, filmer och fodral som ligger framme... dom är hur fula som helst! Din lösning på "problemet" var bra!

Hanna sa...

Hieno ratkaisu :) Minäkin inhoan kaikki laitteita, johtoja ym..

Aivan ihana on myös tuo sohvapöytä!

Mukavaa viikkoa!

Unknown sa...

Mmmm låter gått! JAg gillar inte heller alla dessa cd fodral. Vi förvarar dem i ett skåp under Tv:n. Enda kruxet är bara det att skåpet är full, så vi bör kitta en utvidgad lösning.

Och ja visst får man ett otroligt ha begär på inredningsmässor. När man sen kombinerar det med trötthet efter flera timmars upp sugning av inspiration och ider. Så vet man inte mera vad man vill.

Kramis,

Ekebo sa...

Vilken bra idee det blev väldigt snyggt. Gillar soffbordet! Långpromenad låter ju skönt, är hemma med en sjuk son idag inte så kul och någon promenad är det inte att tänka på. Kram Malin

Johanna sa...

Även jag hatar alla hemska sladdar, fjärrkontrollet o.dyl som finns hemma och skräpar...
Praktiskt och snygg lösning du gjort!
Ert soffbord är härligt!

Kram Johanna

Lantliga drömmar sa...

Så fint det blev, och tänk att intrycket kan bli så mycket lugnare bara genom att man draperar lite! :)

Mmm, den soppan är god! Brukar också göra den, men brukar vispa den slät istället för att ha hela potatisbitar, mums så gott! :)

Maria sa...

Nämen så vackert det blev! Skönt att gömma röran bakom draperier ;O)

Soffbordet är också tjusigt!!

Vackrare vardag sa...

Ni jobbar bra ihop du och Elna:) Riktigt snyggt blev det och en jättebra idé! Bordet är dessutom supercharmigt!

Elsa sa...

Tv ja muut senkaltaiset apparaatit ovat sisustajalle kauhistus, nerokkaasti ja kauniisti olet piilottanut johdot, dvd, yms. Minä tykkään kovasti ratkaisustasi!

Sohvapöydässäsi on sopivasti ajanpatinaa, viehättävää!

Lenas pysselgrop sa...

Det blev ju snyggt! Du ska absolut inte fundera på att skaffa nya tv-bord nu!

mimmuli sa...

De blev ju fint=) Loppis bordet e toppen, jätte fin!

Liljas Corner sa...

Snyggt!

Haha, J e också motståndare av purjolök, och bara för att jag la i en såndär påse med frusna "sopprötter" och purjo i maten idag blev det sura miner. Men den där soppan verkar nog god...

Anonym sa...

Snyggt!:)
Jag har fått se reportaget i vbl i kväll (vi prenumererar inte) och jag är faktiskt lite besviken på det...
Vi var i österbottens tidning i går, och det var helt ok, men i vbl hade de nog lyckats välja de sämsta bilderna..:(
Jag trodde nog man skulle få säga till lite mera om det..

Kamomilla sa...

Snyggt! Soffbordet gillar jag verkligen!

Sanna sa...

Gillar allt på bilden! Så fint! Bra idee med "gardiner" som döljer alla fula apparater. kram

Drömmar och verklighet sa...

Tänk vad trevligt att kika in här då Har varit här förr men det är ett tag sen Visst skulle det kännas skönt att slippa se tv´n men jag tycker du gjort en jättebralösning för att slippa se alla sladdar och annat som brukar finnas däromkring. Ha en bra dag/Carina

StrandviksVillan sa...

Men OJ så fint det blev med draperierna! Tror nästan jag snor idén, för ikväll har jag möblerat om i vårt allrum också med en gammal tv-bänk (i brist på annan möbel) så ett draperi skulle sitta fint.
Roligt att ni gillade soppan :D

Mitt nya vita hem sa...

Så snyggt det blev.jag har länge tänkt sy något liknande,N älskar att dra ner alla filmer dvdn och digiboxen,men jag tror det blir ett tvskåp istället:)

Sarppa sa...

Pöytä on tosi kaunis ja kivasti olet laittanut nuo lakanat..