torsdag 8 maj 2008

Utmaning

Iiisande kallt har det varit denna vecka. Tur då att man får en massa snälla vackra kommentarer att värma sej med... De gläder mej varje dag ska ni veta!! Konstigt så fort man vänjer sej med värmen, och tror att det alltid skall va varmt och skönt, trots att det större delen av året ju är ganska ruggigt här... Fast igårkväll på min onsdagspromenad med sprattelmammorna blev det soligt och lite varmare igen.


Fick en utmaning av Gammelgård för en tid sedan som jag lite grunnat på. Mitt bästa köp, mitt sämsta köp, och mitt senaste köp! Mina bästa grejer är många, men oftast har jag inte köpt dem utan fått eller ärvt dem, så det gills ju inte... Mitt absolut bästa köp är nog huset vi byggt och bor i, men det är väl också lite tråkigt att säga. Så tycker väl alla... Så mitt bästa köp får bli badkaret vi har i badrummet uppe. Vi divlade en del om det skulle vara eller icke vara, och när vi kom så långt att det skulle vara, så blev det frågor som bubblor eller ej, inbyggt eller standard.... Till slut enades vi om icke bubblor och ett helt vanligt ganska enkelt Gustavsberg med små fötter. Där njuter både jag och barnen ofta och även mannen i huset har gett sej tid att njuta där någon enstaka gång... Det var faktiskt han som valde det också (ett av få val han fått göra....;O) Jag låser dörren, tänder ljus och ligger och läser i vattnet med ett glas gott... Avkoppling i högsta grad!! Insynsskydden har jag gjort av en gammal virkad duk, som jag stiftat fast i en ram. Enkelt! Och badsaltsburkarna är ju bara för härliga...


Mitt sämsta köp är skjutdörrarna i sovrummet. Har inte nämnt det åt någon tror jag... men jag tycker inte om dem... De fyller sin funktion, men jag tycker de är stora och tunga och fula!! och har ett fult handtag! Egentligen skulle jag ha velat ha en annan modell, men som förstås var 3 dubbelt dyrare, så det blev lite mycket pengar att lägga på dörrar tycket vi. Dessa beställde jag via internet och gav mej inte ens tid att åka och titta på dem. Dessutom blev det lite krångel att nå in i skåpen också märkte vi när de väl var uppsatta. Vi har 4 skåp innanför men bara 3 dörrar vilket resulterar i att man inte kan ha helt öppet till dem i mitten. Men jag får väl bara blunda och leva med dem, för så robusta är de att de håller i all evighet...:O) Kanske jag kunde måla dem... I pyssel/data rummet nere har vi också skjutdörrar längs hela väggen, och där funkar det jättebra, men så är de ju vita också...


Mitt senaste köp är vita pelargoner som jag hämtade från en blomgård igårkväll. Röda, rosa, lila har det funnits här och där men INTE vita, men nu slutligen hittade jag dessa underbara fräscha vackra...:O) De skall pigga upp fönstren i kvisten, men resultatet får ni se en annan dag...


Och utmaningen skickar jag vidare åt Strandviksvillan, Huset på landet och Mocka. Varsågoda...:O)

11 kommentarer:

Gammelgård sa...

Så roligt att se dina val! Förstår att badkaret är bäst, härligt!!
Vilket jättemysigt badrum du har!!
Vita pelargoner ska jag också införskaffa, såsmåningom...

Lenas pysselgrop sa...

Oj va härligt det måste vara med badkar! Drömmer om det jag också, men jag tror det förblir en dröm, tyvärr.

Strandviks-Villan sa...

Mmmm skulle gärna sjunka ner i ett bad nu och då! Vi har ju vårt ångskåp, där är det också väldigt avslappnande att sitta. Bastun är ju inte byggd ännu hos oss och vi har faktiskt börjat fundera på att skippa den och lägga ett badkar där istället *barnen hurrar*.

Oj min första utmaning *svälj*. Nu blir det att fundera skarpt ;)

Gårdsromantik sa...

Ja det är verkligen vackert med vita pelarginier.

Hihi - dörren hade nog lite väl lång hållbarhet i ditt tycke!
Visst är det härligt att mysa i badkar som du brukar göra.

Kram Maud

Grinden på glänt sa...

Jag förstår vad du menar... Ibland måste man ha fått nån typ av hjärnsläpp, tror du inte det?? :) Vi ska ha badkar i vårt badrum som är under behandling just nu. DET ser jag fram emot!!

My Lovely Things sa...

åh så fint ert badrum är...

skjutdörrarna blir super fina med vit färg..de är fina nu med..men vitt lättar alltid upp..

ha det gott..
kram anna

Hanna sa...

Har alltid tyckt att det är lite "tantvarning" på pelargoner, men nu tycker jag att de är huur fina som helst...vad betyder det? Har jag blivit tant eller??

Kamomilla sa...

Vad härligt med badkar! Vi skulle ha ett vi också, ett gammalt tassbadkar vi skulle restaurera. Men det föll från traktorskopan och sprack, så det blev inget badkar... :( Något nytt fint har vi inte råd att skaffa.

Jag tycker dörrarna ser okej ut, men om de inte är praktiska så är det ju synd. Kanske det vore ide att få dem målade, så skulle det kanske inte störa dig lika mycket mer.

Jag köpte också just några vita pelargoner. Sååå söta på glasverandan! :)

lyckostunder sa...

Ett sådant härligt badkar, ja hela badrummet ser super ut!
Pelargonerna är så fina i vitt!

Huset på landet sa...

Jo ett sånt badkar skulle man gärna lägga tassarna på, så att säga =). Vackert hela badrummet! Det där stället som badsaltet härstammar från (om jag ser rätt) har vi tänkt åka på utfärd till i vår. Vita pelargoner är såå vackra.
Skjutdörrarna kan du ju måla vita om andan faller på.
Håhå, nu måste jag börja fundera här. Sämsta köp har jag hur många som helst, lättlurad som jag är...
Förresten shoppingställen i Åbo: finns nog några trevliga inne i stan, men de verkliga pärlorna ligger lite utanför, tycker jag i alla fall. Fina saker hade du hittat i alla fall.

Lantliga drömmar sa...

Kul att få se lite mer av ert hem!

...och som vanligt slår det mig att vi ibland tänker så lika... Efter att ha grubblat länge och väl på hur vi ska göra med badkaret, så kommer det att åka upp på vinden hemma hos oss också! :-)