måndag 5 maj 2008

Åter till vardagen...Har nu återvänt från ett soligt, GRÖNT och VARMT Åbo!! Mycket mera sommar där än här... Och vad mycket roligt vi hunnit med på några få dagar! Vi har shoppat, ätit gott, åkt pariserhjul på tivoli, shoppat lite mera, njutit i solen på café, tittat fotbollsmatch, ätit ännu mera gott och simmat i varma pooler... Åkturen i pariserhjulet var det dock lite delade meningar om, om det var kul eller inte.... lillasyster tyckte det var kul, vissa andra (jag...) såg inte speciellt mycket av utsikten...:O) Lördagen fick storasyster spendera med oss tjejer på stan. Vi mutade lillasyster med glass så var hon nöjd att åka med killarna... Och betydligt lugnare för oss!! Storasyster beställde en örfil modell större på cafeét...Min syster + sambo bor i en liten lägenhet i ett charmigt gammalt stenhus med stora höga fönster och djupa fönsternischer. Dock inte det på bilden ovan... I huset finns tom en vacker gammal svart gallerhiss, med träbänk att sitta och vila på under åkturen (4 våningar). Knarrar sådär passligt härligt... Men som sagt så kommer flyttlasset att gå till en ny större lägenhet i höst. Och vi kommer säkert på besök då också! IKEA ÖPPNAR JU SNART!!! Och då behöver vi kanske inte sova som packade sillar...;O) Hon har ganska samma smak som mej, nytt blandat med gammalt. Klockan köpte jag åt henne för ett par år sedan när jag själv ville ha den, men den inte passade in i vårt dåvarande hus... Fast senare fick ju jag också min egen.
Helgens inköp visar jag en annan dag! Har också en utmaning att ta tag i...

13 kommentarer:

Hanna sa...

Låter som ni haft en helkul helg!

Lenas pysselgrop sa...

Åh, om man kunde få den bullen - NU :)

Strandviks-Villan sa...

Hihi, kul påpekande om att de inte bor i huset på bilden ovan :D
Låter som ni haft en superhelg! Gillar de två tavlorna du visade.

Lantliga drömmar sa...

Låter som att ni haft en riktigt härlig helg! :-) Visst är det skönt att komma bort hemifrån lite emellan!
Längtar också efter en åbo-resa i sommar, makens bror med fru bor där, så jag hoppas vi ska kunna åka iväg och "hälsa på dem" (och samtidigt klämma in ett ikea-besök... :-) )

Jag blev full i skratt av din kommentar angående kontorsstol!
Jag drömmer också om en gammaldags snurrstol i trä... Maken hotade tidigare med att åka iväg och köpa en i plast (!), men nu när vi tog in nya skrivbordet konstaterade t.o.m. han att det inte skulle passa... Han "konverterade" till att vilja ha en i svart läder istället... Suck och stön! :-)

Ha en bra vecka!

anu sa...

You have so lovely pictures!

lyckostunder sa...

Låter som om ni haft en fin och lyckad helg!
Den bullen ser ju ganska maffig ut...
Kram!

Inredningstokig själ sa...

Ja den grävmaskinskillen var värd varenda slant (har dock inte fått den säkert saftiga räkningen ännu)...skickligare får man leta efter !! vi behövde bara kratta lite efteråt....grävmaskinen lämnade inga fula spår efter sej :-) Så nu återstår bara det roliga, att plantera några buskar och träd lite här och där :-)
Roligt med en lyckad resa *SMILE*

Grinden på glänt sa...

Låter som en toppenhelg!!

Huset på landet sa...

Låter som ett lyckat besök! Min syster med familj bor i ett liknade hus i Åbo och skall nog få besök av oss småningom...De var förresten också på Tivoli på 1:a maj. Skall nog åka o hälsa på dem snart också: shoppa, loppis, antikaffärer, Mumindalen, Ikea...Hmm, vi skullle beöva vara en hel månad för att hinna med!

Kamomilla sa...

Mitt barndomsåbo.. Åbo är vackert på sommaren! Och nu snart, blir Åbo bara bättre när IKEA öppnar! Jippii!!

Jenny sa...

På din beskrivning blir man riktigt nyfiken på ett reportage från din systers hem, eftersom den härliga inredningsstilen verkar finna si släkten! :-)
Det lät också som en väldigt mysig Åbo-vistelse.

Ada och Emil sa...

Hei :)
Täällä on ihanan kesäisiä, raikkaita kuvia, wau!

Tuo korvapuusti on mahtavan kokoinen
:P

Galleri M&B sa...

Hej jenny!
Jo, vi har nog ganska samma smak, men skall jag va ärlig så är hon inte lika fanatisk som jag...:O) Hon har just köpt sin första inredningstidning!!! Men jag tror det blir annorlunda nu när de får inreda o planera sin alldeles egna lägenhet. Kanske det blir ett "hemma hos" därifrån i höst....