tisdag 13 september 2011

NypotatisYngre dottern och jag tog också upp potatis i helgen ur vårt lilla, lilla potatisland. Vi fick en hel kastrull full, och kan nu njuta av egenodlat under några kvällar framöver ;O)

Jisses vilket ruskväder vi har idag i tvär kontrast till söndagens sol och värme... Nu känns det verkligen som höst! Och det var riktigt mysigt att tända en brasa i öppna spisen ikväll.


8 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Prima!
Kanske vi får ett litet land tillställt nästa år också...
Uscha, så det stormar och regnet piskar mot rutorna! :(
Här har det inte eldats nåt ännu, den första brasan är alltid speciellt mysig :)

Kamomilla sa...

Vad härligt med egen potatis! Kanske vi också..nån dag..

Livet på Vestergård sa...

Nu får ni njuta av de nyskördade. Här har vi inget potatisland. Det har blivit bortprioriterat nu ett par år.
Ja vilket väder..här blev det en brasa i dag.

Lyckoslanten sa...

Även vi hade god lycka med potatisupptagning i helgen - vid mitt barndomshem. Vi äter inte potatis så ofta, men själva processen är ju värt mycket i sig. fint där vid ditt planteringsbord! ♥

Louise sa...

Härligt med egen potatis!! ser nästan somrigt ut!

All The Things I Love sa...

Det är roligt med egna grönsaker. Själv gav jag upp efter första sommaren. Käre sambon kallade mitt land för "pansarlandet". Jorden var nämligen så hård att morötterna blev 2 cm långa och 4 cm breda :) De orkade inte växa genom den hårda "pansarjorden" :)

alegni sa...

du vet ju att jag störtgillar egenodlat! smaken i köpta råvaror slår aldrig det som kommer ur eget land. så är det bara!
kram

Lottaspace sa...

Vad fint! Vi fick också upp lite potatis ur landet iår. Fast vi inte odlat något.. hade tydligen blivit kvar några knölar från ifjol som börjat gro :-)