fredag 16 september 2011

Frön

Luktärterna börjar också sjunga på sista visan detta år. Några enstaka blommar ännu och vi kunde plocka in en liten bukett. Men ärtskidor finns det gått om som tydligen är fulla med frön. Nån som har erfarenhet av dessa. Kan jag spara dem tills nästa åt och plantera dem då?

Barnen har skoldag imorgon och skall spendera den i skogen och plocka lingon. Hoppeligen blir det soligt väder!! Sen tänkte jag hämta upp dem och åka på matfesten som ordnas i vår stad för första gången (sammaledes i Vasa och i Jakobstad). Mycket trevligt program, och kanske man kan handla hem ett och annat intressant ätbart :O)

Skön helg!
7 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Oj den där saxen! Häftig! Låter som om vi kan ses då. Vi är där hela dagen! :o)

Livet på Sjögård sa...

Lät så gott med egen potatis i förra inlägget...

Låter gott :D med matfest i stan. Hoppas ni har en massa roligt :)

Livet på Sjögård sa...

Ja, glömde ju skriva att jag oxo samlade luktärtfrön förra sommaren/hösten från mina men jag har nog helt glömt var jag förvarat dem. Sku själv gärna höra om det är så enkelt att bara spara, plantera och njuta av blommor nästa sommar? :)

Louise sa...

Första bilden ser nästan ut som en gammal skolplansch!

Kamomilla sa...

vackra bilder! Luktärter har jag ingen erfarenhet av..

nattugglan sa...

jag har samlat frö alla somrar--även luktärt..låt dem torka bara o sen förvara dem i ett kaffefilter..Skriv på vad du har i "påsen" o sen lägg dem torrt på nått ställe..jag har alla frö i en plåtburk.

alegni sa...

till min stora förvåning hittade jag en låååång ärtskida på min rosenböna i går. den tänkte jag ta och peta itu one of these days och kolla vad den innehåller. jag hoppas det finns några frön där inne som jag kan spara till våren.
skön lördagskväll! kram