tisdag 2 augusti 2011

Strandbastun

 

Med risk för att upprepa mej, så får jag så lov att skriva att tiden går fort när man har roligt... och man hinner inte vara en aktiv bloggerska :O) Nu är redan semesterveckorna slut och jag har återgått till vardagen. Mannen och barnen har ännu två lediga veckor kvar, så jag avundas dem lite varje morgon när jag väckaren ringer...


Förra veckan var hela familjen på en liten semestertripp, som vi kan kalla Bottenviken runt. Vi körde finska sidan upp till Haparanda, där vi övernattade, för att sedan fortsätta på den svenska sidan ner till Umeå där vi hälsade på min kusin och hans familj.


Det blev en del stopp på vägen och bland annat i Kalajoki stannade vi till en stund. Tyvärr hängde regnet i luften och åskan mullrade ovanför oss, men vi hann ändå vandra lite i den vackra miljön. Vi hittade en liten väg ner till stranden, med en liten pittoresk strandbastu på ändan.


Där blev det också dagens hopp :O) I nästa inlägg kommer bilder från en annan mycket gemytlig plats som vi besökte.

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Dagens hopp är ju en underbar bild ,kramis Nette

Zinkhjärtat ♥ sa...

Mycket vackra bilder - trots den gråa himlen:)!
Ha det gott
Stor Kram Annelie ♥

Lyckoslanten sa...

Bottenviken runt kan vara en fin upplevelse om man inte måste göra den p.g.a isläge eller annat oförutsett, som att färjan gått på grund etc. Fint fångad strandbastu och floating kallas det visst det fina hoppet!
Hoppas du får fina kvällar efter jobbet! ♥

StrandviksVillan sa...

Trevliga bilder av Milla!! :)
Jag och K körde runt en gång för längesen och då stannade vi till som hastigast i Kalajoki också. Annars inte så mycket att se på finska sidan, däremot på den svenska tyckte vi.

Ja, semestern är alltid för kort... Själv börjar jag på måndag men dom andra är ännu lediga en vecka då.
Ha det så bra!

Lilja's Corner sa...

Kalajoki är vackert och jag skulle gärna undersöka kusten norr om oss lite mer. Bl.a. Lochteå och Vattaja-stranden är väldigt vacker. Män som varit på repövning brukar känna till platsen, fast de håller inte alltid med mig då jag säger att det är en fin plats ;) En arbetskompis till mig håller förresten på med ett projekt som ska marknadsföra bottenvikskusten på både finska och svenska sidan. Det ska bli intressant!

Härliga bilder! Mulet väder kan också vara vackert.

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig bild den sista är :)
Tänk att jag har ännu inte varit till Kalajoki. Kanske nästa sommar...

Trasselbacka sa...

Har länge följt med din blogg men aldrig kommenterat. Du har så vacka bilder och vacker blogg! Fortsätt i samma stil! :)