lördag 19 februari 2011

Grönt i soppskålenHittade några överblivna lökar i garaget som jag tog in och planterade i soppskålen jag fick när jag fyllde år. Nu spirar det och gror, men ännu syns ingen antydan till pärlhyacinterna... Förhoppningsvis dyker de upp så småningom :O)

Nu har vi röjt och torkat och sugit och svabbat i barnens rum i tre timmar. Det stundar kalas i flera omgångar i mars, så jag tyckte vi kunde storröja innan dess. Aningen problematiskt bara när ALLT skall sparas, varje liten papperslapp och garnände... Till sist lyfte jag fram en låda dit de (speciellt den yngre) fick sätta sånt de egentligen inte behöver och som inte har någon given plats i rummet. Så sparar vi den och kan plocka fram den just när DEN grejen behövs ;O) Jag mutade dem redan imorse med skidutflykt och picknick, så nu skall jag gå ner och värma oboy. Fortfarande kallt, men betydligt varmare än de senaste dagarna och solen skiner från en blå himmel.

Och ikväll skall vi på prinsessfest till en liten ettrig fröken :O)

15 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Båda mina flickor har varit av den pyssliga sorten och velat spara allt. Då får man ta till ordentliga röjningar mellan varven.Sonens rum har alltid varit betydligt enklare att städa, och det sköter han ju själv sedan länge nu förstås.
Ha en fin skidpicknick!

Livet på Sjögård sa...

Alltså jag har samma sak med mina flickor. De e helt hopplöst hur mycket det samlar sig lådor, hörn och knutar. Ändå har de väldigt lite saker... Evighetsprojekt till de flyttar hemmifrån ;)
Er picnick låter bra lockande :)

Louise sa...

Vad fint det ser ut i din soppterrin även om det inte ens skulle komma blommor ;) Jo här har vi också haft en sparare...ibland fick mamma gå med svarta sopsäcken när fröken var borta från rummet.... ;)

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hoppas att pärlisarna tittar fram snart! Det är iof snyggt med bara det gröna också:)
Stor Kram Annelie ♥

Frida sa...

Hej Mia!
Vet inte om du kommer i håg mig? Jag hade bloggen vita spetsar och volanger innan. Men har gjort uppehåll en tid. Nu har jag startat en ny blogg www.myshabby-room.blogspot.com
Jag var tvungen att titta in här, det var längesedan men jag har saknat din blogg.
Kram Frida

Lyckoslanten sa...

Ser lovande ut där i soppskålen! Jag hade tyvärr glömt bort att sköta om mina pärlhyacinter i uterummet, så de såg litet ledsna ut i går när vi "träffades". Jag tror att dina flickor och jag har mycket gemensamt. ;o)
Ha en skön dag allt medan snön kommer ner (åtminstone här)! ♥

Moster och jag sa...

jätte fin soppskål...jag gillar ju blått.
Javisst är det konstigt att allt skall sparas. men ibland måste det verkligen röjas bort.
Hoppas picknicken blev fin.

Cathrin sa...

Vilken fin idé med en låda till saker som "inte får slängas - måste sparas - men behövs inte"! Den skulle jag kunna använda både till mig och dottern. :) Du skall se att blommorna snart tittar fram, de brukar ju ta lite tid på sig.

Kram
Cathrin

StrandviksVillan sa...

Hos oss finns ju en riktig storpysslare också... nya alster varje dag :)
Det är inte lätt att städa hennes rum heller, men hon har blivit bättre på att sköta det själv. Vi har liknande system med en låda som bärs ut i förrådet för att senare granskas med nya ögon ;)

Sött med lökarna i skålen!

Drömmar och Lycka sa...

Det är så härligt att ta in vårlökar och vad fint det blev i soppskålen! Underbara vänskapsfjärliar ni gjorde i inlägget innan, tänk att något så enkelt kan vara så fint!

Ha en fortsatt underbar kväll! kram Linnéa

Lilith sa...

Härligt med lite spirande grönska så här års!
Låter som en bra idé med lådan dit barnen fick stoppa sånt som inte hade någon plats i deras rum, så behövde de inte skiljas från grejorna helt.
Mysigt med picknick ute i det fina vädret! :)

Lilja's Corner sa...

Jag har funderat på om det funkar att plantera lökar sådär. Du får berätta om de börjar blomma sen!

Va skojigt med flickornas pysselblogg! Dom är så duktiga.

Ha det fint!

Huset på landet sa...

Grönt och fint är det i alla fall! Jag väntar på att de ska få in mer vårlökar till våra blomsteraffärer. Det började lovande för några veckor sedan, men nu har det varit uppehåll med lökarna.
Här borde vi börja storröja innan kalasandet börjar också, men först har vi en liten renovering att klara av...

Trevlig helg & sportlov!

Vardagslyx sa...

Hej!

Tack för din hälsning om utställningen!

Vad fint det var med lökar i skålen!

Kram Pernilla

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Hoppas att allt är bra!
Stor Kram Annelie ♥