måndag 6 december 2010

Julpynt kring trappan


Oj vad det är underbart med en extra ledig dag! Vi har bakat pepparkakor med lilla Lova och min syster Igår packade vi ryggsäcken med varm oboy, smörgåsar och grillkorv och drog till skogs. Så mysigt att sitta i skogen och grilla. Sen passade vi på att ta hem lite smågranar och pyntade kring trappan. Och inatt kom passligt lite snö som gjorde det ännu mysigare på gården. Nu fattas bara ljusslingor i granarna vid dörren...

12 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Den här dagen har verkligen varit bra att ha :)Jag ser att vi har pysslat med liknande saker. Här har också bakats pepparkakor och sen var jag och äldsta dottern till skogs och hämtade lite material som jag har pyntat vid trappan med. Det blev bara för mörkt att ta fram kameran innan jag var klar.
Ha en fin fortsättning på självständighetsdagen!

Kamomilla sa...

Det låter så mysigt med en tur ut i skogen! Vackert pyntat också. Här har snön vräkt ner hela dagen. Vi har bakat pepparkakor och haft det mysigt! :)

Huset på landet sa...

Så fint ni pyntat ute! Vi har också pyntat ute idag med en exakt likadan träkälke, zinkämbare, mejarkannor och en stormlykta ;).

Trevlig självständighetsdag!

Nicole

Så Vitt Jag Vet sa...

Vad fint du pyntat runt trappan.Passar så fint med tunnor och stormlyktor.
Kraam
Sanne

Moster och jag sa...

Fint ni pyntat vid trappan.
Härlig dag i skogen ni hade. Mysigt att grilla.

Cathrin sa...

Så härligt det låter med grillning och skogspromenad! Har aldrig provat att grilla om vintern men nu måste jag absolut prova med ungarna. Blir säkert populärt. Snö har vi gott om, men min entre är sorgligt granfri, tyvärr.

Kram
Cathrin

alegni sa...

fint pyntat, mia, men annat hade jag ju inte förväntat mig av dig heller ;)
kram

Lyckoslanten sa...

Jag ger verkligen högt vitsord åt den här långhelgen vi hade! Precis vad som behövdes! Men till skogen hann jag inte och grilla låter ju underbart! ha en fin vecka! ♥

Lantliga drömmar sa...

Mysigt, mysigt! Både pyntet och utfärden! :)

Lilith sa...

Så fint du gjort det! De vitmålade träbyttorna och de rostiga föremålen gör sig så fint där. Jag har tagit hem farfars gamla skidor (trots makens högljudda protester...) och ställde fram dem förra veckan - nu ska de minsann pryda sin plats på framsidan av huset! Och så hämtade vi hem mammas gamla kälke från när hon var liten också, den har man själv åkt på som barn så det är roligt att den kommer till användning igen! Fast som prydnad den här gången.
Att ta med varm kakao, smörgåsar och korv ut i skogen och grilla är sååå mysigt, det är något vi gärna gör också!
ha en fin fortsättning på veckan!

Lilja's Corner sa...

Va mysigt med utflykt! Det vill jag också göra, men då det är så svårt att få med någon...
Det har kommit mycket mer snö hos oss ser det ut som, alla mina lyktor är nersnöade.

Najs vedkorg! Vi använder bananlådor, det är jättepraktiskt. Vadå snyggt? ;)

Livet på Sjögård sa...

Den extra lediga dagen firade jag med min man med att se på en House-maraton. Vet inte när jag senast har suttit så mycket och tittat på tv... :) skönt var det iaf.
Nu har vi nog snö här hos oss så det räcker tycker jag, på vissa ställen har den samlkat sig så de kommer snö långt upp över knä. :)

Låter som ni har haft det jätte skönt ute i skogen, tror jag ska ta med mej barnen nån da ut på en utfykt jag oxo :)