måndag 9 augusti 2010

Röj och rensa


Ni har säkert läst den boken. Jag håller på att läsa den för andra gången. Det är effektivt! Så nu röjer jag och rensar så det står härliga till... :O)


Ut med allt som vi inte behöver, ut med allt som vi inte använder, ut med allt som är söndrigt.... Har hittills resulterat i en massa påsar/lådor till loppis, en massa påsar till hoppets stjärna och en massa påsar till skräphopen... Det känns skönt!


Sen inte sagt att jag inte drar hem en massa också :O) Men det är (oftast) sånt vi behöver och sånt jag blir glad av. Som tex dessa vackra stormlyktor jag fyndade på skärgårdsloppisen för en billig peng. Jag blev jätteglad åt dem och vi behöver dem som mysbelysning på verandan i höst när det blir mörkt!!

Sista sommarlovsveckan för barnen, men de väntar på skolstarten så det känns ok :O)

13 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Då borde jag genast gå och plocka fram den boken, för den finns nog i hyllan. Kanske jag fick lite fart på min röjning jag också!
Så fint med stormlyktorna.Det börjar faktiskt vara mörkt på kvällarna.

bean emäntä - bea's sa...

Jag som är så dålig på att röja och rensa! Vi har en massa skrot bara för att man inte kan veta om man kommer att behöva det någon gång. Och det här med någon gång lär vänta på sig... Kanske borde jag skaffa mig boken, så skulle jag få lära mig hur man gör!

StrandviksVillan sa...

Börjar bli dags för mig att ta fram boken igen också... Usch så man samlar på sig och tror att man kan behöva allt senare. Fast ofta gör man det också, åtminstone jag. Smaken ändras ju hela tiden.
Fina lyktor du fick tag i, jag fyndade också några småsaker där.

Lantliga drömmar sa...

Så skönt det är efter en rejäl rensning! Man borde göra det oftare bara så det inte hinner samlas så mycket skräp...
Det positiva med att rensa är ju att man får plats för något nytt och fräscht, stormlyktorna kommer bli härliga ljuskällor på höstkanten!

alegni sa...

jag har faktiskt inte läst den boken. inte ens hållit i den! men jag är rätt bra på att rensa på eget bevåg ;)
fina fynd, både här och i förra inlägget, speciellt glasen blev jag riktigt förtjust i!
kram

Lilja's Corner sa...

Låter som en bok jag borde läsa, för det har jag faktiskt inte gjort. Vem har skrivit den, ifall man skulle få för sig att bekanta sig närmare med den?
Stormlyktorna är jättefina och passar så bra mot ert blåa hus!

Kamomilla sa...

DEt gör gott alltid nu och då! :)

Moster och jag sa...

Det verkar som det är en bok jag skulle behöva läsa. Men jag är inte nån riktigt sparare, ibland slänger jag sånt som jag skulle behöva.
Skolstart... blir säkert bra det också. Får ordning på dygnet.
Det är läxorna som kan vara lite skrämmande.
Ha en skön vecka!!

Vit Poesi sa...

Smart! Vinden nästa :-)

Louise sa...

den boken har jag inte läst - kanske lika bra skulle säkert bli mycket jobb här att börja röja... Jättefina stormlyktor!

Lilith sa...

Tror nog det är en bok jag borde läsa också... För skåp och lådor är proppfulla med saker och mycket av det är sånt som vi nog egentligen varken vill ha, behöver eller använder. Funderar just nu på hur vi ska få rum för allt i skrubben, suck... Planer finns på att så småningom bygga ett förvaringsutrymme uppe på mellantaket, men det lär ju inte bli av NU, så det blir nog att rensa i röran lite för att allt som SKA in får plats!
Vilka fina stormlyktor du fyndade! Såna är verkligen bra att ha när kvällarna blir allt mörkare. Vart tog de ljusa fina sommarnätterna vägen?!?

Lyckoslanten sa...

Jaha, den boken borde jag läsa... genast! Synd att jag missade den där loppisen. Borde ha haft ett bord där.
Jag förstår att du är glad över de där stormlyktorna!
Ha det gott! ♥

Luna D Sign sa...

Det är mysigt att tända fotogenlampor....speciellt nu när det går mot höst.
Kram Malin