onsdag 28 juli 2010

Road trippen
Så har vi anlänt hem igen efter vår lilla road trip söderut i landet. Vi hann uppleva hufvudstaden med omnejd och rattade sen bilen längs kusten via bla Ekenäs, Hangö, Kimito, Åbo och Raumo på väg upp tillbaks. Av dessa imponerade Gamla stan i Raumo mest på oss. Riktigt mysigt att vandra där bland alla gamla hus, charmiga caféer och så förstås de där små butikerna jag drömde om :O) Väl värt ett besök för er som inte varit dit!!

Nu återstår blott och endast fem dagar av min semester... och solen lyser med sin frånvaro ;O) Ikväll blir det fotis med flickorna i Vasa, och sen borde jag plocka ihop loppisgrejer till skärgårdsloppisen som ordnas inkommande två veckor nere vid strandpaviljongen. Så skall jag också hinna besöka både antikloppis i Nämpnäs och gårdsloppis i Kaskö. Med andra ord så återstår ju en massa kul :O)

7 kommentarer:

Moster och jag sa...

Tack för tipset. Jag har aldrig varit i Raumo, tror jag. Så nu får jag börja planera;)
Solen är nog för tillfället borta men det är ju ganska varmt i alla fall. Tills i morgon spår de över 30 grader och åska. Hoppas inte det blir så hemskt som på måndagsnatten.
Själv åker jag med dottern och hennes fotbollslag till Umeå på fotbollscup. Blir några kilometer i buss.... för det var full bokad på pizza båten.
Njut av sista dagarna av semestern!

StrandviksVillan sa...

Jag tackar också för tipset! Man borde absolut se sig mera omkring i hemlandet också. Ser riktigt mysigt ut där i Raumo och man skymtar några inredningsaffärer också ;)
Kul med kaffepannan upphängd!

Njut nu av resten av semestern! Ledigt är ju ledigt oavsett väder.
Ses i kväll då!

alegni sa...

vi besökte raumo för ett par år sedan och blev överförtjusta! dit borde man nog åka igen.
vad mycket trevligheter du har framför dig ännu innan semestern tar slut.
kram

Livet på Vestergård sa...

Raumo har jag blivit tipsad om förut men haft det bortglömt. Nu får jag försöka lägga det på minnet och se om det passar när man åker söderut.
Maken är på jobb i Åbo och undrade om jag skulle komma med men det blev att lämna hemma den här gången :)
Regnet verkar inte att ge med sig i dag. Hoppas på fler soldagar,även om man inte kan klaga på värmen.

Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Jaha, man lär sig något nytt varje dag! Hur många gånger har man inte svept förbi Raumoskyltarna utan att ge staden större notis!
Fina bilder ser jag. Kanske man kan besöka skärgårdsloppisen då eftersom jag ska bosätta migdär nån dag.
Hoppas att solen hinner lysa på dig ännu! ♥

Vardagslyx sa...

Vad mysigt det ser ut! Påminner lite om Lidköping, där jag var för ett tag sen.

Många fina fynd i inlägget nedan!:)

Ha det bra!

Kram Pernilla

Lilja's Corner sa...

Så mysiga bilder! Gillar kaffepannan :) Jag har tusen gånger tänkt att man borde svänga in till Raumo då man kör förbi, men ännu har det inte hänt. En gång har jag besökt gamla Raumo, för kanske 15 år sedan, då min morbror bodde i staden. Minns dock att det var fint!

Så mycket skoj program du har kvar att njuta av! Jag har också bara en vecka kvar, så jag ska försöka passa på att njuta!