torsdag 10 juni 2010

Ljuvliga syren





Eftersom min syrenhäck inte ser mycket ut för världen ännu lånade jag istället dessa hos grannen. Så vackra och så ljuvlig doft de sprider i huset!

Stolen är ett auktionsfynd. Gillar den gamla modellen och färgen, trots alla skavanker och fläckar... Kommer nu till en början att få stå i farstun och hälsa välkommen. Både den lilla och den stora zinkkannan är också auktionsfynd. Tack mamma :O)

Ikväll har det varit soligt och fint! I helgen skall det regna... och vårt målarprojekt är därmed återigen framflyttat. Har nånstans lärt mej att man skall måla före midsommar så vi börjar inte ha såå lång tid på oss mera... Färgen är inhandlad, men jag tvekar ännu. Vill jag verkligen ha ett blått hus eller borde vi måla det rött ;O)


16 kommentarer:

Hvita Hjärtat sa...

Så vackert med den gamla stolen och syrénblommorna! Jag älskar också syrén, både doften och utseendet på blommorna. Har planterat en syrén på vår lilla radhustäppa, men den växer så oerhört långsamt så vi lär hinna flytta härifrån innan den börjar dofta.

Ha ett trevligt veckoslut!
Kram,
Jennie

Hanna sa...

Rött?! Det var oväntat! Passligt till min semester så går det att börja måla våra brädor...Kanske vi ska göra arbetsbyten? :o)

Vform sa...

Såg att din granne har så härliga syrener, båda färgerna!
Jättefina bilder ... igen :-)

Louise sa...

Javisst är syrener ljuvliga - både till utseende och doft! Fin stol och vackra bilder du har knäppt! Trevligt veckoslut!

StrandviksVillan sa...

Åååh så fina närbilder!!
Själv plockade jag lila syrener idag från en ödetomt. Behövde en bukett som rekvisita åt min modell som jag fotade ;)

Klart huset ska vara blått, det är mera DU än det skulle vara som rött. Dessutom matchar det bättre insidan.
Fast vi funderar också om nästa varv med färg ska vara grått istället för grönt...

Livet på Vestergård sa...

Vita syrener är verkligen vackra!
Tyvärr ser det ut som om min lilla vita syren inte kommer att klara sig.
Vilken vacker stol, och kannorna är också fina!
Ha det gott!

Lyckoslanten sa...

Så fint från närbild till helhet. Jag trodde först att syrenblomman låg på ett golv. Blått kan aldrig vara fel hos dig! Ha en skön helg! ♥

Kamomilla sa...

Blått blått såklart! Det är mera du :)

Vilken härligt vackert sliten gammal stol! Fin form har den och är vacker just sådär!

C sa...

Hej! Visst är det härligt nu när syrenen blommar! De är så vackra och doftar gott... Det går nog bra att måla även efter midsommar, det beror lite på vad man använder för färg. Min sambo är utomhusmålare och de brukar måla ända in i september, beroende av vädret...
Ha en skön ledig helg!! ; )

Nicole sa...

Vilken charmig stol! Visst är det härligt med alla syrener nu och doften de sprider...
Huset vill nog vara blått tror jag ;). Här blir målarprojekten framflyttade också, och det är ju lite tråkigt. Man vill ju inte hålla på och måla hela sommaren heller...

Lundagård sa...

Härlig stol med härlig färg!
Ja oj så tiden går fort, det är ju precis nu man borde måla det som skall målas...det är ju bara det att det är en hel del projekt man har. Hoppas det blir soligare väder snart och lycka till med husmålningen, blåa hus är vackert vilsamma!

alegni sa...

härliga syrenbilder, verkligen!
tveka inte om den blå färgen längre. blått är fint :)
vi målade vårt hus alldeles i slutet av augusti/början av september, och färgen har stått sig hur bra som helst, så ta ingen stress för det där med midsommar, vännen...
ska bli så roligt att ses snart!
kram

Everyday living etc. sa...

Åh vad vacker med vit syren mot den äldre stolen. Syren är så vackert att ta in, luktar ju så ljuvligt också.

Ha en underbar dag! kram

Lantliga drömmar sa...

Ljuvliga syrener... Doftar underbart och är så vackert!

Söt pall, fina mjölkhinkar!

Kul, men jobbigt med husmålning! Lycka till! Blått är nog mer du skulle jag säga, men oj så vackert det är med rött på landet! :)

Mona sa...

Vackra bilder igen! Visst är syrener härliga! Nu gäller det bara att njuta av dem just nu, för jag såg att endel blommor redan börjar bli bruna... Men några dagar till kan vi njuta!
Ha det så bra!

Liljas Corner sa...

I vår lila syrenhäck har minst en vit buske smugit sig med! Den får va kvar ändå, för vita syrener är minst lika fina som lila :)

Vi borde få åtminstone garaget målat, för det är vitt ännu. Men vi har inte ens köpt färg ännu. Kanske nästa helg...