fredag 15 maj 2009

Blommigt

Besökte ett växthus fyllt med blommor häromdagen. Oj, så vackert med alla färger. MEN det blev bara vita för min del ändå ;O)

Så nu har jag vita violer i den fina träbyttan jag fyndade i uthuset.



Och några vita pelargoner i en gammal trähäck.





Och barnen har ett eget projekt på gång! De har samlat en hel del fröer/kärnor ur frukter/grönsaker vi ätit, och nu planterat i små krukor. Jag hoppas att åtminstone något frö bemödar sej att gro och börja växa... :O)




Just nu händer inte mycket på projektfronten. Mannen idkar vårbruk från tidig morgon till sen kväll. Men SEN när det är klart då kör vi igång !! Själv håller jag mej mest till målarpensel, och det är inte bara mina nya fynd som får färg på sej, också annat stort och smått blir vitt... Ni vet hur det är, när man väl börjar på tycker man allt behöver fräschas upp... Ha en skön helg! Sol har lovats, men ack så kallt det blåser. Vi kommer att få finfrämmande av lilla Tindra från Åbo igen. Det är skoj!

17 kommentarer:

Elsa sa...

Siitä se kesän odottelu lähtee. Pelargoniat sopivat kauniisti tuohon puulaatikkoon, kiva kontrasti!

färg o form sa...

Hej Hej!! Mycket vackert visar du i dina bilder, här blev det också vita blommor.Trevlig Helg//Hannah

i et lite rødt hus sa...

Spennende med frøprosjekt. Kjempe fine rammer du har funnet, slike er jeg på utkikk etter. De burkene du har funnet, ligner mistenkelig på fetaost burkene i matbutikken som vi har i Norge, de er iallfall fine å bruke til hjemmelaet syltetøy:)

Livet på Sjögård sa...

Du hade hittat så fina ramar, och dom ser väldigt "framträdande" ut i vitt. Snyggt!

Jag har också vita pelargoner som jag har "pantat" på hela vintern, 2 av 3 dig bort och den kvarlevande gav 4 sticklingar att leva vidare. En har redan knopp, hurraa :)
Min vän som är chef i en blomsterbutik tycker inte om vita pelargoner för de ser inte snyggt ut när de vissnar - de blir ju bruna. Men jag sa att det stör inte mej för jag plockar bort dom genast som jag ser att de finns vissnade blommor "i busken". Men jag ser inget problem i att plocka blommorna lite...

bean emäntä - bea's sa...

Oj, så fina blommor! Fick verkligen lust att åka till trädgårdsbutiken och köpa lite sommarblommor. hmm, kanske imorgon.

Och så otroligt snygga ramar du hade målat!!

Ekebo sa...

Så spännande att se vad som kommer upp i krukorna. Blommor har jag inte haft tid att köpa än...men en granne har startat en trädgårds handel som jag tänkte besöka i helgen. Ha en skön helg Kram malin

Millas hem sa...

Så fina bilder!
Det kliar alltid lite extra i fingrarna när jag ser fina planteringar! :)

Kram och tack för orden hos mig!

Camilla

Backstitch sa...

Vilka fina blommor. Jag gör lika som dig. Beundrar alla vackra färger i blomträdgårdarna men köper de vita (fast senast köpte jag en rosa också). Håller tummarna att barnens frön börjar gro. Det är ju så roligt när man gjort jobbet från grunden...
Kram Moster

Kristiina sa...

Härliga blommor och färgen är så braa!

Kamomilla sa...

Oj så du har varit flitig och vad fint det blev! jag är ingen trädgårdsmänniska så jag kämpar på att få ens något smått gjort...

alegni sa...

här har det också målats idag. i vitt :) nu har jag så ont i ryggen att jag inte vet hur jag ska komma upp från skrivbordsstolen när det blir så dags.

alegni sa...

jag glömde ju säga att alla dina arrangemang är jättefina!

StrandviksVillan sa...

Verkligen fina arrangemang!
Tror jag ska härma dig rakt av! Men jag har det problemet att jag tycker alla gamla byttor och kärl är så smutsiga och lortiga, blääää! Jag får nog ta och leta upp ett par gummihandskar innan jag ger mig ut i Hildas stuga på "skattjakt"

Ikväll blir det mys framför ESC, eller hur? Ha en skön söndag imorrn.

♥Min Eden♥ sa...

Jag älskar dina trådlådor!!! Funderade på att försöka tillverka lite nyproduktioner av trälådor i gammalt stuk...men det förblir väl på planteringsstadiet som vanligt...

Mjuka sa...

Underbara bilder!! Vackert!
kram Malin

Everyday living etc. sa...

Oj vilket spännande fröprojekt dina barn dragit igång, ska hålla tummarna att det börjar gro så det knakar för dem snart :) Jag älskar verkligen blommar, av alla dess slag, vita är så vackra i sin enkelhet och vad fin träbyttan var. Ha en fortsatt härlig kväll!

Kram Linnéa

Frida sa...

Hej! Vilka fina blommor du har köpt. Rolig ide med fröna det blir spännande att set om det kommer upp något ur jorden.

Hoppas du har haft en skön helg och att du får en fin vecka!
Kram Frida