måndag 23 mars 2009

FarstudörrTänk vad ett rum kan ändras bara för att man stänger en dörr... Dörren till farstun är sällan stängd, men det blir nästan som två helt nya rum när man stänger den, ett i hallen och ett i kvisten... Och jag gillar dörren med sina åtta rutor. Det kom helt fel dörr från början, men jag stod på mej och fick den rätta till slut!Och i kvisten växer och frodas mina pelargoner, vissa mer och vissa mindre... :O) Och en har till och med fått en blomknopp redan. Det är väl inte riktigt klokt?? Och jag kan inte heller påstå att den är speciellt vacker... en ranglig stjälk med en knopp på ändan... Men knipsar jag av denna som ett skott så lämnar ju ingenting kvar... Tips emottages gärna inom gebiten pelargonskötsel!

Hos oss börjar en ny kalasvecka nu, med lillasyster som fyller 6 på onsdag. Men så är det att ha två marsbarn... :O) Önskelistan är lååång, med allt från vanliga triviala tuschpennor till att spela minigolf i Vasa (!) Annars måste jag nämna också att vårt filmtittande blev lite traumatiskt (vi håller fortfarande på och tittar filmerna från när de var små...) häromkvällen. Då grät hon riktiga krokodiltårar och snyftade fram
- Mammaa, jag vill vara bebis pånytt....

19 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hihi, hon är kul er lillasyster!

Jag skulle nog föreslå att du ändå knipsar av knoppen, det sparar energi för växten så den växer bättre. Nya knoppar kommer nog igen. (Ingen expert men har ju jobbat lite grann hos den odlande släktingen)

Svar: Jo, man har ju lite "insider-information" på jobbet... Först till kvarn, du vet. Det fanns faktiskt fyra stycken av dom till det låga priset, men dom for hastigt.

Hanna sa...

Nämen har lillasyster nån ålderskris;o)

Här ligger en bebis på soffan och "pratar" med lampan i taket:D

Hanna sa...

Tuo ovi on kaunis, meillä on samanlainen :) Kyllä yksi voi voi muuttaa koko huoneen.

Juuri äsken luin noista pelargoneista, että kukat pitäisi leikata pois niin ne kasvavat tuuheampina.

Aurinkoista viikkoa, toivottavasti lumet sulavat pian.

Livet hos mossi sa...

Vår farstudörr var tidigare aldrig stängd men nu då vi har en liten en som ÄLSKAR skor så måste den vara stängd ;) å mycket mysigare är det no så åxå.

Stackars M som saknar sin bebistid (fast hon säkert it eg. minns ngt av det bara det som hon ser på film el på bilder)..men kan tänka mig att många går igenom sådana tider då de saknar det som varit. Det är ju bra ändå att hon har fina tankar om sitt liv som bebis iaf :)

Min "bebis" ligger på mina fötter och sover :)

i et lite rødt hus sa...

hihi, det hørtes virkelig traumatisk ut:)
Så fin den døren var, har ikke sett noe lignende før.

Lilja's Corner sa...

Jättefin den där dörren. Har inte ens tänkt på att man kan ha åtta rutor. Vi har en liknande men med 4 rutor. Jag tror nog jag också att det lönar sig att knipsa av knoppen, fast det tar emot...

Härliga bilder i förra inlägget!

Hoppas ni får riktigt roliga kalas och krya på dej!

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Så fint....!

Kram Fru Skrot

Elsa sa...

Pelargonioita alkaa jo kaipailla!

Sanna sa...

Vilken fin dörr och farstun är helt ljuvlig!Så ljust och vackert!

Det är nog roligt att se på film eller foto på barnen. Dom växer så fort.. Härligt att kunna "gå tillbaka i tiden" ibland och se hurdana de var då de var yngre. Vår lillasyster är nog våran bebis ännu då hon är 1,6 år. :)Fast häromdan sa hon "Titta!Va e d?"Tidigare har hon nästan bara talat bebisspråk.. Så snabbt går det sedan. :D
kram

Kamomilla sa...

kalas är det här i ett kör också. Våra tre barn fyller alla inom loppet av 5 veckor... Plånboken drar en djup suck också...

Vet inget om pellisar tyvärr.

gunilla sa...

Du har ju fått de rätta råden redan, av erfarenhet vet jag att blomknopparna ska bort fast det skär i hjärtat men belöningen kommer efteråt!! Lycka till!(jag har till och med testat knipsa bort blommorna från pelargoner jag köpt på sommaren, låter inte klokt men dom växer och övervintrar bättre...)

alegni sa...

jag vill också bli bebis på nytt, så jag slipper ta ansvar för så mycket grejs, fast sen har jag ju alla prov o tandläkarbesök kvar, så kanske ändå inte...
mina fingrar är så ljusgröna, så jag kan tyvärr inte hjälpa dig i fråga om pelargonerna.

Lantliga drömmar sa...

Fin dörr, speciell med 8 rutor!
Vi ska ha en reproduktion av den gamla pardörr som fanns i vårt ruckel som dörr mellan kvisten och hallen, men jag misstänker faktiskt att den oftast också kommer att stå öppen! :)

Pelargoner är så underbara! Härligt att få njuta av de första blommorna, men vill du ha plantan frodigare och starkare, så måste du nog knipsa av blomman, hur ont det än gör!

Huset på landet sa...

Hihi, ni tycks ha haft lite otur med dörrleverantören hos er! Tur att du stod på dig och fick en sån fin dörr! Och tur att du är friskförklarad nu, hoppas att du börjar känna dig riktigt kry också!
Ja, hoppsan, jag tror inte att vi ska titta på nån bebisfilm här på flera år. A är redan så inspirerad av lillebror och skulle gärna förvandlas till en bebbe hon också ;).

mimmuli sa...

Va fina bilder, gud va snygg dörr<3
Jag beställde pelargoner från:
http://www.pukinpuutarha.com/start.htm
Där finns även bra skötsel råd;)

kram Från Mimmmuli

Anonym sa...

Idag fick jag 3 st pelargoniaskott på kursen..ifall du vill ha mera pelargonier. Glömde att fråga vilken färg de är. Momma.

Gammelgård sa...

Du har det så fint hemma!:)

Clarice sa...

Så fin fotoram ni har i trappuppgången. Ett gammalt förster, eller hur?

Jag läste någonstans att man inte skall låta pelargonerna blomma så tidigt. All deras enegi går åt till det. Knipsa bort blomman så blir pelargonen frodigare.

Kramis,

Roberta Granada sa...

Hi, I love your blog, congrtulations, i am from Brazil, I have got a blog about craft and knit, visit me
http://agulhaetricot.blogspot.com
bye