onsdag 19 november 2008

Smällkarameller och utmaning

Någon kanske undrar om det blev något pyssel i helgen? Ja det blev det naturligtvis, där mellan varven, mellan allt annat program... Denna gången pysslade vi smällkarameller barnen och jag. Medans mannen låg vågrät framför TV:n och tittade på den svartvita rullande bollen...;O) Dessa skall de sedan sälja på julbasaren i byn. Lillasyster frågade snabbt om hon också får köpa en... (Det var ju godis inne i dem... :O) Jag informerade henne om att det säkert lämnar någon över som hon får hänga i granen.... Så var det tyst en liten stund innan hon utbrast, Mamma jag skall göra måånga!!Vi pysslade på golvet framför brasan. Mysigt!!De vita är mina skapelser och de röda är barnens. Faktiskt hade lillasyster bättre tålamod denna gången... så hon gjorde måånga och hoppas säkert själv att hon inte säljer en endaste en... :O)

Jag har fått en utmaning av ekebo och lottasplace, som går ut på att berätta sju alldagliga eller knäppa saker om sig själv och sedan utmana sju andra. Jag börjar väl med några alldagliga saker för att övergå till några knäppare... :O)

1. Älskar nötchoklad.
2. Är rätt blyg, och har aldrig gillat att stå i centrum, och tex hålla föredrag i skolan
3. Är extremt kvällstrött! Så våra filmkvällar brukar dras ut över flera kvällar för att jag har somnat mitt i. Däremot är jag morgonpigg och sover sällan länge på morgnarna, inte ens på helgerna fastän jag kniper fast ögonen och försöker.
4. Är en bokmal!! Måste läsa varje kväll innan jag somnar. Även de kvällar jag redan somnat framför en film... I helgen läste jag "Anna är online". Det tycker jag ni skall göra också... (smygreklam...;O)
5. Dricker endast kaffe på fredagarna vid lunch för att mota kvällströttheten den kvällen...
6. Är mångalen! Ni som också är det vet hur det är...:O) Mannen säger det är trams och sover som en stock.
7. Utbildade mej till något helt annat än vad jag jobbar med idag. Idag jobbar jag inom reklam och tycker det är otroligt roligt! Detta sista är ingen knäpp sak...:O)

Och de som inte redan fått denna utmaning får ta den här av mej!

11 kommentarer:

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Smällkarameller - vilken rolig idé! Blir säkert poppis på julbasaren. =)

Mari sa...

Tosi kiva ja kaunis koriste:) Eikä olisi kovinkaan hankala valmistaa...

Henna sa...

Söta smällkarameller och roligt att barnen får vara med och pyssla :-)
Mångalen..det är jag med, och inget trams är det..fastän det är tjockt med moln på himlen så påverkas man..och sen när man får en glimt av mångubben så känns det lite befriande att veta att man inte håller på att förlora "förståndet" utan det är den där runda skinande saken på himlavarvet som är orsaken till mitt knepiga beteende ;-)

Kram Anne

A home far away sa...

Vad det ser mysigt ut när ni pysslar framför brasan!

Kram Gunilla i Singapore

Sarppa sa...

Hyvältä näyttää, niin kuin aina =D

Ekebo sa...

Kul att du antog utmaningen alltid kul att få veta lite mer om dig. Fint pyssel ni gör, jag har inte rikitgt kommit in i pysselandan inför jul ännu. Får se när den infinnner sig. Kram på dig! Malin

Viveka i Bläckhornet sa...

klart att lillan vill ha många smällkarameller :)
Så kul att läsa om dig. Jaså mångalen...Hur blir man då?...Ingen vampyr va ;)

Kram Viveka

Lottaspace sa...

Roligt att läsa din utmaning!
Bra idé med smällkaramellerna! Ska nog ta och börja spara våra vessapappersrullar nu..

Väntar på den dagen då jag kan pyssla med min Max!

Ha det bra!

Kram,Lotta

Lilja's Corner sa...

Va fina smällkarameller! Tror bestämt jag ska komma på julbasaren.

Jag skickade faktiskt ett reflex gjort av filttyg och reflextyg till din syster igår. Men det var inte en dödsskalle ;)

Frida sa...

Vad mysigt med snö, här regnar det i massor.
Vilka fina smällkaramaller ni har gjort kommer säkert att gå åt som smör.

Roligt att läsa din utmaning. jag gillade inte heller att hålla föredrag i skolan men har lyckats komma över rädslan en del på äldre dagar. Men jag har aldrig gillat att stå i centrum

Kramar Frida

Huset på landet sa...

Jättefina smällkarameller! Här har det också blivit att tillverka en del till Magazinet. Oj va roligt att ungarna vill vara med o pyssla!
Anna är online köpte jag åt Jens till farsdagspresent. Ska läsa den till jul om inte förr. Bara man inte får mardrömmar...