måndag 24 november 2008

Glasburkar

Ni som jag har säkert också en massa av dessa gamla glasburkar. Dom är ju så underbara! Olika format och olika storlekar, och man kan ju använda dem till så mycket. Hos oss bor en del av dem på pysselhyllan och förvarar snören, knappar, spets, ljus och annat smått och gott.En del bor på kökshyllan...Och många glasburkar finns utspridda här och där i huset med ljus i. Ja OJ vad många det finns när man börjar titta efter... :O)


Men så har jag också några stycken STORA burkar som saknar funktion. Dom är jättehärliga men vet inte riktigt vad jag skall ha dem till. Kanske ni har några tips? En egen idé är att köpa stora grova ljus och ha dem som ljuslyktor ute, men nu saknar jag ju ännu den där fina trappan att ställa dem på...
Denna vecka känns lite småstressig. Borde hinna slutföra en hel del projekt inför utställningen nästa helg... Ni vet hur det är. Man menar så mycket men tiden går så fort och det mesta är på hälft. Temat på utställningen är "Nostalgitripp", så bara namnet tycker jag låter intressant. Det är min mamma och hennes vännina som igen skall ställa ut sina tavlor, men denna gången så är jag och en annan vännina också medbjudna i varsitt hörn... :O) Det blir alltså tavlor och hantverk, och också en del försäljning av smått och gott. Men jag har ju ännu en HEL vecka på mej, och det kommer säkert att bli hur mysigt som helst bara vi kommer så långt. Så VÄLKOMNA alla! Vi har vernissage på lördag klockan 16... :O)

20 kommentarer:

Elsa sa...

Samanlaisia lasipurkkeja löytyy minulta, ovat niin käteviä eri tarkoituksiin. Ja niistä näkyvissä silloisen ajan leima, yksinkertaisen kauniita. Ja samantapainen rullateline löytyy minulta kuin Sinullakin on.

Lumisin terkuin,
Elsa

StrandviksVillan sa...

Ja, jag har ju två veckor på mig ännu tills mina "alster" ska vara klara...
Ingen ny idé men jag tycker du ska fylla en burk med kottar och en med vackra stenar och den tredje med... mossa kanske?
Tack för inbjudan, får se när jag har passligt att komma!

Emma sa...

Det var inte lite glasburkar du hade:) Men man kan väl aldrig få för många. Gud vad din pysselhörna ser mysig ut.
Vad kul med vernisage. Nu börjar jag fatta varför dina föräldrar ha en sådan där ram makaper:)

Kram emma

mimmuli sa...

Man kan fylla burkana med kottar och julbelysning? :) Jätte fina bilder du har!

Annika sa...

Vilka fina glasburkar och du har en pysselhörna *fusk* Jag har inte plats med det för tillfället. Utställningen låter spännande.
Ha en fortsatt trevlig måndag.
Kram Annika

Lilja's Corner sa...

Jag måste försöka ta mej till utställningen och se vad ni har för fint!

Jag har en stor burk som jag alltid har funderat på att plantera en blomma/grönväxt i, alltså så att växten är inuti burken. Men det har aldrig blivit av... Nu har jag stenar och ett ljus i den, och förut bestick.

Livet på Sjögård sa...

Härliga glasburkar du har... Jag har inte alls lika många och jag älskar gamla burkar. Hade en såndän stor som dina ute vid husväggen men den fick en spricka och gick sönder :(

Rosanna sa...

Är väldigt ofta in och hälsar på här på din sida...Har ej tidigare kommenterat, men kan ju nu berätta hur jag använt mina glasburkar. Jag har haft stora kottar, torkade apelsinskivor och en ljusslinga i. Apelsinskivorna blir mycket vackra när det lyser genom dem!

Pink and white dreams sa...

Hej

jag har likadana glasburkar och jag har vinkorkar i en, torkad svamp i en, sen en för värmeljus, gamla kakformar och en massa annat faktiskt.
De är bra till en massa,tycker jag.

Sabi

Gammelgård sa...

Jag gillar också glasburkar väldigt mycket!
Jag har en som jag satt en ljusslinga i, och det lyser fint!
Så blev jag inspirerad av ett hem som var med i finska versionen av lantliv, där hade de satt äpplen i en stor glasburk och knutit ett rött band om upptill. Det var jättefint!!
Så nu är jag på jakt efter en riktigt stor glasburk:)

Lycka till med vernissagen!:)

Sarppa sa...

Kyllä nuo purkit on vaan niin käteviä ja asetelmasi on vielä niin kauniitakin..tykkään kovasti kaikista purkeista..vanhoista ainakin

Ekebo sa...

Ja glasburkar kan man inte få för många utav de kan ju som sagt användas till massa saker. Gillar hållaren till spetsar du har! Lycka till på utsällningen.

Kram Malin

Kamomilla sa...

Jag förvarade julens pepparkakor i mina burkar i fjol. Gjorde ett "lock" av gammalt tidningspapper och hampasnöre bara så dammet hölls borta. :)

Jojo sa...

oj, gör som jag, häll i dina värmeljus i den tills de ska i användning..

Kram

Mari sa...

Ihanat kuvat! Kauniita purkkeja ja purnukoita:)

Flickan på landet sa...

Vilka härliga burkar!Ser så mysigt ut så :-)

Lottaspace sa...

Så fina glasburkar du har! Din pysselhörna ser jättefin ut! Väntar så på att få färdigt fixat i källaren..

Jag har också såna där stora glasburkar. Har makaroner och mjöl och sånt i dom. En tygbit med gummiband runt på. Kanske syns de på någo av mina köksbilder..

Lycka till med försäljningen!

Kram, Lotta

Jumelle sa...

Ja det här med glasburkar jag har haft många också lite ovanliga men jätte fina som tips kan du alltid gå in på min sida och titta där, jag har hållit på med decopage nu ett tag och textat på vissa. Jätte fint blogg du har./ Carre

maano sa...

purkki poikineen , ihanaa et niitä kertyy muillekkin mut on ne vaan niin ihanii :)

Frida sa...

Jätte fina glasburkar, de kan man verkligen ha till mycket. Så roligt med utställning, hoppas det går bra! Lycka till inne hos mig.
Kram Frida