onsdag 26 november 2008

Advent

Denna söta lilla låda får bli min adventsljusstake i år. Den får stå på ändan av köksbordet, och så påminns vi varje helg om att snart är det jul... :O)Fick en utmaning av wanhatar. Den innebär att man skall visa en sak eller en plats i sitt hem som man på något sätt störs av. Nå detta var inte alls svårt! Just nu är det absolut den falerande dörren in till skrubben i sovrummet... För att göra en lång historia kort så kom från början fel dörr, troligtvis samma storlek på den som på den som står lutandes där nu. Denna skickades tillbaks, och så hände ingenting på cirka ett halvår trots ett antal påminnelser. Men så till sist så kom den äntligen!! I min iver rev jag hastigt av plasten, ställde den i hålet, och märkte först då att det fortfarande var fel mått på dörren.... Jag svor och bannades och läste en låång ramsa, då mannen tyst muttrade att det nog var han som uppgivit fel mått... :O) Så nu står den där och väntar på att någon skall packa in den snyggt och prydligt, packa in den i bilen och föra den till puukeskus som finns någonstans i Vasa och byta ut den!!! Någon där som önskar ta sej an denna uppgift??Utmaningen skickar jag vidare åt strandviksvillan, huset på landet, fru Skrot, lantliga drömmar och gammelgård... :O)

Tusen Tack för alla fina tips som ni gett för glasburkarna. En kommer nu att fyllas med kottar, en med ljusslingor, en med röda juläppel och en med vinkorkar, och så har alla fyra fått varsin ny funktion... :O) Och nu är det bara två kvällar kvar för mina projekt...


14 kommentarer:

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Oj då, förstår nog att det du är inte nöjd med situationen. Så irriterande att hela tiden vänta och vänta att någonting blir färdigt. Jag tar emot utmaningen såklart!

Hann inte kommentera dina glasburkar - tycker att dom var jättefina och så ekologiskt också!

Emma sa...

Vilken söt adventsljusstake. En sådan hade gärna fått flytta hem här:)

Tråkigt med dörren, hoppas det ordnar sig, helst i år då:)


Kram Emma

A home far away sa...

Åhhhvad jag gillar din ljusstake den är verkligen kanonfin!

Hihi ja alltid är det nåt man retar sig på:_

Kram Gunilla i ett snöfritt Singapore:-

Livet på Sjögård sa...

Oj, jag skulle inte kunna välja bara en sak som stör mej här hemma. Vi har så många projekt på hälft...


Den blev väldigt fin din adventljusstke!

Viveka i Bläckhornet sa...

Men fy så frusterande! Det skulle göra mig gaaalen...Hoppas att det löser sig snart.
Den fina lådan du ska ha ljus i, är det månntro en gammal symaskinslåda?

Ha en bra dag

Kram Viveka

Sanna sa...

Oj vad fin ljusstake!!! Kan förstå att du är irritead över situationen med dörren. Hoppas det ordnar sig snart. Fin dörr i alla fall. :)

Clarice sa...

Så fin advents stake du har. Små advents änglar 1-2-3-4 skulle passa som pricken på I. Finns hos mosters inredningsbod, se närmare i inlägget julprodukter.

Kramis,

StrandviksVillan sa...

Hmmm... vilken sak ska jag visa som stör mig? Finns flera kan jag säga...
Jag (vi)är också expert på att skjuta upp såna där otrevliga saker, fast man vet att man blir sååå mycket nöjdare och gladare då det är ur världen... Märkligt det där ;)

Kamomilla sa...

Det var en adventsljusstake i min smak! :)

maano sa...

voi ihanuus :)

Loa sa...

Vilken fin adventsljusstake du fixat. Jag som igår plockade fram vår urgamla och önskade mig något nytt och fräscht. Insåg just nu att det är stora blockljus vi ska ha i år. Får gå på jakt efter lämpligt kärl att sätta dem i nu då. Tack för idén.

Anonym sa...

Å, tack för den utmaningen!! Hittar nog säkert nåt jag stör mig på:))

Jättehärlig adventsljusstake!! Jag har också gjort min variant för i år.
Idag blir det städdax här, och lite pyntande inför advent, härligt!

Dicksonska våningen sa...

Oj, då! Den där dörren bara står där och suger energi från Er... Iväg och byt med en gång. Skriv upp det på en lista, planera in det i kalendern - det är inget roligt att ha sådana irritationsmoment i huset...
Men det blir säkert jättefint när det är klart!
Kram Annika

Maikki sa...

Hejsan:)
Va synd med dörren, argh!
Fina bilder har du igen o jätte fint adventljustake:)
Vinter hälssningar Maikki