måndag 17 november 2008

Ett-årsjubileum...

Inte på bloggen... men väl i vårt hus... :O) Idag är det hela ett år sedan vi flyttade in! Så fort tiden gått... Men oj vad jag njuter, ännu, varje dag, att få bo i ett eget komponerat och byggt (nästan åtminstone) hus. Och oj om man hade haft detta när barnen var små, vad det hade underlättat... Mannen brukar skratta och säga att nu är det första gången vi bor i ett hus som är byggt på rätt århundrade. Vi hann avverka fyra rätt gamla lägenheter och hus innan. Alla med sin charm!! Men alla också med sina skavanker...

Kunde inte låta bli att titta på bilder från flytten... Ni som var med minns ju hur det var... :O)


Och även om vi bott här ett helt år så är det flera saker som ännu är ofixade. Skrev ju att tiden gått fort... :O) Men bastun är på gång, garaget är på gång, utetrapporna hoppas jag är på gång i mannens huvud. Men så har vi också en spricka i öppna spisen som han påstår är på gång, men har så varit nu en längre tid, så jag börjar lite misströsta... och så har vi en stor skrubb i vårt sovrum som fortfarande är totalkaotisk. Den var också på gång, och hyllskenor inhandlades, men inte desto mera har skett. Dessutom saknar den dörr också. Dörren har vi men den är typ 10 cm för smal så det funkar inte riktigt... :O) Borde bytas. Men jag njuter till fullo av allt annat och med tiden ser man ju inte alla brister... Önskar bara jag kunde pynta ute på en ordentlig trappan till jul, bada julbastu, grilla juläpplen i en inte sprucken spis, och slippa rota mej fram bland miljoner kartonger i skrubben efter allt julpynt...
Konstaterade just att det såg nästan lika råddigt ut i lillasysters rum igår som vid flytten, så det var inget att visa. Men så kan det bli när man har roligt... :O)

Och mamma tackar och bockar för alla snälla kommentarer om hennes broderade servetter! Ha en härlig vecka! Här är det faktiskt lite kallare nu, och några snöflingor kom igår... och SOLEN skiner!!

23 kommentarer:

Marja Kristiina sa...

Ett stort grattis! Er hus är ju så himla vackert och hemtrevligt! Vi har fått njuta av de finaste bilderna här.

Clarice sa...

Ja visst är det skönt att bo i någonting som är och känns EGET. Små skavanker och ogjorda eller halvfärdiga projekt lär man sig att leva med. När väl allt är gjort (tror man), dyker det upp en massa nya projekt. Sånt är livet : )

Viola sa...

Hrj Mia, här och hälsar på för första gången, alltid lika roligt när man hittar en ny blogg, hittade dig gm en annan bloggare som jag bloggar med. Var tvungen att lämna ett avtryck för att säga att din blogg är så härlig, du skriver på ett mysigt sätt och visar härluíga bilder från ditt hem. Här gästar jag så gärna igen, titta in till mig om du har lust, kram VIOLA

lyckostunder sa...

Ni har det så fint, så jag förstår bra att du trivs! Jag längtar sååå på att hitta ett eget hus att riktigt bo in sig i.
Ett hem blir väl aldrig färdigt, det skulle ju dessutom vara tråkigt ifall det blev....
Kram!

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Vill också ha ett eget hus!! Tycker att ni har så fint med stora ytor - modernt med gammaldags känsla!

Kram Fru Skrot

Mari sa...

Niin ihanat kuvat. KiitoS! Kyllä tuolla kelpaa asustella ja nautiskella joulusta... Ja kaikesta muustakin:) Mukavaa maanantai-päivää!

Milla sa...

Hej
Funderade om du har gjort själv hjärtat av ris (som du har foto av i din blogg)eller var tillverkas dom?

En av mina grannar (i Pargas) har ett likadant men hon har knutit ett arange band nere på hjärtat.

Fint är det

Milla sa...

ett orange band skulle det stå

StrandviksVillan sa...

Grattis till första året!

Huvva, jag tog inga bilder under flytten... Vi har fortfarande en del saker kvar i såna där plastbackar, fast dom står förstås ute i garaget och förrådet. Det tar bara så länge för mig att gå igenom dom, jag hittar ju så mycket... ;) och så vet jag inte vad jag ska slänga eller spara.

Väldigt fina efter-bilder som visar helheten!
Ha en bra dag!

Milla sa...

Tack
Fick genast lust att rusa ut till skogen. Det var en jättebra förklaring.

Hanna sa...

Jodå, den dagen minns man;o) Då ni äntligen skulle flytta till byn!

Välkommen på besök någon kväll så jag får visa en grej från Stockholm;o) E bort i morgon men annars inga planer!

Lantliga drömmar sa...

Grattis på 1-års dagen! :-)
Ert hus är så vackert, och nu visar du en ny vinkel från hemmet också, den mittersta bilden som är tagen mot köket(?)! Med den bilden blir jag helt förvirrad, och konstaterar att jag inte alls vet hur en planlösning är, trots att jag trodde att vi hade nästan likadana! :-)

Här har vi också fått snö, det är alldeles vitt på amrkne, solen skiner och det är härliga -5 C grader ute, toppen! :-)

Ha en skön vecka!

Anonym sa...

Grattis!!
Ert hus är jättehärligt!
Ja, marknaden vi säljer på finns i pedersöre, bennäs, ca 10 utanför Jakobstad.

Lantliga drömmar sa...

Jamen, då kommer vi nog att ha ganska lika i alla fall!
Söder eller norr vet jag inte, men köket kommer över hela ena sidan, med köksdelen i ena änden, och matsalsdelen i andra, fyra fönster, men bara en ingång, och den från hallen.
Ni har tydligen matsalsdelen vid allrums-ingången? Vår matsalsdel kommer vid ingången från hallen, så det är kanske det jag blev lite fundersam över när jag såg din bild, som jag antar är tagen från allrummet? :-)

Så jag svamlar, men kanske du fattar ;-)

Vero sa...

Oj, vad fint ni har det.

Vi har bott i huset i 3,5 år och renoverar fortfarande - ALLT!

Jag hoppas också att vi snart blir klara. Hela övervåningen kvar och börjar med den i helgen...

Trevlig blogg. Önskar en bra kväll!

Millas hem sa...

Så himla fina köksbilder!
Kul att ha en massa projekt på gång!
Skrattade när jag läste att du hoppas att det är på gång i din makes huvud!
Kram C

Inredningstokig själ sa...

Va, det har jag aldrig tänkt på...ni flyttade in ganska samtidigt som vi då :O) kul! Minns att jag förra året inte alls orkade fundera lika mycket på julpyntet som jag gör i år.....då ville jag bara ha lugn och ro och inte så mycket prylar överallt.......NU börjar alla hörn vara fulla ;O)

Va roligt att se en bild från en ny vinkel i hemmet....skåpet brevid köket såg spännande ut, ärvegods eller ??

Ekebo sa...

Kul att du visar hur det såg ut när ni flyttade in. Stor skillnad och mycket fint har ni fått det ska ni vara stolta över. Kram Malin

Maikki sa...

God morgon:) Jag har någonting för dig i min blogg. Så om du hinner gå o titta:)Var så god...:)
Häls. Maikki

Annika sa...

Hej hej, ska bara säga att du har så otroligt fint.
Tittar gärna in igen :) Mvh Annika

Lilja's Corner sa...

Grattis! Jag känner igen mej i det du skriver och misstänker att vi har ungefär samma läge sen då vi har bott ett år. Och två år, och tre år... Jag har verkligen inte alla flyttlådor uppackade, bara undangömda ;o) Men det är så skönt att ha ett eget hus som man har byggt själv!

Jessica sa...

Oj tänk om man hade ett eget hus!
Man blir så inspirerad när man besöker din blogg...Tack!

Sarppa sa...

Teillä on sitten niin kaunista ja arvostan kun osaat tehdä niin paljon kaunista käsilläsi...