torsdag 9 oktober 2008

Veckostädning

Torsdagar brukar vara bannlysta för vår veckostädning. Ibland är vi många (krysslistan...) som hjälps åt, men igår var vi oroväckande få. Det blev väldigt brått när dammsugningen kom på tal. Två stycken hoppade snabbt i bilen för ett viktigt! ärende och den tredje knallade iväg till grannfrun. Och kvar lämnade en stycken mamma helt ensam med dammsugaren...

Nåja huset blev städat, och så även badrummet. Kom då på att jag nog aldrig visade loppishyllan från i somras. Den som min pappa kasserade, men jag var snabb att ta till vara. Den passade perfekt i vårt lilla badrum på nedre våningen.


Har alltid drömt om pärlspont även i detta rum. Många konstiga blickar fick jag också, funkar det faktiskt?? Men fick min vilja igenom och jag njuter till fullo av de vackra väggarna. I duschhörnan har vi blått mosaikkakel och på golvet återkommer de blå små plattorna...


Bastun är inte klar (ännu...). Det är vinterns projekt säger mannen. Men en av hyllorna är vikt för våra bastuattiraljer. Som inflyttningspresenter fick vi en massa sådana, som fortfarande är i gott förvar... bastutvålar, bastuoljor, bastuhink, bastukudde, bastumätare och bastuskopor! I dagsläget har vi FYRA bastuskopor, fast det kan ju va bra med varsin att skopa med sen då när bastun är klar... :O)



Tvättkorgen fick jag av tomten om jag minns rätt...



En egenhändigt fixad ljuslampett på väggen...



Och pallen är också ett loppisfynd från i somras. Den behövs så lillasyster skall nå upp till kranen. Den har tom en låda att dra ut, fast vad vi borde lägga där har jag inte klurat ut...

Hoppas att ni har en skön helg framför er! Jag får ju komma hem till ett nystädat hus ikväll och imorgon är det en av de där bättre dagarna... ;O)

16 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Så många mysiga detaljer, och jag tycker inte alls ert badrum är litet!
Usch, jag har städningen framför mig idag, ska jobba i morgon. På tal om imorgon, dottern här har skvallrat vad det är för en dag ;)

Unknown sa...

Oooo vad mysigt! I ret badrum kunde man trivas en längre stund, det är ju en risk om det finns flera som står i kö : )

Kramis

Anonym sa...

Lyckans dej som har veckostädningen avklarad, jag har min framför mej:o( Fredag brukar väl innebära myskväll hos er så jag önskar er en riktig mysig kväll!

Livet på Sjögård sa...

Det är väl en liten hemlisgömma i pallen... :)
Ni har nog ett så fint badrum!

Trevlig helg!

Lantliga drömmar sa...

Men vilket fint och mysigt badrum ni har!
Usch, hälg- och veckostädningen har vi fortfarande ogjord här hemma... Brukar alltid ta det på torsdag, men har inte hunnit ännu, och imorgon jobbar jag hela dagen, så får se när det blir av!

Ha en riktigt skön helg!

Anonym sa...

Hipp hipp hurraa på din födelsedag! Hörde att du fått tidig väckning;o)

Nicole sa...

Vilket härligt badrum! Vi funderade länge på pärlspont också, men det blev kakel.
Jo det där med städning är inte populärt. Skönt att få det undan på torsdagen i alla fall så att helgen får vara ledig! Det är vår målsättning varje vecka, men jag tror inte att det har lyckats mer än ett par gånger...
Vår bastu är inte färdig än...

Mari sa...

Siis uskomattoman kaunista... Kateellisena katselen. Omat pesuhuone/wc-tilat ovat nekin remontin kourissa. Mukavaa viikonloppua:)

Kamomilla sa...

Vi har träpanel i badrummet (dock inte pärlspont) och faktiskt likadant golv som vi gillar massor!!

Ekebo sa...

Skönt att ha städat redan på torsdagen, jag panik städar ofta på fredagen så jag ska slippa göra det på lördag eller söndag. Mycket fin tvättbalja och hyllan är väldigt söt. Ha det gott! Kram Malin

Inspiration i vitt sa...

Hej, vad fint och frächt du har det på din toa, vitt och ljust det gillar jag.
Din vita zinkbalja är ju bara för snygg.
Kram på dig/Ingela.

Emma sa...

Oj vilken fin toa. vi ska ha pärlspont på vår "lilltoa" och efter att ha sett er blev jag ännu mer övertygad om att det är helt rätt beslut:)

Hyllan blev hur fin som helst.

Kram Emma

Anonym sa...

Vilket mysigr badrum ni har!!
Ja, dethär med veckostädningen..det värsta är ju att det inte hålls städat nån lång stund, inte hos oss i varge fall:)

Frida sa...

Åh vilket fint badrum ni har, ljust och frächt!
Kram Frida

Anonym sa...

Åh vilket mysigt badrum ni ser ut att ha!

Sarppa sa...

Onpas kaunista, erityisesti tuo lattia on ihana...