onsdag 8 oktober 2008

Mellanrapport


Strandviksvillan bloggade om mormorsrutor, vilket gav mej lite ångest över mina rutor. Någon kanske minns den. Men jag HAR kommit igång! (ifall ni undrar... :O) Blev dock inte så mycket virkande sköna kvällar på verandan. Inte en ända faktiskt. Men nu skall jag ta nya tag framför TV:n. De blir jättesöta mina blåvita mormorsrutor. Dock väldigt små... så kan hända det behövs mer än hundra rutor för tillräcklig storlek... uj, uj, uj. Kunde inte låta bli att kalkylera lite... OM jag virkar en ruta per kväll, tar det HUNDRA kvällar att få den klar, och medräknat att det inte blir virkat alla kvällar så tar det kanske dubbelt mer tid... Och det är fem färger per ruta, och två ändar per färg, vilket innebär fem gånger två gånger hundra som ju alla vet är tusen. TUSEN trådar att fästa!!! Men det blir nog bra det här också ska ni se... :O) Eller borde jag också hyra in någon??
Och nu kanske ni tror att jag bara har 12 rutor klara... men några fler är det nog... :O)

Ikväll är det kurs i silverlera igen. Det var intressant, och inte så svårt (om man höll sej till det mer stilrena och undvek allt sirligt och krusidulligt) Men det var rätt dyrt!! Hade tänkt massproducera julklappar, men det blir nog ingen massproduktion... Bara vissa utvalda kommer kanske! att få varsitt liitet smycke... :O)

Tack för alla snälla kommentarer om mina tavlor! Det kommer säkert en till glimt så småningom. Och ramar är faktiskt inte så svåra att tillverka om man har de rätta verktygen.. En stor dyr ramskärare tex... ;O) Och en sån finns hos mina föräldrar.

19 kommentarer:

Marja Kristiina sa...

Jaaa... visst är det jobbigt. Men resultatet ska bli härligt! Skulle det vara möjligt att göra TVÅ rutor per kväll? :-)

Tänk om man kunde virka... *suck*

Ha en skön dag!

lyckostunder sa...

Det kommer att bli alldeles underbart! Som jag tidigare sade så är ditt färgval helt ljuvligt!
Med lite mera vana inne kommer du lätt att göra två per kväll!

Kram!

Emma sa...

Det kommer att bli jättefint. Det får vl ta den tiden det tar:)

Aha så du hade en ramskärare. Fast jag tycker du är lika duktig ändå. En ramskärare kanske man skulle önska sig i julklapp:)

Tack för fin komentar inne hos mig.
Kram Emma

Lilja's Corner sa...

Vilka härliga färger! Jag skulle också vilja virka rutor, men mitt tålamod räcker inte riktigt till. Speciellt inte efter dina uträkningar i dethär inlägget! ;)

Henna sa...

Gillar färgkombinationen..Åh om man bara kunde virka!

HA en bra dag!

Kramis

Ingeborg sa...

Vacker färgkombination.
Om du orkar göra alla så kommer det att bli ett hantverk som du hoppeligen kommer att ha framme för evigt.
Blev själv inspirerad av att virka. Hittade på nätet (var annars) en som hade virkat av ljusblåa "trasor" (klippta lakan/dynvar eller dyl) en korg. De blev relativt tjockt virkad o sedan hade den ett vackert fodertyg som var lite nedvikt över kanten. Sådana kan inte vara svåra att virka - och de var superfina..
Kanske jag orde försöka göra en nu när även jag blev inspirerad...
Ha en bra dag!

Mitt Nya Vita Hem sa...

Nu har jag ångest över min halvfärdiga ruta. den ser ju inte alls ut som din.Skyller på mönstret,det var som ryska för mig :0)

Försökte räkna ut hur länge det skulle ta för mig att virka en filt. Antagligen ett år om det tar 2 dagar att få till en halv :D

Den kommer ju bli jättefin när den är klar,gillar färgerna

Inredningstokig själ sa...

Oj oj oj...nu åker mina tankar till min virkkorg och mina mormorsrutor.........det går i snigelfart! springer och räknar dem..........37 1/2 (tänk att man kan lämna en ruta på hälft), SNART 40 (har ju endå hållit på sedan våren *blink*), ska nog virka 3 ikväll !

Dina rutor var ursöta!!!

Mari sa...

Ihanalta näyttää. Nyt tuntuu siltä, että taidan matkia sinua tässäkin jutussa:)

Madeleine sa...

Hej hopp! Kikar in på bloggen, vad fint det var.. Kreativitet på hög nivå ser jag. Det är inspirerande tycker jag. Ha de bra! Kram Madeleine

Ekebo sa...

Gillar kombinationen med färger. Jag väntar på min filt som mamma stickar till mig. Det låter som cu vet vad su ska sysselsätta dig med om kvällarna. Ha det gott Kram Malin!

Kamomilla sa...

Det blir nog fint det där, med liiite tålamod. jag gillar färgerna massor!

Anonym sa...

det blir bra ska du se... o du behöver inte fästa varje tråd utan den virkar du med vid nästa färg..o då blir den fäst ,så att säga..Jag har oxå virkat stoora mormorsrutor till en halsduk som blev rätt så bra tyckte jag..kikka

StrandviksVillan sa...

Så härliga färger!
Tänk, vi har samma "mönster" men ändå kommer våra plädar att se helt annorlunda ut när de är klara! Finns ju en viss risk med att "hyra in nån", att rutorna blir olika stora för olika personer.
Tycker du är riktigt bra på väg, om du har så många klara. Kanske du hinner göra fler än en nån söndagseftermiddag...?

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Nää, inte du också!! Det var SÅ nära att jag inte köpte garn jag också! Men tyvärr har jag just nu noll tid att virka...suck. Din blir säkert superfin, oj vad du är duktig!

StrandviksVillan sa...

Jo förresten, min mormor virkar också fast ändorna, det går fortare så!

Skatan sa...

Hej!

Så kul att hitta till ännu en påhittig pysslare!

Vi ses igen en annan dag :)

/Skatan

Gammelgård sa...

Å, jag skulle också vilja kunna virka en sån filt...den är underbar!!

Grinden på glänt sa...

Söta rutor! Jag har ett liknande projekt på gång, men det kommer nog att ta lååååång tid innan den är klar! :)