tisdag 29 april 2008

Sommarprojekt

Bild lånad från Housestyle

Har ni sett något vackrare?? Inte jag iallafall, så nu skall här börja virkas. Med inspiration av alla er virkare där ute, och kanske med lite inspiration av farmors sängtäcke... Tidpunkten kanske inte är den allra bästa, sånt borde man väl påbörja vintertid uppkrupen i ett soffhörn... Men vem har sagt att man inte kan sitta på terassen också och njuta av kvällsolen med en virknål i handen... :O) Och den kommer knappast att bli klar till denna sommar, så jag hinner troligtvis sitta i vinter också med en virknål i handen. Enligt mönstret som jag har så skall det va ca 100 rutor!! Men kanske nästa sommar... får jag vira den kring mej. Den som lever får se... :O) Här nedan ser ni färgkombinationen. Så ljuvliga färger!

14 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Åh vilka fina färger; mysiga samtidigt som de känns fräscha! Kommer att bli hur fint som helst. 100 rutor... det krävs en del tålamod till det :) Men precis som du säger; det är ju inte helt fel att sitta på terassen i sommar med ett glas nåt gott att dricka i ena handen och virknål i andra!

Anonym sa...

Jättefint!!
Och underbara färger!

Strandviks-Villan sa...

Nämen, en sån liknande har jag också sett på! Ja, det var verkligen en härlig bild, så sköna färger! Jag gillar inte att "bara sitta" ute, vill hellre göra nåt, men tyvärr kan jag inte virka :( Men det är väl aldrig för sent att lära sig?

Strandviks-Villan sa...

Tack för du påminde mig om Housestyle, har kollat vårkatalogen nu och håhåjaja vad där finns mycket jag vill ha!!

lyckostunder sa...

Jag har inte tidigare helt gillat dessa mormors plädar, men denna var ju bara helt fantastiskt vacker!
Oj,vad inspirerad jag blev.Färgkombinationen är ju bara för läcker! 100 rutor är nog en utmaning...
Jag har någonting åt dig på min blogg,ifall du vill ta emot den!
Kram!

Huset på landet sa...

Härliga färger, den blir säkert jättefin. Säkert blir det regniga dagar framöver och då är det bara att ta fram virknålen...Jag tänkte faktiskt köpa in den pläden från House style, men den blev så dyr så jag lämnade bort den. Men mycket annat är på väg, förhoppningsvis denna vecka...

Tabergstösen sa...

Ja vilken härlig bild och vilken vacker pläd! Underbar färgkombination du valt, det kommer bli så vackert! Jag önskar jag kunde virka... kanske skulle ta och lära mig - igen...

Inredningstokig själ sa...

Vilken vacker filt...och underbara färger !!.....varifrån är mönstret?? är själv sugen på att virka nåt liknande (och att virka en stor, varm filt en svettig sommardag skulle passa mej finfint, Ha haa)

Hanna sa...

Fina färger! Sånt skulle jag också vilja virka! Måste bara sticka en annan färdig först och det tar liiite tid :)

Vita ljuva tankar sa...

Så vackra färger på garnet. Det var en väldigt vacker pläd, önskar att jag kunde virka...

Kram

Henna sa...

Javisst är färgerna ljuvliga! Lycka till med virkandet :-)

Piffa & Puffa sa...

Jag önskar också att jag kunde virka. Kanske ska jag be min svärmor att lära mig för hon är verkligen proffs på det.
Kram Anette

Vackrare vardag sa...

Jag har tidigare i år gjort en filt i mormorsrutor, men en bebisvariant, så det var inte sååå många rutor. Men de tar faktiskt inte sååå länge att göra när man väl får upp farten. Min blev också ungefär i samma färger, så jag tror att det helt säkert kommer att bli jättefräscht:)

Lycka till!

Ejdern sa...

Oj, faktiskt fina färger! Jag virkade en likadan ifjol med pastellfärger. Jag hade ALDRIG virkat förr, men bara måste ha en sån där och nu har jag en :) Lycka till! Härlig blogg du har förresten.