fredag 17 oktober 2008

Höstlovstripp

Nu styr vi alldeles strax färden mot Åbostaden (igen...) Som ni märkt är det vårt ständiga resmål... :O) Men med gratis husrum och gott mottagande är valet aldrig svårt! Det är endast barnen och jag som åker iväg denna gången och det kommer att bli en riktig tjejig helg helt utan män. Mysigt! Vi har ännu inte sett den nya lägenheten live så det blir spännande. Lovar att göra ett hemma hos reportage nästa vecka... :O) Och gåvor har jag naturligtvis med mej. Det blir både nytt och gammalt denna gången. Förra gången blev det ju endast loppisgrejs...
Korgen har jag målat vit, och den går att hänga på väggen som förvaring. De små hyllorna är också loppisfynd, som blivit vita, och på dem kan man ha de små söta ljuslyktorna. De är INTE från loppis, utan inhandlade på mysbutiken nr ett i Närpescentrum. Plus lite annat smått och gott. Systerns sambo har infört totalförbud på nya prylar till deras hem (efter flytten) men han är inte hemma när vi anländer och därmed vet han ju ingenting... ;O)


Storasyster gjorde ett härligt pärlhjärta med tillhörande hjärtkort.

Har inplanerat allt från IKEA till loppisbesök. Barnen har jag mutat med detta; HopLop. Aldrig hört om det förut men det verkar skoj! Ikea funkar bra med barnen, där finns ju ett underbart lekrum att låsa in dem i, men loppis är såå krååkigt... :O) Men när jag visade länken ovan så var det nog ok att gå på loppis också. Och så har mossi lovat gå med dem på bio. Få se vad mer vi hinner!

Mosters som ligger i Pargas skulle jag vilja besöka någongång... Verkar vara en mysig liten gårdsbutik, med de rätta grejerna för min smak. Och senaste helg fick jag tips om Loovisan aitta, som också verkar vara den perfekta boden för mej. Så kanske, kanske... Hej på er så länge!

14 kommentarer:

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Trevlig resa! Låter jättebra med loppis, Ikea och allt annat! Om jag måste välja mellan mitt barn och min man, tar jag hellre barnet med..särskilt till Ikea... =)

Tror att dina gåvor blir poppis!

StrandviksVillan sa...

Önskar trevlig resa! Ni får gärna komma och övernatta hos oss också om jag får så fina gåvor, hihi!
Just Loviisan tänkte jag blogga om för några veckor sen, suck säger jag bara om deras bilder och saker. Allt är ju såååå fint!

Anonym sa...

Hehe, nej jag är inte hemma, men jag läser ju din blogg... Hmm, kanske man hinner byta lås å ta med sig alla nycklar ;)... Nåja, mossi hittar någonstans att sätta sakerna så att jag inte märker att nya saker anlänt.

Trevlig helg i mitt hem :)!
Macke

Huset på landet sa...

Ha det så kul i Åbo! Hoppas att det blir nån riktigt roligt utfärd.
Här gör vi tvärtemot så att Åboborna kommer hit istället!
Du har vunnit ett litet tröstepris hos mig =). Såg tråkiga nyheter om din arbetsgivare idag i tidningen. Hur blir det med fortsättningen?

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Vill önska er en trevlig resa. De där sakerna måste ju bli succe´,även för maken hi hi.

Kommer att bli en mysig tjej för er!

Kram Viveka

Marja Kristiina sa...

Ha det så trevligt i Åbo!

varma hälsningar, MK

Vackrare vardag sa...

Låter som att ni kommer att få en helmysig helg! Och vilka fina saker du har med, hon kommer att bli superglad.

Ha det gott!

Eikkala sa...

Mmmm.. Åbo låter mysigt... Hoppas ni får en trevlig helg. Kram sari

Ekebo sa...

Får önska trevlig resa! Det låter som ni kommer ha fullt upp både kul för vuxna och för barn.

Kram Malin

Mari sa...

Suunnitelamat kuullostavat kivalta! Oikein mukavaa reissua:)

Paus i skärgården sa...

Hoppas att ni får det roligt! Åbo är en fin stad.
Hälsningar, Päivi

Clarice sa...

Hej!

Läste om ert Åbo besök i helgen! Det var säkert riktigt mysigt och avkopplande.

Det var min tur att vara i Mosters boden detta veckoslut. Har jag rätt då jag säger att ni inte besökte oss?! Jag försöker tänka igenom kunderna och jag tror mig kunna säga att där inte var några "ensamma" mammor som jag inte kände igen. Annars så hade det varit kul om ni hojtat till att det var ni : )

Kramis,

Clarice sa...

Hej förrestän! Om du ännu befinner dig i Åbo, så har Mostersboden öppet ikväll, må kl 17-20 (som du säkert vet) och även andra tider enligt överenskommelse. Vore så kul att träffa er!

Kramis igen,

Clarice sa...

Det var ju synd : ( Vi är medvetna om att gpsen har problem med adressen därför har vi länkat kartan med Mosters inprickat på bloggen. Du hittar det på "HITTA FRAM!"

I väntan på er nästa Åbo tripp!

Kramis,