måndag 20 oktober 2008

Hemma igen...

Efter nästan fyra timmar ensam med barnen i bilen är man ganska mör kan jag tala om för er... :O) Men skoj har vi haft! Fredagen spenderade vi på Ikea, eller rättare sagt spenderade vi två timmar där... Och av dessa två var effektiv shoppingtid EN hel timme. Då var lillasyster inlåst på Småland, och storasyster och jag inventerade snabbt nedre våningen. Det blev en kasse med en del smått & gott. Tex utökades min serie ARV med 4 nya stora mattallrikar (tills julmiddagen...) Hittade också en bunt med billiga vita tygservetter som jag tänkte någon (mamma??) kunde brodera vackra röda initialer på... (tills julmiddagen) och julgranskulor i fattigmanssilver (till julgranen vi skall titta på under julmiddagen...)Lördagförmiddag när vi satte oss i bilen ämnade vi styra mot Pargas och Mosters inredningsbutik, men tyvärr hittade inte vår gps denna adress, så det blev att styra åt andra hållet istället och Loviisan Aitta. Och WOW vilket ställe vi kom till!!! Ett jättecharmigt fräscht uthus i två våningar FULLT med grejer. Mossi blev helt crazy... :O) Men som det ofta är då utbudet är för stort blev det endast några små saker shoppade. Men det blir definitivt flera besök!! Kan verkligen rekommenderas!! Cirka 5-10 min från ikea så man kan ju göra en kombination... :O) Lördageftermiddag var barnen på bio med mossi och såg den nya finska filmen NIKO, och jag fick ensam strosa på stan...


Söndagförmiddag var vigd för loppis!! Det som är bra med dem är ju att de oftast är öppna också på söndagar. Efter en skral början så hittade jag ändå en del trevliga små fynd... träbrickan har potential (1,50 e), zinkbrickan är bra som den är (6 e), de små glasburkarna är jättesöta (80 c styck), min nattduksbordslampa fick äntligen en make (2 e), mannen fick en metallampa till datorhörnan (2 e) och så en påse färggranna julgranskulor( 1,50 e)Och HopLop kan jag också rekommendera!! Fast ni kanske redan kände till denna begivenhet... Första anblicken var lite tveksam. Hmmm vad är detta?? Låg lite avsides i en lagerlokal och såg lite anspråkslös ut... Men när man väl kom in i labyrinten var den hur stor som helst. Väl värt pengarna, 10 e per barn för två timmars lek och vuxna fick leka gratis (mossi....) Också detta ligger i närheten av Ikea... så det passar bra in i kombinationen ovan :O)


Tack snälla mossi (och packe) för härlig hotellfrukost, skönt bastubad, mysig filmkväll, god mat och trevligt sällskap! Det var ju den där raketti spagettin då som drog ner betyget för Millas del... (sist på hennes lista över mat hon tycker om meddelade hon... ;O) Men jag tror mossi förlät henne när hon redan efter en stund i bilen hem hade drygt efter henne. Och lägenheten var hur mysig som helst (bilder på kommande lovade jag ju...)

21 kommentarer:

Hanna sa...

Vill också besöka Loviisan Aitta :)

Ulrika sa...

Min kompis bor i Pargas så jag måste definitivt besöka butiken nästa gång;) Den är ju ljuvlig...

Höstkramar, Ulrika

StrandviksVillan sa...

Men ååå vilken härlig resa ni varit på! Jag vill också dit - NU!
Samma för mig på proppfulla inredningsbutiker, jag blir så överväldigad av allt fint så jag blir handlingsförlamad...
Fina fynd gjorde du på loppisen!
Ser fram emot lägenhetsbilderna!

Anonym sa...

Men åå vilken härlig resa ni varit på!! Skulle passa mig perfekt:)
Och dendär butiken..ljuvlig!!
Så fina fynd du gjorde också, gillar dendär "plåtlampan"!

Kamomilla sa...

Hej!
Otroligt men jag spenderade hela fredagen på Ikea jag också, tänk att vi har varit där samtidigt utan att veta!!!!! I Pargas finns Villwenla jag skrivit om, värd att besöka den också. mosters har jag inte hittat heller...

Lena sa...

Mossi tog inte så hårt på kommentaren om rakettispagettin..nästa gång vet ja ju att de räcker me lite "komfritt" (pommesfrites) å vår nygamla favvis "Crackottes" ;) Å huvusaken ni tyckte det var hemtrevligt i vårt nya hem..:) Å tack själva för en jäätte mysi helg :) Å tuusen tack för de fiina gåvorna!! (t.o.m. sambon gillade de småa hyllorna med ljuslyktor..fast ja får väl inte säga det högt ;)).

Många kramar

Lantliga drömmar sa...

Det låter ju som att ni haft en riktig toppehelg! Butiken ni var till ser ju underbar ut! Skulle säkert bli dyrt att gå in där...! ;-)

Inredningstokig själ sa...

Ojdå...vilken helg!! Ni har ju hunnit med massor....är nog allt lite avundsjuk nu! Fyndat en hel del har du också, gillade zinkfatet så mycket!

Lilja's Corner sa...

Vilken härlig helg ni har haft. Jag har hört om Loviisan Aitta förr, men nu MÅSTE jag ju bara åka dit :)

Mari sa...

Tuo Loviisan aitta vaikuttaa ihanalta. Kauniita ovat kaikki kuvat. Teillä oli varmasti mukava viikonloppureissu;)

Huset på landet sa...

Oj va mycket ni hunnit med. Så intressanta ställen, tack för alla tips. Tror att det blir först till våren vi tar oss till Åbo med den här farten...Så mycket jobb nu!
Ska bli spännande att få se Mossis lägenhet också =).

Elsa sa...

Hieno reissu, ja saalis on komea! :))

Minäkin monta kertaa kuukaudessa ajan Loviisan Aitan ohi, ja joka kerran mietin että pitäisi käydä, tästä saan intoa käydä siellä vaikka ensi viikolla kun sinne taas ajelen.

Emma sa...

Låter som ni har haft världens bästa höstlovs tripp. Fått med alla härliga stopp och alla har varit öjda:) Kan det bli bättre??
Kram Emma

Viveka i Bläckhornet sa...

Den där butiken bara MÅSTE jag till. Synd bara att avståndet alltid är så långt.

Var ligger den här?

Kram viveka

Ingeborg sa...

OOOh vilket ställe. Har aldrig ens hört talas om Loviisan Aitta fast jag varit ganska mycket i de trakterna. Måste senast på sommaren då är på väg till Åland, stanna i Pargas.
Det såg sååå ljuvligt ut!
Tack för det!
Ha det så bra.

Jessica sa...

Malin tipsade mig om dina fina sida. JÄTTEFIN måste jag säga. Massor med fina bilder och saker.Nu har du en trogen läsare till.

Grinden på glänt sa...

Wow! Vilka ställen du varit på! En riktig drömhelg...

lyckostunder sa...

Låter som en fin helg!
Butiken såg ju underbar ut!
HopLop är en favorit också för våra killar, vi har varit på några kalas där samt några regniga eftermiddagar.... Efteråt är de "ganska"trötta.

Kram!

Livet på Sjögård sa...

OJ! Den butiken vill jag oxo besöka!! Namnet i sig är ju lite vilseledande :)
Jag trodde redan jag hade den "nära inpå knutarna", Borgå bo som jag är ;)

Sarppa sa...

Voi kunpa pääsiskin tuonne Loviisanaittaan..kivoja ostoksia..

Flickan på landet sa...

Nu blir jag aavis.... det där låter ju som en superresa med massor av goda fynd och häftiga butiker. Kul att veta om man någongång drar sej ditåt ;-)