onsdag 6 augusti 2008

Litteratur...


Just nu ligger dessa på mitt sängbord. Det är gamla barnböcker som varit min mammas och pappas. Det är härligt när det står årtalen i dem och namnen präntade med vacker sirlig skrivstil... Barnen tyckte också det var skoj att mormors pappa läst böcker för henne en gång i tiden... :O) Tror de har svårt att förstå att de också varit barn en gång ...


Till och med en charmig Nalle Puh bok.Just nu läser vi om Sussis sagoskepp. Spännande!

Själv har jag också varit (och är...) en bokmal och har nog läst igenom de flesta av Whalströms röda; Fem-böckerna, Kitty, Jolly, Lotta.... Kunde nästan läsa dem igen nu när jag tänker på det... :O)

12 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Man borde faktiskt ta och läsa igenom böckerna igen, skulle vara roligt att se om man reagerar annorlunda på dem nu x antal år senare :) Jag var en riktig bokslukare i lågstadieåldern, så här har också Lotta & Kitty lästs ordentligt :)

Classic style in city sa...

vilken fin klocka jag ser på bordet..kul med alla böcker..jag ska nog ta och rota igenom i lådorna på vinden...

MarijaMaiju sa...

Voi mikä upea kirja-kokoelma:) Ihanaa luettavaa...

Blogissamme on sinulle tunnustu, ole hyvä;)

Mari

StrandviksVillan sa...

Jag har alla mina böcker sparade i förrådet tills vår fröken är stor nog att läsa dem. Jolly var en liten favorit för mig, hon var så vimsig och kul!

Inredningstokig själ sa...

Det är så roligt att läsa böcker åt egna barn som mamma och pappa läste för en då man var liten :-) Just nu läser vi ofta en gammal ABC bok som rimmar och Edith förstår 0 ;-)

Dina böcker är ju vackra bara som prydnad, ser lagom nötta och gamla ut (HUR gammal är du egentligen, *ha haa*)

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Härliga böcker! Kan tänka mig att det väcker många nostalgiska minner och känslor. Måste säga att Nalle Puh -boken ser lite annorlunda ut än de som finns i dag...=)

Lantliga drömmar sa...

Oj vilka vackra gamla barnböcker! De ska absolut stå framme tycker jag, för fina för att ligga undangömda någonstans! :-)

Marja Kristiina sa...

Jättesnyggt att dom finns kvar, vilka klenoder! Lite som mig med mina gamla Lotta-böker :-)

Ha det så gott och TACK!

Grinden på glänt sa...

Samma här! Jag brukade också läsa Wahlströms böcker mest hela tiden! :)

Inredningstokig själ sa...

Det förklarar ju den slitna looken *BLINK*

lyckostunder sa...

Vilka fina böcker!
Jag har också kvar mina böcker i en låda i källaren dock...Kanske man borde gräva fram dem och ta sig en liten nostalgitripp!

Anna sa...

Åh vilka fina böcker. Kul att se en äldre Nalle Puh-bok! Ser att du har två böcker av Ester Ringnér-Lundgren även känd som Merri Vik. Roligt att läs aom hur böcker går i arv så där.