fredag 4 juli 2008

Tomatkarneval...


Denna helg infaller helgernas helg i vår lilla stad! Ni vet en sån helg när folk går man ur huset, även de som man aldrig annars ser...:O) Och varför just TOMATkarneval kan man undra?? Jo för Närpes är centrum för växthusodlingen i Finland, och här finns mer tomater än någonannanstans i landet... Karnevalen ståtar därmed med världens längsta tomatbord, vilket nu inte är såå långt i mina ögon... ;O) Nåväl där skall vi trivas och ha kul i dagarna två!!

Skall också tillägga att min pappa bidrar till denna tomattäthet. Han har också ett växthus, som i dagens läge är ganska litet i jämförelse med alla stora mäktiga som byggs. Men det lilla har också sin charm, om vi nu skall tänka inredningsmässigt... ;O) Men fastän jag har fri tillgång till underbara goda tomater är det väldigt sällan jag gör något speciellt med dem. Det borde det bli ändring på nu när jag tänker på det...


Men igår när jag hade en väninna på besök bjöds det på god fräsch grekisk sallad med pappas tomater i! Väninnan hade också en present med till mej... :O) Och hon vet vad jag gillar!! Jag fick en härlig plåtskylt, och en vacker ram av MadamStolz. Skylten fann genast sin plats...



Mina målarprojekt framskrider sakta, sakta... Vi har mest legat på stranden barnen och jag! Men det är väl att passa på medan solen skiner, man vet ju aldrig... Och igårkväll var vi på afrodans!!! (ute vid stranden...) Det var kul, jobbigt och svettigt, och nu är jag öm lite här och där... :O)

Tack snälla ni för tipsen om mina gröngula emaljburkar! Ni tycks gilla dem mer än jag... :O) men jag skall nog finna någon funktion för dem nu också. Ha en skön helg alla med eller utan tomater!

20 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Har aldrig besökt tomatkarnevalen, men förstått att det är något utöver det vanliga ;) Ha skoj!

Kamomilla sa...

Ha det så skoj på karnevalen! Tomater är mums, men man kan tröttna också, kan jag tro, som med allt annat också som man får i överflöd.
Vilka fina saker du fick! :)

Anonym sa...

Kikar in och meddelar att vi fick biljetterna till showen:D

Trevliga grejer du fick!

Ses i vimlet!

Hanna sa...

Vilken fin skylt har du fått och fint i vardagsrummet också, så fina stora fönstren!

Maria sa...

Ha det så skoj bland alla tomater *blink* och trevliga människor!!

Skylten blev som pricken på i:et där ovanför dörröppningen, jättefin !!

sabina sa...

Tomatkarnevalen har jag aldrig varit på. Men det låter skoj!

Jag undrar om du kan ge mig en vägbeskrivning till Cosy Living från Strandhovet. Enklast så för mig, känner inte så bra till er stad... Vi far där via imorgon så jag tänkte sticka mig in om vi bara hittar det!

StrandviksVillan sa...

Verkligen fina saker du fått! Har själv en skylt med nästan de orden på.
Hoppas ni har kul på karnevalen!

Ekebo sa...

Det verkar som du också är morgon pigg:) Låter skoj med tomatkaneval. Gillar verkligen skylten som du fick av vänninan. Ha en skön helg kram malin!

Vit Spets sa...

Tomatkarnevalen! har aldrig hört talas om detta - det blir säkert skoj! vilken lycka att ha tomater i sin närhet som du vet är odlade på ett bra sätt, säkert är de hur goda som helst oxå...
Skylten va så fiiiiin!
Ha en trevlig helg...
Kramis
//siv

Anonym sa...

Så fina saker du fått!
Ha de skoj på karnevalen!

n o r d i n g å r d e n sa...

Tomatkarneval, va häftigt! Och vilken lycka att ha fri tillgång till tomtater hos pappa, tomater är gott som du serveras dem sommartid, jag älskar fetaost och rödlök med dem! Men jag kan förstå att man ledsnar om man äter för mycket, själv har jag lite svårt för lukten av själva stjälkarna då jag jobbade i en handelsträdgård som yngre och stort fokus las på toamtodlingen och bossen var så sträng att man var rädd jämt, jag förknippar ännu den lutken med det... Vilka fina presenter du fick, läcker skylt, passade ju perfekt där ovanför din dörr! Ha en skön helg! Mari.

Mjuka sa...

Så roligt med något så udda som tomatkarnival!! Superfina presenter du fick!! Skylten är underbar
kram Malin

Anonym sa...

KUL att bli omnämnd i bloggen :) Tack för det trevliga besöket. Hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång. Skylten fann en fin plats åt sig ser jag.
Kram, A

Galleri Hönshuset sa...

Oh så kul med festligheter. Dukningen var så härlig, blått o vitt, mums... vilka grejer du fick, det kallar jag för en snäll kompis. Ha det gott. Kram Pirre

Mari sa...

Kuullostaa tosi mielenkiintoiselta tuollaiset tomaattikarnevaalit, vau!

Ihania kuvia olet kotoasi napannut:)

Mari

Marja Kristiina sa...

Karnevalen låter kul! Har aldrig tidigare hört om en sån karneval trots vi har släkt i Närpes.

Älskar skylten! De där orden måste jag minnas varje dag.

Trevligt fortsättning på helgen!

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina presenter! Skylten gjorde sig verkligen där!

Vad kul med festival, det finns alltid en anledning...om det så bara är tomater! fniss....

Har kikat ikapp i inläggen, du är flitig så jag hinner inte med nu när allt går i sommartempo...

Ha det gott, kramar!

Anonym sa...

Tänkte tipsa dig: http://www.villawenla.fi/index.php,kanske den är bekant ?. Tyckte namnet var så...fint :).

Så fräsch sallad och alltid roligt med gåvor.

Mjuka sa...

Önskar dig en skön vecka!!
kramar Malin

H ennA sa...

Så fina saker du fått, skylten gillar jag skarpt! Försöker dra åt pengapungen och snåla ytterligare en vecka...vill ju gärna ha lite att spendera slantarna på ifall man hittar några spännande fynd under semestern ;-)
Kul med karneval!