onsdag 2 juli 2008

Mina alldeles första...

Dessa plåtburkar är mina alldeles första (vill jag minnas) loppisfynd jag gjort. Köpte dem på sommartorget i Björneborg för många, många år sedan. Men jag vet inte riktigt... Tycker de är ganska fulsnygga! Har dock fått flytta in igen på prov... :O)


Har också en hel massa härliga emaljburkar och liknande som mamma samlat åt mej. Men jag vet inte riktigt... Då jag inte tycker om det gulgröna (BLÅVITT ni vet.... :O) Får dem inte att matcha in någonstans. Så dessa bara står och samlar damm... Tips emottages gärna! Blommor kanske i kastrullen och hinken...


Nu skall vi äta frukost i solen barnen och jag, och får se sen vad vi hittar på... Kanske det blir en dag på stranden (ni hör väl melodin... :O) Och ikväll blir det Barnkalas på Stundars!

15 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Jag gillar de blå burkarna! De är bara snygga, inte fulsnygga :) Och då ska du veta att jag egentligen inte är nån riktigt "blå" människa :)

Blommor tycker jag passar bra i emaljkärlen! Stora buketter ängsblommor nu så länge de ännu finns, snart har de blommat ut för i år.

Vackrare vardag sa...

Burkarna är ju fina. Speciella på nåt sätt. Och angående emaljhinkarna tänkte jag genast på blommor också.

Frukost i solen... hmmm, här är det mulet igen, efter regn i går kväll och natt. Men jag ser en liten strimma blå himmel långt borta. Hoppas den växer och det blir vackert ännu!

gunilla sa...

Spara du den gulgröna emaljgruppen, jag har märkt med mig själv att förtjusningen växlar. I trädgården går det bra att ha blommor i "vad som helst", just nu har jag en grupp med zink byttor och en grupp med emaljkannor o byttor. Blommor i några och resten runt om som dekoration. Då man inte ser grupperna samtidigt så ser det enhetligt ut.
Dom blå burkarna var ju också snygga!! Kramar

Ulrika sa...

Jag gillar ALLT du visar!! Speciellt de blåa burkarna...
Tänkte också på vilda blommor då jag såg emaljhinkarna...

Kram, Ulrika

Spets & Zink sa...

Har ingen tips för dig fast jag gillar dina burkar också. Lite pinsamt att man hittar ingen bra plats för vissa saker. Hoppas ni haft en bra dag, här har det varit soligt och skönt!

Inredningstokig själ sa...

Hi hii, fulsnygga burkar....tycker nog dom är mera snygga än fula men jag är ju ganska rädd för starka färger *BLINK*

Emaljkärlen är jättefina....kan man inte måla den gröna randen på nån av dem ??

Ekebo sa...

Burkarna är fina men jag förstår vad du menar. Visa saker tycker man inte passar in helt enkelt. De emaljerad sakerna ser jag också framför mig med blommor i. Kram malin!

Kamomilla sa...

Jag har ett gulgrönt emaljfat ute på altanen, det passar bättre där än inne pga av sin färg, för jag tycker precis som du...

Leva som jag sa...

Dina burkar är helt underbar!! Vill ha!! Älskar emaljerade underst också. Har en stor balja som jag använder som fotbadsbalja
kramar Malin

Lantliga drömmar sa...

Burkarna är fina, lite annorlunda!
Emaljkärlen tycker jag är riktigt charmiga, men förstår om du skulle vilja ha dem blåvita! Om du inte bryr dig i originalet, går det ju alltid att spraymåla vitt, eller någon annan färg...
Jag hade två likadan gulgröna pottor, så den ena sprayade jag vit, och den blev riktigt snygg tycker jag! Fungerar som blomkruka i vårt sovrum... :-)

Mari&Maiju sa...

Ihastuttavia astioita! Joko laitoit niihin kukkasia? Muista laittaa kuvia ihasteltaviksi:)

Mari

Grinden på glänt sa...

Söta burkar! Jag skulle också lägga blommor utomhus (!) i emaljgrejorna!

Galleri Hönshuset sa...

Underbara burkar. Riktigt originella, dem ska du vara rädd om. Ha det gott. Kram Pirre

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Härliga burkar! Och jag tycker emaljkärlien är jättevackra också :)
Du kan ju (förutom blommor) ha köksredskap, tvålar (badrumsgrejer) eller nåt i dem kanske?

Kram
Mia

korsvirke&stockrosor sa...

Vilka härliga blå burkar, o dom emaljerade hade kanske varit vackert att ha som ett stilleben men bla blommor,sten o liten fontän i spannen kanske som ett ute arrangemang :)
Hälsningar Trine