fredag 18 juli 2008

Fynd...


Ikea kräver ingen närmare förklaring, och Ikea i Raisio är snarlika de andra jag också besökt... :O) Ej heller några stora inköp (de gjordes förra sommaren inför flytten...) Hade dock två kassar med de obligatoriska varorna; långa ljus, tjocka ljus, små ljus, badhanddukar, kökshanddukar etc. etc. Det mest revolutionerande var dessa spetsiga kuddöverdrag. Uutuus stog det, vet inte då hur nya de är, men jag har inte sett dem tidigare och tyckte de var värt sitt pris (3,95 tror jag det var...) Köpte också en brun wc-sits som jag all by my self har fixat fast idag. Alldeles onödigt tyckte han jag bor med ifjol när jag hade det på förslag... men denna gången var han ju inte med... :O)


Vi hann också shoppa en dag inne i själva Åbo, och där blev det förstås ett besök i favoritboden!! "Aarteita & Antiikkia" (Skatter & Antik) heter den. Och dagen till ära var det -30% i den! Precis innanför dörren stod denna skapelse som funnits hur länge som helst på min önskelista. Kannan - 30% och baljan var viimeinen kappale och lite skråmad, så den fick jag för halva priset!! Jag var nöjd och glad... :O) De skall så småningom hamna i badrummet som jag för tillfället håller på och inreder...Fast en hel del nya saker har nu istället hamnat på min önskelista... Ser ni den underbara lyktan i trappan, och som ni vet sedan tidigare så älskar jag ju blåvit emalj!
Tack snälla syster för husrum! Förhoppningsvis behöver vi inte sova inklämda under köksbordet nästa gång vi anländer... ;O) Och tack snälla Hanna för trevligt resesällskap!Skall nu också passa på och TACKA för de utmärkelser jag fått de senaste dagarna. Denna brillianta sak har jag fått; av Hennas dagdrömmar, som alltid bjuder på en massa trevliga inspirerande projekt! Och av Anne med den härliga bloggen Huvilaunelma. Massor med härliga lantliga bilder. Och av Ulrika med den underbara bloggen Mocka. Hon var en av de första finlandssvenska bloggar jag började följa med, och hon har alltid inspirerat mej. Kika in till dem ni också!! Och jag ger denna vidare åt alla er som finner nöje i att kika in till mej... :O) Ha en skön helg alla!

10 kommentarer:

Grinden på glänt sa...

De spetsiga kuddöverdragen var supersöta! Har inte heller sett dem förut!

Den boden i Åbo har jag inte varit till nån gång! Tack för tipset... måste komma ihåg den nästa gång vi far söderut.

Leva som jag sa...

Jätefina saker du köpt!!
Ha en fin dag
kram M

Loppisliv sa...

Hej hopp! Fint tvättset du fick tag på kanna och fat, så charmigt. Kuddarna är så söta jag har nyligen köpt liknande. Kram Paula

Gammelgård sa...

Dedär kuddöverdragen har jag också! Jag tycker jättemycket om dem!
Vilken fin butik ni också besökte, och fin kanna o fat du köpt.
Jag har sådana i blåvitt porslin, men jag tycker att jag inte riktigt har nån plats åt dem. i badrummet får man bara vara rädd att barnen ska ha sönder den..

Spets & Zink sa...

Har också de där kuddöverdragen och måste säga att de är verkligen värt sin pris! Fortfarande i superbra skick och hur vita och fina som helst. Vill ha några till... =)

Gillar också dina andra fynd (kannan och fatet är sååå charmiga) - du har varit på rätt plats i rätt tid!

Kamomilla sa...

Den boden har jag aldrig haft råd att gå in i... Men ett ikea besök lär det väl bli inom en ganska snar framtid...

päivi sa...

kauniit ostokset sinulla!,
muutenkin sinulla mitä
ihanimpia esineitä esillä, varsinkin tuo valkea emali jota itsekin keräilen...

t.päivi

Inredningstokig själ sa...

Var också till Åbo i början av veckan och jag är säker på att jag i brådskan skuttade förbi din favoritbutik....men jag sökte bara efter Indiska och hade inte en tanke på att man kunde besöka en antikbutik i centrum av Åbo, vilket harmar mej nu!!! Jättefina saker du köpte, tvättset står också på min önskelista :-)

Kuddarna är nog ingen uutus för jag har haft dem i soffan över ett år nu *fniss*, billiga OCH vackra!!.....köpte faktiskt 4 nya kuddar nu vid Indiska, ville variera lite *SMILE*

Vacker antik hörna du visade i ditt itdigare inlägg!!! Vill ha alla dina kappsäckar!! *blink*

Elsa sa...

Minäkään en tunne tätä kauppaa Turussa, vaikka siellä käyn melkein viikottain. Joten kiitoksia vinkistä! Mikä tuuri Sinulla kävi, kun löysit "unelmia edullisesti"... Hih!

MarijaMaiju sa...

Ihania ostoksia:) Niin kauniita... Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Mari