fredag 27 juni 2008

Sista och första

Idag är det SISTA dagen för lillasyster på dagis. Sorgligt tycker jag! Hon förstår det kanske inte riktigt, ser nu mest framemot sommarlovet... Hon kommer att börja förskolan ett år för tidigt pga många omständigheter, och vi hoppas förstås det skall funka bra. Men det gör det säkert!! Hon och hennes kompis Axel (ja just den Axel som hon älskar.. :O) skall bjuda på glass och jordgubbar och ge denna söta tavla som TACK för alla underbara dagar de spenderat på världens bästa dagis! (och ja det blev samma font igen på texten... :O)Och imorgon är det FÖRSTA dagen på min semester!!! Underbara lata dagar, fast några projekt har jag naturligtvis inbokade... Storasysters stora klädskåp skall bli vitt. Och så var det ju trädgårdsmöblerna, och så den STORA saken som skall hänga i verandataket, och så förstås en del annat också som behöver få sej en släng vit färg.. :O)


Det blåa skåpet med hönsnät har min pappa gjort och det tycker jag kunde passa på verandan som ett litet förvaringsskåp åt diverse grejer man kan behöva ha nära tillhands. Servetter, ljus mm. Den blå hyllan skall piffas till och hamna i sovrummet. Pallen har ni sett tidigare, och den andra stolen är en gammal ikeastol som också kunde få sej en uppfräschning.


Men skall nu inte bara ägna tiden åt målburken... Semesterläsningen anlände häromdagen!! Sköna dagar med böcker på verandan, på stranden eller regniga dagar i sängen.
Och så till vädret... Nu börjar det nog bli dags att skärpa till sej och bli lite SOMMAR!!! Solen skiner faktiskt idag, och det blåser nästan ingenting och med några steg till på termometern så vore det perfekt. Månne det kunde fortsätta så i fyra veckor.... Men hur som så önskar jag mej själv och alla er andra sköna dagar med eller utan sol och med eller utan semester!

13 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Det låter som att du kommer att få en riktigt bra semester; lite pyssel, lite läsning och lite vila, och förhoppningsvis sol förståss!

Ha en riktigt skön ledighet! :-)

Strandviks-Villan sa...

Minns att det kändes ganska sorgligt när Storasyster slutade på dagis... då blev hon ju stooor, min lilla fröken!
Fina saker du har att måla, ikea-stolen har vi också här hemma, väldigt praktisk.
Kommer bli bra med skåpet på verandan, luftigt men innehållet kan inte blåsa bort.
Lyckostar som får en så fin tavla!!
Önskar dig en superduperskön semester!

Maria sa...

Ja, nu borde nog vädret skärpa sej :-) Skönt med semester för dej....själv har jag ju ingen semester eller så har jag semester hela tiden....beroende på hur man ser på saken med att vara mammaledig ;-)

Super söt tavla och grejerna du ska måla är kanon....."skåpet" med hönsnätet kommer säkert att bli kanon på terassen och hatthyllan är såå tjusig!!

Angående vilka barn jag skötte så heter de Pettersson (som jag också hette som ogift) deras pappa är lärare i högstadiet där i Närpes.....

ÄSCH, håcksa nu att jag inte är inloggad, häls från Inredningstankar :-)

Mari&Maiju sa...

Aivan ihastuttava blogi:)) Mitenhän en ole ennemmin tänne löytänyt...? Nyt tulen toistekkin:)
Kaunista...

Mari

Huset på landet sa...

Vilken härlig tavla dagistanterna ska få! Å allt som ska få sig lite vit färg kommer att bli så fint så!
Härligt med semesterläsning. Här läser vi mest barnböker för tillfället...
Ha en skön semester!

Lenas pysselgrop sa...

Bra att ha en del projekt på lager, så att man har nåt att ta tag i ifall det - mot förmodan - skulle råka vara lite regnigt nån dag!

Önskar dig en härlig semester!

Anonym sa...

Så fina saker du har att greja med!
Ha en riktigt skön semester!

Leva som jag sa...

Vilken härlig bokhög du skall ta dig igenom!!Det blir säkert en härlig semester du har framför dig!! Hoppas helgen blir bra
kram >Malin

Loa sa...

Vilken fin tavla, den uppskattades säkert!
Ha en riktigt skön semester och hoppas du får en perfekt blandning av projekt, lässtunder och vackert, soligt sommarväder!

Hanna sa...

Hoppas att du har jätte trevlig semester, roliga planer! Du tänker hinna läsa många böcker :)

Henna sa...

En massa kul semesterpyssel i lagom takt du har framför dig hoppas jag..önskar dig en skön skön semester med sol, bad och glada skratt!

Kram Anne

Marie sa...

Låter som en härlig blandning med både lite projekt att ta itu med och en hel hög med bra böcker.
Ha en underbar semester!
Kram Marie

Spets & Zink sa...

Oj, vilka härliga grejer du har att fixa - skåpet blir säkert fin och pratisk på terassen. Ha en superbra semester!!