fredag 13 juni 2008

Rabarber

Cyklade upp till farmor häromkvällen och hämtade ett stort knippe med rabarber. Och nu har vi gjort vår alldeles egen rabarbersaft a la Leila och vår alldeles egen rabarberpaj a la Leila... :O) Dock ingen ingefära och inga färska jordgubbar i pajen för det hade vi inga. Men det blev såå gott ändå med en skopa vaniljglass!!
Hoppas förstås på sol och värme denna helg, men får se hur väl det lyckas?? På agendan står faktiskt inget inplanerat, så vi är öppna för förslag... Oj lyckades nästan glömma alla tusen projekt som ligger runt husknuten... :O) Ha en skön helg alla!

14 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Rabarbersaft är så gott! Sådär passligt syrligt, hur mycket socker man än sätter i :)

Lantliga drömmar sa...

Åh så sugen jag blir på rabarberpaj nu, och saft! Mums! Har själv en bulladeg på jäsning, men just nu är det inget i jämförelse med paj med vaniljglass...! :-)

Marja Kristiina sa...

Oj, mums!!! Jag har aldrig gjort min egna saft, är det svårt?

Ha en solig helg!

Leva som jag sa...

Vilka underbara bilder!!!
Man blir så sugen
kram M

Anne sa...

Hungrig blir man...det ser så läckert ut!=) Jag blev också intresserad av rabarbersaften, vi har hemma en jättebuske. Kan du tipsa hur du lagade den? Ha ett skönt veckoslut!=)

Ekebo sa...

Det låter härligt med rabarbersaft och rabarberpaj! Jag har skickat en utmaning till dig, om du har lust! Kram malin

Kamomilla sa...

Oj det ser ju bara så underbart mumsigt ut!!!

Strandviks-Villan sa...

Yummie! Jag gillar verkligen rabarber, tror att lite av charmen är att den inte är tillgänglig året om! Har förstås ingen planta själv heller så jag får "sno" av andra...
Håller med de andra, skulle gärna veta hur man gör saften, omutifallatt man skulle prova.

Huset på landet sa...

Rabarbersaft är så gott och läskande i värmen. I år har vi inte lagat någon - än i alla fall...Pajen ser så god ut också!Idag ser det ju att att bli fint väder. Här är båda ungarna superflunssiga nu, så vi kommer nog inte att se så mycket av solen denna helg =(.

Grinden på glänt sa...

Vad gott det ser ut!! Trevlig helg!

Spets & Zink sa...

Här händer det saker! Gillar också rabarbersaft, ser så fint ut i gamla flaskor. Har varit meningen att göra egen rabarberchutney men har inte hunnit... Trevlig helg!

Henna sa...

Så gott det ser ut! Köpte Leilas bok jag oxå...hon har en hel del smarriga grejer som man skulle vilja göra, än så länge äter jag mest med ögonen ;-)

Må så gott!

Galleri Hönshuset sa...

Underbara sommarbilder, måste bara köpa en bok av Leila. Jag var in o kikade på dina gamla inlägg, köket o tvättstugan var ju så charmiga o snygga på samma gång.. Ha det gott. Kram Pirre

Jes/Vita villa vila sa...

Mums vad gott & vika mysiga bilder!! Jag älskar oxå rabarber ♥

Tack för dina alltid så rara kommentarer inne hos mig :) det blir jag så glad för!

Kraaam Jes