måndag 2 juni 2008

Potential

Ni tror nog att jag har ett riktigt drömuthus... :O) Och de som vet var vi bor undrar nog säkert vilket underbart hus jag yrar om... Men det har POTENTIAL vårt uthus!! Bilder kommer om sisådär något år, när vi röjt ur ALLT bråte (gammalt hö, gammal ved, skitigt damm etc) och bytt bräder på det. Jag ser framför mej hur underbart det kommer att bli... Ett härligt gammalt shabbigt planteringsbord med vackra tärda krukor på hyllor ovanför, en gammal stege med hummle klättrande uppför, en lite grusplätt med ett litet vitt kaffebord och två slitna stolar, och ... ja ni vet säkert vad jag menar.. :O) Om sisådär något år när jag fått mannen övertalad om att det visst har potential!! Be för mej snälla ni... Stegen finns där redan och det vita bordet!


Vilket härligt helgväder vi haft!! Lördagkväll invigde vi den halvfärdiga verandan med grillning. Åbo-systern med sällskap var på besök, och vi hade en underbart skön kväll på verandan! Här ser ni en del av mitt projekt. Ännu fattas den vita färgen på utemöblerna... Verandan kommer också så småningom att få ett vackert vitt kryssräcke!


Denna soffa har jag ärvt av min mormor. Vi hade den som kökssoffa i vårt förra hus. Tyckte den passade bra här. Kanske den också får sej en färgstrykning under sommaren. Vi (faktiskt båda två...) drömmer också om en gungsoffa som skall hänga i taket... Verandan är stor, cirkus 30 kvadratmeter, och med tak över hela, så den blir som ett extra uterum på somrarna. Härligt!Och det vackra vädret till trots så har flunssan drabbat mej. Uj, uj, så igår fick jag ligga under täcket och huttra, och idag har det också varit en liknande dag. "Du har fått det av mej!" sa lillasyster som också varit väldigt hostig. Men hon har vårdat mej med ömhet... kallt vatten, salta kex!, och pussar och kramar med jämna mellanrum vid sängkanten. "Vad bra att du har mej!" sa hon... Och däremellan när jag sovit har hon njutit framför tv:n och datorn...:O) Vem bryr sej om vackert väder!

14 kommentarer:

Hanna sa...

Vilken tur ni hade med vädret att inviga terassen! Hoppas vi får någon ny inbjudan! Ska nog lägga in någon "pik" om hur fiint uthuset skulle bli bara det får sig en ansiktslyftning;o) Verkar som lillasyster skulle bli en bra sjuksköterska!

Huset på landet sa...

Vilken härlig veranda! Hänggunga drömmer jag också om, men inte hemma för vi har ju inget tak över vår terrass! Kanske på skären...

Ja nog har uthuset säkert potential. Vi har två stycken, varav det ena är i relativt hyggligt skick, men det andra är fallfärdigt (håhå nästa sommar räddad också...). Båda är fullproppade med bråte...

Stackars dig som blivit sjuk nu, men du verkar att ha en duktig skötare så snart är du nog på benen igen!

Gammelgård sa...

Vilken underbar terass ni ser ut att ha!!!
Du kan ju säga till gubben att om ni har kvar det gamla uthuset så behöver ni ju inte bygga nåt nytt förråd..hihi.
Här har vi också kvar lite gamla hus i gårdsmiljön, som ett stall o en bod, och nog har vi fått pikar om att vi kunde riva dem, men det gör vi inte! Vi har målat o fixat til dom, men mycket bråte finns där i ännu..
Så tråkigt att du också blivit sjuk, jag var dålig hela förra veckan, men nu börjar det reda upp sig..
Krya på dig!

Kamomilla sa...

Vad fint ni har det, och vilken gullig syster du har! :)

Inredningstokig själ sa...

Nej, vem bryr sej om vackert väder då man kan ligga under täcket och "snora"....*blink*

Underbart med stor terass OCH tak dessutom....*vill ha*

Strandviks-Villan sa...

Nämen, du har ju hunnit piffa mycket på verandan fast den just har blivit klar! Ser så fint ut! Härligt med tak över så blir inte möbler och saker förstörda. Mmmm en hänggunga skulle vara härligt, men vi har mer funderat på hängstolar och isf på balkongen.
Krya på dig!!

lyckostunder sa...

En sådan drömveranda ni har,
den ser så mysig och fin ut!
Med din säkra inredningsblick kommer uthuset att bli fantastiskt då ni sätter igång!
Krya på dig fort!
Kram!

Lena sa...

Vi tyckte ni hade en fantastiskt häärlig veranda å mycket god grillmat ;) Hoppas du kryat på dig nu. De e nog tur att du har en liten en där hemma som har ett stort hjärta :)

Madicken´s sa...

Oj om man hade något gammalt uthus att fynda i...måste nog åka till mormor där kanske finns något, fina fönster..

Grinden på glänt sa...

Er veranda ser härlig ut! Soffan är jättefin!

Ett gammalt uthus ger ju charm åt hela gårdsplanen. Det tycker jag...

Ekebo sa...

Trist att vara sjuk! Eran veranda ser härlig ut och det är kul att planera vad man ska göra sen om det dröjer ett tag innan man är där men att tanken i alla fall finns. Krya på dig kram malin!

Leva som jag sa...

Vackra ljuva bilder du visar, som vanligt!! Sommar!!!!
Kramar Malin

Marja Kristiina sa...

Verandan är sååååå himla vacker och mysig! Du borde delta i Rhondis Front Porch Party utmaning imorgon (http://rhondisrosecoloredglasses.blogspot.com/)

Har du kryat på dig?
((((ork o energi))))

Kramelikram!

Vackrare vardag sa...

Ser helt uuuuunderbart ut!