onsdag 4 juni 2008

Genom fönstren

Blev utmanad av strandviksvillan att visa utsikten genom mina köksfönster. Eftersom vår trädgård ännu inte är någon trädgård alls så är det ingen speciell syn. Ingen gräsmatta och inga prunkande blomrabatter och inga ljuvligt blommande äppelträd. Men det kommer väl så småningom... Fast det syns ju hur lummigt och vackert det är häromkring. Vi har 4 fönster i köket. Ett mot öster, två mot söder och ett mot väster.
Kikar man riktigt ordentligt på denna bilden så skymtar ett rött hus. Det är en gammal charmig stuga som vi faktiskt spekulerade på innan vi bestämde oss för att istället bygga nytt. Där finns just nu de blommande äppelträden och också en härligt porlande bäck, så där smyger jag ibland och njuter av allt vackert... :O)

Och här syns vårt extra underbara uterum. Det är just nu det bästa på huset! När vinden mojnat på kvällarna är det så ljuvligt att sitta här och lyssna på fåglarnas kvitter eller kanske bara tystnaden. (eller barnens studsningar eller mannens hammarslag....)

Jag i min tur utmanar grinden på glänt, huset på landet och spetz & zink. ...om ni vill och har tid förstås...

Hälsan börjar så sakteliga återvända... Tack för alla snälla ord! Ringde just till vårt dagis. Lillasyster har nämligen sovit över där inatt!! De hade pyjamasparty och övernattning där för de barn som börjar förskolan i höst. Spännande! (kanske mest för mamma...:O) Men det hade varit toppen förstås: lek och chips och en hel del fniss... Och vad konstigt tyst det var hos oss igårkväll och imorse. Inget extra plåttrande av en liten fröken...

11 kommentarer:

Strandviks-Villan sa...

Visst är det fint när det är lummigt! Om huset är det jag tror så var vi också och tittade där och funderade... Huset skulle bli jättefint att renovera.

Grinden på glänt sa...

Din utsikt ser ju ändå ganska grön och fin ut! Visst antar jag utmaningen!

Vackrare vardag sa...

Ser verkligen lummigt och skönt ut!

Huset på landet sa...

Härlig utsikt! Underbart med så många fönster i köket. Javisst är det spännande då småpysarna skall sova borta hemifrån. Låter kul med pyjamasparty. Hur länge det tro tog innan alla somnade?! Nog är dagistanterna snälla som ställer till sånt...
Tack för utmaningen. Vi har bara ett fönster i vårt kök så det blir inte så svårt att visa vår utsikt =).

Ljuva ro sa...

Vilken underbar utsikt! Naturen är väl den bästa tomt man kan ha, frihet och lugn! Mysigt att titta in på din blogg o finna inspiration!

Hanna sa...

Vilken underbar utsikt! Lugn och ro!

Marja Kristiina sa...

Hallå där! Utsikten är jättevacker och lugnande.

Lillflickan ska börja förskolan i augusti här också!

Ha en skön helg! Vi ska till sommarstugan redan imorn.

Spets & Zink sa...

Tycker också att det är skönt att ha naturen så nära. Och vilka möjligheter du har med trädgården! Tack för utmaningen! =)knurr

Spets & Zink sa...

knurr??? Skrev ordverifieringen på fel plats och nu står det efter min kommentar. Kul. Så är det med datorer ibland...! =)

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Fyra fönster i köket är lyxigt värre. Härliga bilder, nu har ju du möjlighet o göra vad du vill med trädgården. Uteplatsen såg härlig ut. Ha det gott. Kram Pirre

Leva som jag sa...

Lummigt och vacker utsikt från ditt fönster!
Kramar M