onsdag 18 juni 2008

Ett Kryss Två

För någon vecka sedan infördes ett krysslistsystem i vårt hus!! Detta för att inte modern i huset skall bli galen... Känns faktiskt så ibland... :O) Plocka, koka, tvätta, städa, plocka, koka, tvätta, städa..... Tycker dessa uppdrag är ganska passligt krävande för en 7-åring och en 5-åring. Vid tio kryss utlovades en överraskning. Nåväl de första dagarna fick kaninen vääldigt mycket mat och blommorna fick vääldigt mycket vatten... Men nu är det samma tjat och gnat igen! Hur gör ni???Första överraskningen var en härligt smaskig virkad bakelse a la Pennyshouse! Vacker tyckte barnen, men kanske inte tillräckligt givande... Vad skall vi göra med den? undrade de. Njuta av den! svarade jag... :O)Midsommarförberedelserna är i full gång hos oss, vilket innebär att det översta lagret kommer att försvinna. Det översta lagret damm menar jag förstås... :O) Är absolut inte någon fanatiker som maniskt skall ha alla skåp och lådor grundligt genomgångna. Det finns ju sådana också har jag hört... ;O) Har också bakat stora härliga chokladmaränger vilket hör till min midsommar. Skall plocka några underbara blombuketter och så är jag nöjd och glad!

15 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Maränger säger du! I kombination med choklad - vill ha!
Och plötsligt kommer jag ihåg att jag brukar fixa maränger med turkisk peppar ibland, det bara måste jag ju få nu till midsommar. Tack för påminnelsen ;)

Strandviks-Villan sa...

Visst har vi också testat med olika poängsystem, men dom gäller ju bara de första dagarna... Jag suckar nog många gånger med :S
Näää, vem skulle ha tid med midsommarstädning?? Jag brukar ta ett rum eller skåp i taget, när jag ser att det behövs - oavsett årstid/högtid. Som du skrev - nåt gott i munnen och vackert för ögonen så är man nöjd!

Spets & Zink sa...

Har samma tankar jag också - det blir ingen superstädning hos oss heller. Det räcker med lite damsugas och dammas =).

Marängar låter nog jättegott, kanske jag måste prova någon gång!

Har förresten en liten sak åt dej i min blogg - kom och kika in!

Gammelgård sa...

Hej!!
Å, förstår precis! Vi har samma problem hos oss.Jag tycker jag gör inget annat än plockar, diskar, städar o tvättar...
Men hos oss har vi en sån grej att barnen måste städa sina rum för att få lördagsgodis..
Har oxå tänkt införa veckopeng, 2e, som de får när de har gjort vissa saker i veckan, ska se nu om det fungerar..
Härliga bakelser!
Och ja, midsommarstädandet, inte blir det grundligt här heller, bara man får dammsugit o plockat in lite fina buketter, så får det va!

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Oh maränger, såg när Leila bakade sina stora sega chokladmaränger. För mig är det en självklarhet att barnen städar sina egna rum iaf. Alla tre har egna, ganska stora rum, o det blir en o annan grej på golvet. En dag fick jag verkligen nog. Jag sa att dem sakerna som ligger kvar på golvet när jag kommer upp, (- dem har rummena på övervåningen-)dem sakerna tar jag o lägger i en stor svart säck o dem skickar vi till bättre behövande. Ni har en timme på er. Efter en timme var det fortfarande stökigt o då tog jag sakerna. Men vet du vad, det hjälpte! Alla tre är jätteduktiga, o det här var över ett halvår sen. Säcken ligger uppe i vinden, jag får väl ta ner den i smyg o lägga tillbaka lite iaf! Men dem tog mig på allvar för jag brukar skänka kläder o dyl till bättre behövande. ;) Ha det gott, o glad midsommar. Kram Pirre

Grinden på glänt sa...

En mammas eviga dilemma.... De är ganska duktiga att hjälpa till, kanske jag har varit tillräckligt många gånger arg..? ;) Men visst finns här en massa plock hela tiden iaf!

Förr städade jag typ skåpen, tvättade alla fönster, bytte gardiner i alla rum + all vanlig städning, till midsommar alltså men nu är det nog bara vanlig städning... Jag tror det stora putsandet och fejandet dör bort med den äldre generationen. Vi har alla blivit latare tror jag! :)

Marja Kristiina sa...

Ja... inte är det lätt inte *suck*
Jag vore nöjd om jag fick lillflickan att städa sitt egna rum varje dag.

Trevlig midsommar!

Under en vind sa...

Hot och mutor...eller?? fniss....nä det är ganska svårt att vara arbetsledare i en familj!

Finfina bakelser!

Önskar dig en riktigt skön midsommarhelg tillsammans med nära och kära!

Stor kram! ♥

Kamomilla sa...

Inte är det lätt att få avlastning i hemmet inte. jag har slutat städa pojkarnas rum. det får de sköta själva när de inte står ut där mera...

Guldkant På Livet sa...

Vilka helt underbara bakelser!!!! Och vilket bra schema., Bra idé av dig och både bra för dig och för dem. Jag har en styvson på snart 18som aldrig behövt gjort ett handtag och blir skitsur om man bara ber om hjälp med att bära ut soporna...( han blev lika sur över en sån ska vid 10 årsålder med.. så bra om det börjas i tid. Man har ju sällan råd med betjänt när man flyttar hemifrån liksom . ) Ha en rikrigt skön midsommar!! Mari.

Huset på landet sa...

Jo här har vi försökt med både mutor och hotelser, men inget hjälper särskilt bra...Bästa sättet är att hota med att dra in lördagsgodis, även om det inte är så snällt =).

Härliga bakelser, liknande har jag beställt till shoppen faktiskt från PH! Låter gott med chokladmaränger också!

Ha en riktigt skön midsommar!

Marja Kristiina sa...

Jag tror att den heter Finlands vita ros... men är inte säkert.

Trevlig, skön midsommar till er alla!

Ekebo sa...

Ja, man försöker med allt för att de ska ta lite ansvar och hjälpa till men det är svårt att få något som fungerar under en längre tid. Vi brukar köra med något liknande stjärnjakt med belöning. Men efter ett tag glömmer både jag och sonen bort det och man står där med allt själv. Låter härligt att nöja sig med att plocka in lite nya blommor för att få midsommar stämmning. Ha en trevlig midsommar kram malin!

Inredningstokig själ sa...

Ahaa, hör maränger till midsommar....bakade dem för första gången igår och tänkte bjuda på dem på Ediths födelsedag.....då prickade jag med andra ord rätt då *blink*

Såå fina bakelser du virkat :-)

Skön midsommar önskar jag dej!!

Gårdsromantik sa...

Visst är de fina!

Ha en riktigt härlig midsommar!

Myggfri och mycket solsken har jag beställt!

Kram Maud