söndag 11 maj 2008

Kvisten

Morsdagen börjar lida mot sitt slut! Blev väckt redan fem i sju imorse... lillasyster tyckte det var ganska skralt med bara tre! paket men hon räknade snabbt att det blev åtta om man räknade med ALLA kort... Idag har jag inte gjort något väsentligt dagen till ära, och fredagkväll var vi också lata, men lördagen var vi aktiva (barnen och jag, mannen på annan plats). Fick cirkus hälften av fönstren tvättade, och barnen var hjälpsamma och städade både sina rum och dammsög övre våningen (mot några mutor som tex Fattiga Riddare till lunch...). Så målade jag också klart det jag påbörjade för någon tid sedan. Vad mycket man får gjort vissa dagar!


Med inspiration av Mocka har jag målat en gammal sliten spånkorg vit. Har inte satt något tyg i den ännu. Vet inte om det behövs heller. Tänkte ev. ha den för att förvara täcken och filtar i på den kommande terassen. Den andra stora lådan är en gammal potatislåda. Minns att min svärfar tittade på mej med den där konstiga blicken när jag frågade om jag fick ta den för många år sedan. Han tyckte nog jag var märklig som ville ha en sådan gammal smutsig sak... Vi skall ha den att förvara ved i bredvid öppna spisen. Visar dock ingen bild på vår öppna spis ännu... Den uppmärksamme ser att det finns en liten spricka upptill. Den sprack nämligen första gången vi eldade i den, så den skall ännu fixas till. Men jag gillar den mycket!!


Fågelholkar i olika storlekar och varianter har funnits här och där på sidorna. Dessa är nu mina varianter... kostade inte många pengar på Tiimari, och med vit färg blev de också ganska trevliga. De små får hänga på våra dörrhandtag och de större hamnade i kvisten.


Det är härligt soligt i kvisten på morgnarna, så här satt vi faktiskt och drack vårt morgonte imorse. Han med Vasabladet och jag med boken med stort B "Franske Stemninger". Äntligen är den också i min ägo! Och NÄ! jag har inte en sån medveten man så han köpt den åt mej till morsdag...;O) Jag har faktiskt beställt den själv och sparat den i skåpet till denna min alldeles egen dag... Och JA! den var så underbar som alla påstått!! Så nu drömmer jag om ännu mera vita shabbiga grejer och möbler..... För att återgå till kvisten så kom jag på att man kunde ha ett litet bord där också, kanske ett ihopvikbart, för sittplatser finns ju färdigt. Och faktiskt har vi ett sk brickbord, som just nu är blått, men kunde passa perfekt med lite vit färg på sej. Det blir nog mitt kommande projekt...:O)



Kunde inte låta bli att prova, så det blidde en väldigt arrangerad bild...:O) Men det kommer att bli bra!! Vi hade som kriterie när vi ritade vårt hus att inte ha några "outnyttjade" utrymmen. Därför har vi heller ingen gästtoa eller någon matsal. Kvisten har det ju varit lite si och så med, men nu med denna min fina idé så fyller ju den ett kriterie också...:O) Oj vad jag har svamlat mycket ikväll... börjar nog bli läggdags...

23 kommentarer:

Ulrika sa...

Oj, va söta fågelholkar!
Va kul att jag kunde inspirera*rodnar*
Och tack för utmaningen!! Får fundera ut va jag ska blogga om;)
Kram, Ulrika

Gårdsromantik sa...

Samma här - skall man ha något får man vara övertydlig i sina önskningar - eller beställa själv!

Vilken härligt inspirerande kvist du har - holkarna var jättefina!

Kram Maud

Vit Spets sa...

Å så fint det blev med fågelholkarna! tänk va lite vit färg kan göra... pelargonier i gammal potatislåda = jättefint
Kramis
//Siv

H ennA sa...

Underbara fågelholkar! Saknar Tiimari en aning, tyvärr las butiken ner här i grannstaden för nåt år sen..där kunde jag stilla min "hemlängtan" en stund ;-)
Potatislådan och korgen ser verkligen fräscha ut!


Ha en bra vecka!

Kram Anne

Lenas pysselgrop sa...

Ljuvligt söta de där fågelholkarna!! Och de passar ju så bra där i kvisten, perfekt!

sabina sa...

Med brickbordet till så är ju er kvist komplett! En varm glasveranda helt enkelt!!

Anonym sa...

Så vackert, allt!!
Jag skulle också väldigt gärna vilja ha en kvist på huset, men vi valde veranda istället...

Hanna sa...

Så vackert! Nu kan du sitta där och dricka kaffe och njuta din bok!

Kamomilla sa...

Bra princip med att inte ha outnyttjade utrymmen. Det har vi strävat till också, eftersom vårt hus inte är så himla stort.

Du har ju hunnit med massor! men så kan det vara vissa dagar, och andra får man inget gjort på alls. Fågekholkarna är himla söta där på kvisten! :)
Ha en bra vecka full av kreativitet!
Kamomilla

In my house sa...

Ååååå,,, vad fint det blev med fågelholkarna.... jätte snyggt!!!
- Vanliga funkar lika bra, med lite vit färg, än att köpa liknande för mycket pengar!!!

- Ni får komma hit under semestern, och köra runt på alla loppisar som öppnar då! ;)

Kram j
(du har det så himla fint i erat hus)

StrandviksVillan sa...

Nämeeen! Otroligt söta var holkarna, dom gör sig så bra i kvisten! Får se hur många år det tar innan vi har en kvist... väntaaaar. Det var ju inte meningen från början, bara en trappa med tak över.

maiju sa...

Tulipa hieno tuosta maalatusta pärekorista - olen joskus ajatellut sitä itsekin, mutta vähän on arveluttanut saako maalia kaikkiin rakoihin. Näköjään saa! Ja täytyy vielä lisätä, että olen niiiiin kateellinen noista monista upeista puulaatikoista, joita olet onnistunut löytämään - mun silmään ei osu niin millään...=/ Kaiken kaikkiaan IHANA koti ja varsinkin tuo kuisti!!

Lantliga drömmar sa...

Fågelholkarna blev ju riktigt fina! Såg holkarna vid Tiimari och tänkte att dem skulle man ju kunna måla vita... :-) Köpte dock inga, börjar ha brist på utrymme här i vår lilla lägenhet... :-)

Er kvist verkar ju vara riktigt mysig att sitta och dricka morgonkaffe i! Stor ser den ut att vara också! Får jag fråga hur bred den är? Känns som att vad jag än ser hemma hos er så måste jag få veta bredd och längd på... :-) Våra husritningar är ju färdiga, väntar bara på bygglov nu, men det är så svårt att veta hur något kommer att se ut i verkligheten, och då när jag ser att ni har gjort nästan likadant som vi ritat, så blir jag ju helt till mig! :-)

Ha en bra vecka!
Kram!

::fina:: sa...

Hejsan, vad mycket fint du visar. Fågelholkarna är alldeles underbara! Jag saknar Tiimari, precis som någon annan skrev så lades deras butik i vår stad ner för många år sedan. Jag älskade den affären med allt småpyssel. Jättehärlig potatislåda och spånkorgen full med plädar kan jag redan se framför mig. Urmysigt!
~Josefine

Valloittava valkoinen sa...

Aivan ihania tuli kun maalasit valkoiseksi! ja kaikki nuo kuvat valkoisista pelargonioista ovat niin kauniita minulla senkun kuume nousee...en ole vielä ostanut yhtään pelargoniaa!

Marja Kristiina sa...

Vilka vackra, mysiga, ljusa bilder!! Älskar dina vita fågelholkar.

Oj, vad ni var flitiga och duktiga i helgen - jättefint! Vi bara satt ute och njöt av vädret :-/

Maria sa...

Vackert, vackert!! Det är såå roligt att se på bilderna, man får sån inspiration.....jag har också gamla potatislådor som jag målat vita, har tidningar i den ena......

Anonym sa...

Javisst är det vatten du ser!!
Vi bor upp på en backe och har sjön nedanför..

Lantliga drömmar sa...

Okej, då vet jag! Tack igen en gång! :-)
Vår kvist kommer att bli 4x2 m, så er är lite lite större, men det blir nog bra hoppas jag! :-)

Ha det gott!

Ekebo sa...

Åh vilka söta fågelholkar de passar väldigt bra där de hänger!
Kram malin1

Millas hem sa...

Hej!
Oj, här händer det saker!
Fågelholkarna är ju för söta, korgen blev jättefin vit!
Fräscha bilder...förstår att det smakar med en kopp thé där!:
Kram Camilla

Anonym sa...

vilken mysig kvist ni har!! Perfekt för morgonkaffet :)
Korgen o låddan blev ju superfin som vit!
Timmari holkarna köpte oxå jag häromdan, men mina har fått bli grå...
Ha en bra dag!
/ruffa

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka underbart vackra bilder!!!! Dessutom är jag ju svag för fågelholkar...vet inte vad det är, men jag gillar dem skarpt!

Ha en bra vecka! kram!