söndag 2 oktober 2011

Olivträd
Fick ju i somras ett olivträd av en väninna, mitt allra första nånsin. Det har stått ute hela sommaren på verandan och faktiskt mått riktigt bra. Med bara + 3 grader igårkväll tyckte jag det var dags att slutligen plocka in det. Får se om det trivs lika bra inomhus...

De senaste dagarna brittsommar, idag riktigt höstrusk och vi får väl bara inse att nu är det nog onekligen ingen återvändo ;O) Vi får trösta oss med att det ju är såå mysigt att tända mängder med ljus på kvällarna, tända en sprakande brasa i öppna spisen och gosa ner sig under en filt på soffan.


12 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Nu kommer det den mysiga årstiden för oss när mörkret faller o som du säger vi får tända ljus o lyktor och gör det mysigt inne ,kram Nette

Livet på Vestergård sa...

Så fint ditt olivträd är! Mitt har snart tappat alla blad :(
I dag har det verkligen varit höstväder, men tända ljus är alltid mysigt!

alegni sa...

vad bra du skött om ditt olivträd! jag fingrade på ett på plantagen i går, men vågade inte köpa hem det. tror inte det skulle överleva länge hos oss, tyvärr.
kram

Kamomilla sa...

Det är i goda händer- jag skulle inte klara skivan så att säga..

Livet på Sjögård sa...

Hoppas verkligen det klarar vintern inne, för den e ju så fin :)

Jo, det börjar bli kallt nu men det höjer mysfaktorn innomhus. Man får tända värmande brasor och mys-pys ljus :)

Lyckoslanten sa...

Nu får vi hoppas att de klarar sig olivträden. Mitt har alla blad än så länge, men mitt förra fick för litet vatten och gav upp kontraktet med mig.
Vi får vara glada åt det varma vi fick i helgen och nu inleds ljussäsongen även vid frukost här.
Ha en bra vecka! ♥

Husprojekt Drömhus / www.lantligahem.se sa...

Underbart vackert med olivträd, hoppas det klarar sig. Ett tips, 10-15 grader & en ljus placering samt bevattning ibland så att inte rötterna torkar ut är att rekommedera för en övervintring.

Lycka till!
Kram Tiina

Vform sa...

Tack, tack Mia!
Hoppas ni är friska nu!!

Mli sa...

Älskar olivträd men jag tror inte ja skulle kunna hålla liv i ett :) Idag var det ju bättre väder, du hade nog rätt som tyckte ja borde välja hästarna istället för Vasa!

StrandviksVillan sa...

Så kul att ha ett olivträd!
Jag skulle nästan gissa att det behöver stå ute i farstun för att det ska överleva, dom vill ju vila på svalt ställe över vintern. Fast ni har väl förresten varmt där?

Hoppas det lyckas bra med trädet!

Hemma hos Ingeborg sa...

Mitt olivträd togs oxå in . Det ser ut som ett spöke . Det sprötar hit och dit och väntar på att min trädgårdsmästar-väninna skall komma på besök så jag får tips om en ev klippning.

milla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.