onsdag 1 september 2010

Äppel päppel


Oj så mycket äppel det kommer i år.... eller nåja inte på våra träd men tydligen all annan stans :O)


Vi köpte tre träd som planterades i höstas. Men de tycks inte trivas hos oss... Plommonträdet har inga blad alls på sej, det ena äppelträdet har några ynka blad upptill och det andra äppelträdet har faktiskt en hel del blad men inte ett endaste litet äppel... Månne de tar sej tills nästa år?


Men hos mamma finns det massor med äppel. Vid vårt besök idag plockade vi massor med äppel direkt av trädet, mums! Och har dessutom fått massor med burkar med underbart god äppelmos, mums!

Den vackra emaljerade blåvita hinken är ett loppisfynd!

9 kommentarer:

alegni sa...

vårt äppelträd är också lite snålt med äppel i år, men egentligen gör det inte så mycket. jag skulle hellre ha ett plommonträd, men har inte tålamod att vänta på att ett sådant ska börja bära frukt. fast om jag planterade i år, skulle fruktskörden komma ett år tidigare än om jag planterar ett nästa år... ;)
mmm, det ser gott ut med sylten.
ha en solig dag!
kram

Kajsa sa...

Finfin hink!! Äppel finns det gott om iår. Vårt lilla träd har faktiskt många äppel iår jämfört med ifjol då det bara var ynka två äppel...
Fick du min mail? Tänkte på färgen på hjärtat:)

Hanna sa...

Vilken snäll mamma du har!
Jag vill också få färdigkokt äppelmos i fina burkar...
Jaja, får koka min egen :)
Vårt äppelträd har burit bra både ifjol och i år, det är ett familjeträd... med fyra olika sorter på. Var nog 5-6 år sen vi planterade det...

Ha d gott!
Kram Hanna

StrandviksVillan sa...

Vi har haft våra tre äppelträd i snart fyra år, dom hade växt rätt bra, men i vintras blev dom uppätna av harar :( Nu ser dom klena och ynkliga men åtminstone i livet. Vi får nog vänta flera år på äpplen också.

Tänk så mycket trevligare med sylt i fina glasburkar än såna där plast med färggranna lock!

Lilith sa...

Vi får hoppas på att träden tar sig till nästa år! Vårt andra äppelträd, som planterades året innan det som det nu kommer äppel på för första gången, har det ännu inte kommit någon frukt på. Och inte heller på körsbärsträdet som blommade för första gången i våras. Började fundera om det kanske behövs flera träd för att pollinera varandra - någon som vet?
Härligt att det finns äppel på annnat håll som man kan få av då istället! Och äppelmos dessutom, det skulle jag gärna ta emot också!

Lilja's Corner sa...

Mums!
Kanske det bara tar ett tag för träden innan de känner sig hemma...

Lyckoslanten sa...

Gissa hur många träd och sedlar vi har satsat när det gäller äppel! Plenty! Vi bor för nära naturen, den som hoppar på bakbenen! Har även klätt in stammarna, men icke.
Men så bra att din mamma lyckas! Ser mumsigt ut det där! ♥

Livet på Vestergård sa...

Tur att det växer äpplen på andras gårdar när man inte har egna.
Konstigt nog trivs våra plommonträd bra, men äpplen har vi provat med hur många gånger som helst och alla dör...

Clarice sa...

Äppelmos som är så gott. Får försiktigt fråga mig runt om någon har överlopps äpplen åt oss.

MVH Clarice