torsdag 27 maj 2010

Syrenhäck


Fick en peng på morsdan och den spenderade jag igår på plantskolan. Så nu är jag glad ägare till tio styckna syrenplantor, 20 styckna jordgubbsplantor och 1 vindruvsplanta. Så typiskt att vita syrener är dyrare än blå och att äkta gammaldags modell är dyrare än övriga... ;O)

Har alltid älskat syrener! Minns att det fanns både lila och vita vid mitt barndomshem, som alltid doftade underbart. Och nu kommer jag (förhoppningsvis) att få min egen lilla syrenhäck. Ser inte mycket ut för världen ikväll när de just blivit nergrävda och avklippta, men sisådär om några år så... :O)

Även jordgubbsplantorna kom i jorden ikväll. Nu fattas bara potatisen i den andra odlingslådan och barnens trädgårdsland i den tredje, så börjar det bli komplett i min hörna. I like :O)


11 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Naaajs!!
Något jag varmt rekommenderar är att lägga sån där väv mellan jordgubbsplantorna (traditionell, inte plast) annars får ni rensa ogräs varje vecka... Dessutom torkar inte plantorna ut så fort och då blir det större gubbar :)
Vi har nu ca 100 plantor, hoppas förstås på god skörd i år.
Resten av grönsakerna tror jag att jag hoppar över, just pga rensandet.

Jättesöt skylt! Såna borde du sälja i sommar!

signerat 71 sa...

Hej, hej
Syréner - skolavslutningens blomma! Syrénerna blommar för fullt hos oss och doftar ljuvligt.

Vilken fin skylt.
Kram J

Lyckoslanten sa...

Jag har alltid drömt om en syrenberså och har något på gång, men på fel ställe. Låter lyckat med dina inköp och dessutom ser det bra ut där du har planterat med planteringsbänken i bakgrunden! Ha en bra dag i morgon! ♥

Livet på Vestergård sa...

Syrener är något av det vackraste man kan ha i trädgården!
Vilken fin skylt du gjort :)
Ha det bra!

Cathrin sa...

Håller med, syrener är underbara!!! Är barndom för mig också.
Älskar själv de vita och blekt lila och har lite planer på att införskaffa en eller ett par (ok, många).

Huset på landet sa...

Ja, syrener växer snabbt om de har det soligt och ljust så snart har ni nog en vacker blommande syrenhäck! Vi har ganska många syrener hemma, men på sommarstugan har vi inte fått dem att blomma.

Vilken söt jordgubbsskylt! Hoppas att det blir skörd snart, men som Anki redan påpekar så är det nog en bra idé att sätta väv mellan.
Trevlig helg!

Anki B sa...

Fint med syrener, vi har oxå många. Enda minuset med vita är att dom växer så lååångsamt mot blåa :D

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej,
Vilken idé att tillverka planteringsbord av en hyvelbänk! Vill du månne vara med i min samling med P L A N T E R I N G S B O R D? Jag lovar ju att både länka och nämna dig! (absolut inget tvång att vara med!)

Hvita Hjärtat sa...

Jag älskar också syrener, vi har planterat en på vår lilla gårdsplätt. Tyvärr har den ännu efter några år inte vuxit särskilt mycket (och jag som hade tänkt mej den som insynsskydd!). Men de lär vara lite tröga i starten och sen växer de bra, så jag väntar :o)

Kram,
Jennie

alegni sa...

syrener är ljuvliga. vi njuter av grannens som står längs med tomtgränsen :)
vi har petat ner diverse fröer i marken ikväll - det blir flera sorters sallader, spenat, zucchini, ärter, dill, persilja och rödbetor. ja, och så potatis förstås :)
kram

Lilith sa...

Det var väl spenderade pengar! :) Lycka till med både syrenhäcken och jordgubbarna! Syrener är helt underbara, såna kan man inte vara utan! Har alltid älskat syrener jag med. Vi har också planterat en syrenhäck, men det är först nu i år som plantorna har fått lite mer fart. Kanske det går snabbare med er häck! Vi har bara några jordgubbsplantor som fanns här från förr, men vill absolut ha ett ordentligt jordgubbsland så småningom! För vad är bättre än att kunna gå ut och plocka egna solmogna jordgubbar? Vindruvsplanta låter spännande, du får berätta hur det går med den!
Du har en award som väntar hos mig! :)
Ha en fin början på sommaren! :)