fredag 16 april 2010

Blått och flott
Idag bjuder jag på blåa bilder... Har mixtrat med kameran, och vad lärde jag mej av det? Jo om man fotar med inställningen glödlampa får man blåa bilder. Kanske inte så naturligt, men tycker det blev rätt fint ändå :O) Arabiaskålen fick jag i påskpresent av våra middagsgäster. Tycker den är jättefin! Då var den fylld med ägg, nu är den tom, men kanske man kunde använda den som såsnipa... 

Imorgon infaller en av årets höjdpunkter.... tamdadam... GYMNASTIKFEST :O) Barnen har övat och övat, och nu lär de kunna programmet från början till slut, till och med pyramiden gick som en glans vid sista övningen. Gången före hade det varit syskonbråk när storasyster påstod att lillasyster knep henne i ryggen med tårna... ;O) 

Lite grus i kanten att storasyster haft småfeber och ordentlig hosta de senaste dagarna, och lillasyster är pollenallergisk och lider av kliande, rinnande, röda ögon... Men vi medikamentar oss och så går det säkert bra :O) Skön helg i vårsolen!


13 kommentarer:

Huset på landet sa...

Härliga färger och härlig Arabiakippa ;).
Det blir nog inte nån gymnastikfest för oss i år heller, eftersom A inte vill vara med (nää, det är så tråkiga rörelser i programmet...??)
Hoppas att det går bra för storasyster och lillasyster imorgon!

Kamomilla sa...

Ljuvlig skål!!!
Härlig helg till dig!!
Kamomilla

Louise sa...

Skålen är jättefin. Ser härligt gammaldags ut! Skön weekend!

Livet på Vestergård sa...

När yngsta dottern var mycket mycket yngre fick vi också vara med på gymnastikfest. Det var väldigt imponerande att se hur duktiga gymnasterna var som uppträdde. Nu är det bara musikevenemang vi bevistar - väldigt roligt det också :)
Ha en skön helg!

bean emäntä - bea's sa...

Härlig skål!
Lycka till ed gymnastikfesten!

Lottaspace sa...

Fin skål!
Det är riktigt roligt att leka med kameran ibland. Ibland tar jag samma motiv med olika inställningar och det blir ju så olika.

ha en skön helg!
Kram, Lotta

StrandviksVillan sa...

Visst är det en fin och användbar skål!

Spännande med gymnastikfest! Här har det också övats lite då och då. Jag kommer inte hinna med de första minuterna eftersom jag jobbar till lite efter kl 18, så hoppas inte jag missar deras nummer.

Lyckoslanten sa...

Jo blått ska det var åt dig och jag tänkte ju på dig när jag gjorde mitt inlägg. Din skål är fin i blåskimrande ljus.
Det är alltid spännande att se sina barn uppträda. Hoppas det går bra! ♥

Lantliga drömmar sa...

Det är kul att mixtra och testa olika funktioner på kameran! :)

Skålen är fin! Jag hade turen att vinna hela (?) serien med de skålarna när de kom ut! 4 stycken fick jag, men jag måste medge att numera är det bara 2-liters skålen jag använder, de andra är nedpackade någonstans i garaget... ;) Men, en dag får jag väl ta fram dem igen! :)

Skön lördag!

Cathrin sa...

Visst är det kul att pilla och greja med kamerainställningar! Ju mer man lär sig desto roligare blir det, tycker jag. Och hoppas nu allt går bra idag på gymnastikuppvisningen!

Önskar dig en fin helg med mycket vårsol!

Kram
Cathrin

My garden poetry sa...

Gillar skarpt det blå skenet! Fin present!
ha det så gott
kramar Malin

Mimmuli sa...

Va fina bilder du har tagit, intressant hur man kan mixa olika stämmningar med kameran. Ha en fin helg..ja nu plev det en vår paus här..vi har snö..och det söar för fullt.

Lilith sa...

Dina blåskimrande bilder blev riktigt fina! Det är alltid kul att experimentera lite och se hur det blir.
Arabiaskålen är jättefin, har själv kastat lystna blickar på dem... Era gäster visste vad du skulle tycka om! :)
Hur gick gymnastikfesten? Hoppas ni lyckades medicinera bort flickornas diverse krämpor så det gick bra!
Ha en fin vecka! :)