måndag 1 mars 2010

Spetsigt

 

  

  

 

Var på en mycket trevlig utställning förra veckan, och blev inspirerad att plocka i min egen spetssamling. Vissa av dem har min mormor virkat, vissa har mamma virkat och vissa är köpta på loppis. Vilka konstverk!! Själv kan jag också både sticka OCH virka, men någon diger samling har jag inte (ännu ;O)

Friluftsdan blev väldigt blööt, men vi trotsade det blöta och idkade uteliv nästan halva dan. Skidade, pulkade och mumsade grillkorv :O)

9 kommentarer:

Erica sa...

Oj, vilken fin samling! Om man ändå skulle kunna virka egna :) Mina virkkunskaper är inte ännu så välutvecklade :)

Elsa sa...

Kaunis kokoelma pitsejä, ja sopivat tuohon rullatelineeseen kuin nenä päähän.

Lilith sa...

Du hade riktigt fina spetsar i din samling! Själv är jag inte så slängd på det där med virkning, håller mig till mina mormorsrutor! ;)
Ha en fin vecka!

Lyckoslanten sa...

Ja man blev verkligen inspirerad av den där utställningen och tänk om man skulle ha sparat allt man har gjort! ;o) Vilken fin samling du äger! Sådana spetsar har jag aldrig virkat. Borde rota hos min mamma.
Hoppas vädret ändrar snart så barnen får ett härligt sportlovsväder! Ha det bäst! ♥ Ann-Lis

Cathrin sa...

Vilka ljuvliga spetasar du visar. Har själv en enkel liten samling från mormor och lite större från loppisar. Vill ha dem framma och bara njuta av att de är så vackra! Virka dem vågar jag dock inte ge mig på, det räcker inte tålamodet till. Gillar dina fina burkar i inlägget nedan! Och saint paulor är verkligen mormor för mig med. Fast hon hade bara blå, jag föredrar vita...
Ha en fin sportlovsvecka!
Kram

Kamomilla sa...

Vilken fin samling!! imponerande! :)

StrandviksVillan sa...

Verkligen fina hantverk och snyggt med ställningen!
Åååh, nu kom jag ihåg en bunt med dukar som farmor gjort. Såna som ska placeras under varje assiett när man dukar, om du vet? Undrar var jag har dom...?
Lyckos dig som kan sticka och virka :) Men det är väl aldrig för sent att lära sig om man inte kan?
Ha det bra!!

alegni sa...

vilken fin samling du har! din rullstol är också fin. vi har nyligen sålt bort våra (som fanns i svärmors hus), och nu harmas jag nästan när jag ser hur fin din är med spetsar på spolarna. å andra sidan har jag ingenstans att förvara en sådan, så they had to go...
ha en god fortsätting på sportlovet!

Livet på Vestergård sa...

Vilken fin spetssamling du har!
Jag kan tyvärr inte virka så här kommer det inte några egentillverkade dukar eller spetsar.Jag brukar anlita mamma om det är något jag vill ha virkat :)
Ha en skön tisdagkväll! Kram Kicki