lördag 27 mars 2010

Påskpynt...
Andra plockar in ris till påsken, men vi har en tomatplanta i farstun istället som hälsar alla kalasgäster välkomna. Och den har ju faktiskt gula blommor så lite påskig är den väl ;O)

Lillasyster tjatade den till sej senast vi var på besök i moffas växthus... Månne den överlever i denna kanske inte så optimala miljö. Men det skulle vara kul att ha den utomhus på verandan i sommar och kunna plocka in färska tomater. Jag pollinerade den häromkvällen och lillasyster har lovat vattna den varje dag!

Idag kalas nummer tre (med en hel massa söta, uppspelta tjejkompisar!) och kalas nummer fyra (med hela tjocka släkten!) Och lite osanning var det när jag bara nämnde fyra kalas... Nästa helg har vi ännu ett här hemma + att alltihop kulminerar i min mammas 60-års kalas på påskdagen. Men SEN skall vi inte kalasa på läänge...... ;O)

11 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj, nu börjar jag längta efter att få tomatplantor till vårt lilla växthus också.
Lycka till med allt kalasande!

Kamomilla sa...

Vad kul med en egen tomatplanta!
Den har fina gula blommor.

Cathrin sa...

Vilken kalasgeneral du måste vara vid det här laget!!! :)

Och så fint med tomatplanta. Hoppas nu att den trivs (fast det låter ju som om den blir ordentligt ompysslad!) så ni får goda tomater. Just tomatplantorna (körsbärstomater) var dotterns favorit jämte smultronen i somras.

Ha en fin kalashelg!
Kram
Cathrin

Lyckoslanten sa...

Det där med tomatplantan som påskpynt tycker jag är superbra, helt perfekt! Lykopen på kommande i tomater är bra mycket bättre än allt påskgodis som råkade hamnade i min matkasse på väg hem från staden i dag! ha en skön helg!

Lottaspace sa...

Egna tomater är ju så härligt! Lycka till med den!

Kram, Lotta

Lilja's Corner sa...

Ojoj, vilket kalasande!
Tomatplanta, why not? Den doftar säkert sommar :)

Huset på landet sa...

Det var ingen hejd på ert kalasande ;). Jag tror att jag såg en av jubilarerna i grattisspalten häromdagen?
Så gulligt med en egen tomatplanta. Då vi försökt oss på tomater hemma har de börjat ge skörd ungefär samtidigt som det börjat frysa ute ;).

alegni sa...

att få plocka tomater direkt från egna plantor är lyx på hög nivå! fast i era trakter är det kanske inte så speciellt som här lite längre norrut ;)
ha så roligt med det fortsatta kalasandet! kram

Livet på Sjögård sa...

Det var en fasligt massa kalasande... roligt värre, antar jag ;)

Det är nog en syn av det lite ovanligare slaget jo, men desto roligare att överraska besökare ,ed en sån :)
Hoppas den klarare sig!

♥Min Eden♥ sa...

Det var ett himla kalasande...typsikt att kalas kommer klumpvis :) Oj hur pollinerar man månne...hm, nu känner jag mig nästan lite dum...dethär med blommor och bin typ...öööh, jaa nåt pollen och sen...mmm..ok...jag tror vi skippar det :D

Lilith sa...

Oj, har ni en så stilig tomatplanta, som t o m blommar redan! Påminner mig om att jag inte kommit mig för att så några tomater än... Får väl köpa istället, för egna tomater är så härligt att ha!
Det var många kalas det! På torsdag inleder vi en lång rad med kalas i både min och min mans familjer, det blir hela 8 födelsedagar fram till början av maj! :O
Det finns något som väntar på dig på min sida om du kikar in där! :)
Ha en fin påskvecka!