torsdag 10 december 2009

Pepparkakor



Barnen har alltid ledig fredageftermiddag. Då åker de direkt hem efter skolan istället för att gå över till eftis, och hemma väntar farmor på dem. Det är skönt! Förra fredagen doftade hela huset underbart av pepparkakor när vi kom hem. Då hade de bakat ett helt lass :O)

 

Spetsen på burkarna köpte jag på loviisan aitta i höstas. Har tre burkar, men köpte två spetsar... hur dum får man va. Så nu mossi vet du vad jag talar om ;O)



Tänkte ju visa helgens pyssel denna vecka, men funkar tyvärr inte att fota i detta mörker. Så jag återkommer med den saken. Gardinerna som skymtar i förra inlägget i köket är linnegardiner med en kanal upptill och påsydd spets. Sydde dem till vår första jul här i huset, och jag gillar dem själv också :O)

Denna helg skall vi baka lussebullar, skrinna med tomten, göra julgodis, pynta lite mera, uppträda med glitterstjärnorna, gå på kalas, fira lucia, och ja hinner vi nåt mera tro :O) Vad skall ni göra?





14 kommentarer:

Hannasvirrvarr sa...

Oj så fina "spetslockena" är. Ja det här med fota och mörker börjar man bli lite trött på nu, men snart börjar vi ju gå mot ljusare tider.

Ni har fullt upp minsann, men roliga saker :) Själv ska jag försöka ta det lungt men ändå pyssla lite julkort, gå på kaffe med en väninna och sånt.

Trevlig helg!
Kram Hanna

Liljas Corner sa...

Jag ska ha syster Jonna på besök och vi ska julshoppa, se på film och ha det mysigt! Och så måste jag skriva julkorten...

Mums me pepparkakor! Ha en skoj helg!

Livet på Vestergård sa...

Vad fint med spets på locken!
Har ni fler än 24 timmar/dygn *ler*
Det var mycket ni ska hinna med :)
Här ska det bakas denna helgen har jag tänkt, en tur till stan är också inbokad samt lite släktbesök ska jag försöka hinna med och så har jag bjudit gäster, ja det blir nog en hel del här också ;o)
Ha det bra!

Kamomilla sa...

Å så fina lock!
I bloggen "Parolan asema" på min länklista fanns för några dagar sedan ett tips för hur man kan fota med blixt utan att få kalla hårda bilder! ta och kika in där! :)Kanske du kan använda tipset om du tycker ljuset inte räcker? Fast jag tyckte dina bilder var fina!

StrandviksVillan sa...

Nämen - hur långa är era helger egentligen? Om ni ska hinna med allt det!
Själv jobbar man ju fredag till 21 och lördag till 18, zzzz...

Du har verkligen rätt i att det är impossible att fota nu! Mina dagens bilder är ända från senaste fredag... I morse var det ju faktiskt soligt, men då hann jag inte ta fram kameran, typiskt!

Så mysigt med pepparkaksbak hemma! Vad skulle vi göra utan våra farmödrar?

Trevlig helg till hela familjen!

alegni sa...

jag hade planerat in ett pepparkaksbak till helgen, men idag sa äldre sonen att han kan klara sig utan pepparkakor nu när jag bakat så mycket annat gott. kan hända att jag köper en färdig deg i alla fall bara för att få känna doften en stund. maken och jag ska åka ut till skärgården och titta till svärmors hus, men andra planer har vi inte.
vad söta spetslock du hittade på loviisan aitta. fniss, att bara köpa två när jag egentligen behöver tre är precis något jag kunde göra... hoppas mossi hittar en till åt dig :)
trevlig helg!

Mari sa...

Kyllä olis niin paljon puuhasteltavaa... Ja välillä olis kivaa vain olla tekemättä juuri mitään;)

Ihania valoisia kuvia:) Mukavaa viikonloppua♥

Anonym sa...

Vi ska baka pepparkakor, baka lussebullar, gå på två julfest, fira lucia, göra julkort...
Ja hur mycket hinner man med?
Men härlig tid är det nu!!

Skogsdoft & havsbris sa...

Härligt att barnens farmor kan ställa upp! Och vad mysigt det låter att komma hem till nybakade pepparkakor! :)
För vår del blir det julfest på lördag kväll, det ska bli roligt! Och så ska jag baka lussekatter, för första gången faktiskt! :) Resten av tiden kommer väl att gå åt till färdigställandet av bastun och lite julstädning...
Ha en skön helg! :)

Lantliga drömmar sa...

Fiffigt med spetsarna till locken!

Ni verkar ju ha en fullbokad helg nu! Maken och jag skulle till Åbo på ta-det-lugnt-och-njut-av-livet-weekend i helgen, bo på hotell, besöka julmarknaden å ikea osv, men han hamnade i jobb :( Så, jag får besöka den lokala julmarknaden istället. Så mycket annat är inte inplanerat ännu, men dagarna lär gå fort i alla fall... :) Alltid är det nåt som dyker upp! :)

Lyckoslanten sa...

Det där virkade tycker jag ser intressant ut och jag förstår att du är harmsen över att du är minus en. Men det ser onekligen bra ut. mycket på gång där, som det ju ska va' den här tiden på året! ♥

Livingroom sa...

Underbara lock du har på dina burkar.. jaa, det är ju bara att låta fantasin flöda.. pepparkakorna är inte bakade ännu men allt annat torde vara klart.
njut av helgen,
Lotta

Hanna sa...

Såp fint. Vackra lock till burkarna.
Kram
Hanna

Viveka i Bläckhornet sa...

Vi har ju förmånen att få bo bredvid min äldste son och hans familj. Och jag har sagt att jag vill alltid finnas där för mina barn barn. De ska veta att vi finns hemma när helst de vill så kan de komma.

Härligt med överraskande pepparkaksbak :)

Kram Viveka