måndag 19 oktober 2009

En solig höstlovsdag och vinnare
Så var höstlovsveckan slut för denna gången och dags för skolbänken igen för barnen! Fast lika kul är det... Just one problem var det igårkväll. I säng i tid kom de nog men någon sömn var det svårt att hitta. Den yngre kom sent omsider på att hon ju inte alls kunde prata högsvenska (!) och det borde de kunna nu när de kom tillbaks till skolan efter höstlovet... Försökte påpeka att vi ju övade massor i Åbo-staden. Slutligen var vår säng fylld av båda barnen, och där somnar man ALLTID gott ;O)En av mina lediga dagar var riktigt solig och fin och vi spenderade en stor del av dagen i trädgården. Klätterträdet är pop igen...och på den gröna gräsmattan går det tom att spela fotboll ännu (!)Krukorna har redan gått i vinteride. Kaninerna har flyttat in i sin vinterboning, och barnen väntar faktiskt på snö eller snarare is att skrinna på... Så nu får nog vintern anlända! Hellre än snörik lång vinter än det evinnerliga mörka regniga som vi fått uppleva flera år... eller vad tycker ni andra?Och tadadaaa vinnaren i tävlingen blev nr. 24 Hildas hus!!! Grattis! Maila mej dina uppgifter så kommer snart ett litet paket på posten :O) Att det blev just denna var roligt för här har jag inte hälsat på tidigare. Mycket inspirerande och intressant, så ni kan kika in till henne ni också! Och tack alla ni andra som kommenterat, både gamla vänner och en hel del nya. Har redan hunnit besöka några och er andra skall jag försöka hinna hälsa på hos inom kort! Ha en fortsatt bra vecka!18 kommentarer:

Hemma hos Linda sa...

Ett stort grattis till vinnaren! =)

Vilka härliga höstbilder du bjuder på, men jag håller med dig... hellre en vit lång vinter än detta regn. Men jag bor i mitten av detta avlånga land och får nog finna mig i regnet ett tag till!

Ha en skön vecka! Kram Linda

Lilja's Corner sa...

Snö ska det va, helst från oktober till april! På nåt vis känns det varmare i luften då det är snö på marken. Eller minns jag fel...

Louise sa...

Håller helt och hållet med dig..Gärna mycket snö och några grader minus så är vintern faktiskt ganska mysig :O)

Ekebo sa...

Härliga höst bilder! Pysslet i tidigare inlägg var mycket trevligt. Grattis till vinnaren. Ha det gott Kram Malin

Kamomilla sa...

Jag tycker nog mer om en riktig snörik vinter med -1 - -8 grader kallt ungefär... Regn och rusk är pest. Fast okej, jag har lättare att pendla tilljobbet om det inte är snö, men istället kan det ju finnas svart is... Och mörkret är ruskigt kompakt. inte kul att gå ut klockan 6 på morgonen på mörka ensliga sandvägar med hunden.. =:O

Vill nog ha snö i så fall.

Hanna sa...

Härliga höstbilder!
Grattis till vinnaren!

Ha d gott!
Kram Hanna

Clarice sa...

Grattis till vinnaren!

Så ni har en hel vecka höstlov i Österbotten. Här hos oss har vi endast to fr ledigt. Men det var riktigt skönt det med. En dag hade vi strålande fint väder. Så härligth med höst, luften är frisk och ren.

Kramis,

alegni sa...

grattis till vinnaren!
ved prydligt ni har det på gården hos er!
jag hatar vinter o snö, så för min del får det gärna vara snöfritt hela vintern...

Cathrin sa...

Härliga bilder! Krispiga och kyliga på något vis. Grattis till vinnaren!

Ha en fin vecka!
Hälsn
Cathrin

Lotta-livets väv sa...

Gratulerar vinnaren!
Vackra höstbilder.....varje årstid har sin tjusning kan jag tycka, men jag förstår att barnen längtar efter is och snö....
Kram och kul var det att hitta en ny trevlig blogg!
/Lotta

Lotta-livets väv sa...

Jag tyckte att rådet jag fick från han från BRÅ var så himla bra och enkelt.....jag tror att barnen känner och vet att man bryr sig och vid den gemensamma måltiden kan man prata om allt som skett under dagen, både vuxna och barn....och på så sätt även idka påverkan i rätt inriktning, eller hur *ler*
Tror inte att du behöver bli orolig någon gång..... de flesta barn är älskade och omhuldade av sina föräldrar och hamnar aldrig i "styggelse"
Kram och fortsätt njuta av ditt härliga liv och dina härliga barn!
/Lotta

mimmuli sa...

Blogissani on tärkeä haaste=)

Livet på Vestergård sa...

Jag är säker på att det gick bra med högsvenskan ;o)
Det gäller nog att ta vara på de fina dagarna när man kan vara ute och jobba i trädgården! Ha det bra!

Designe sa...

Vilken härlig blogg du har och vilka fina träskyltar du lottade ut! Hit kommer jag gärna tillbaks! Hoppas det är okej att jag länkar dig till min blogg! Kram :)

Viveka i Bläckhornet sa...

Grattis till vinnaren!!!

Helst skulle jag vilja att det var sommar året om...

kram Viveka

H ennA sa...

Jag har önskat mig en vit jul i flera år..men snön har lyst med sin frånvaro, eller så har det vart snör precis innan julafton för att sen regna bort lagom till festligheterna.
Vad är högsvenska? Är det kirjakieli eller nåt sånt tro? :-)

Ha en fin dag!

Kram Anne

Hanna sa...

Hej Mia!
Nu såg jag lampetterna som du gjort... vad fiffigt! Riktigt snyggt, kan tänka mig att ljuset blir riktigt mysigt i dom :)

Kul att du vill vara med i tävlingen! Vinnaren får bägge hjärtanen ;)

Ha d gott!
Kram Hanna

Huset på landet sa...

Grattis till vinnaren!
Jovisst ska det vara snö, vi får hoppas det blir en riktigt äkta gammaldags vinter nu...
Mysiga bilder från trädgården! Tack för tipset om tapetserare också, ska kolla med honom!