onsdag 30 september 2009

SkräphopsfyndOch då har jag fyndat igen... Och denna gången i skräphopar!! En dag i förra veckan rotade jag i grannens (hade faktiskt fått lov, av sambon åtminstone ;O) och oj vad trevliga saker som fanns där. Gamla charmiga potatislådor och till och med en söt pärtkorg.Lådorna har jag bara tvättat ur och jag tror bestämt de får lämna naturella denna gången. Kommer att bli toppen i min trädgårdshörna nästa sommar!Dörren finns på ändan av uthuset, och jag tycker den är underbart vacker! Härligt med dessa charmiga material! Vad som finns innanför skall vi inte orda om... men någongång när vi får allt bråte urröjt blir det ett perfekt förråd för all trädgårdsutrustning.Bakom utedasset nerväxt i en massa gräs hittade jag också en gammal skräphop. Där fanns både ett och annat, men det kanske mest trevliga var denna zinkhink (saknade botten, men rätt kul ändå) och två gamla burkar...

 

Den blåa vicks-burken gjorde mej nostalgisk. Det var nästan som att hitta mormor där i skräphögen ;O) Minns att hon brukade smörja mej på bröstet med vicks när jag var sjuk, och då inte ur en plastburk med plastlock utan just precis en sådan här med plåtlock!
Rumford bakpulver hade hon också i sitt skåp...De rostiga gångjärnen togs tillvara av utedassdörren. Rostiga och vackra! Kanske de kommer till användning igen...

Så passa på ni också att rota i gamla eller nya skräphopar. Man vet aldrig vilka skatter som ligger där i gömmorna... :O)23 kommentarer:

Ekebo sa...

Bra tips ska nog ta mig en tur ut och vara sakletare. Ha det gott Kram Malin

Lisasholmen sa...

Nickar instämmande och känner igen det där med Vicks :) Det skulle behövas här hos oss nu, när alla tre knattarna är förkylda..

Potatislådorna är också bedårande, liksom zinkhinken, och... Ja, allt är fint!!

Kram, Åsa

Galleri Hönshuset sa...

Hej

härliga fynd =)Ett tips till den bottenlösa hinken...jag lägger mina bottenlösa hinkar och andra sönderrostiga behållare i landet på sommaren och i mitten sår jag blommor, och dem växer så fint upp ur hinken sen =)

Ha det gott. Kram Pirre

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja det där var ju verkliga skatter! Kanske skulle jag haft lite smörjt idag då. Jag har dragit på mig nån elak förkylning.

Vilka härliga gångjärn!

Kram Viveka

Livet på Vestergård sa...

Vad din granne har intressanta saker i sin skräphop ;o)

Lilja's Corner sa...

Får genast lust att fara till farfar och se om han har några skräphopar... Min farmor är mästare på Vicks! Hon smorde det alltid under fötterna på oss då vi var sjuka, och jag tror banne mig att det hjälpte! ;) Bakpulverburken ser bekant ut, kan de ha sett ut så då jag var liten... Fina fynd!

Elsa sa...

Ihanaa ajanpatinaa kaikissa ja runsaasti! Potaattilaatikoissa on sitä jotain. Puutarhasi tulee näyttää todella hienolta keväällä.

Sanna sa...

Vilka fina fynd!Min mamma har en likadan vicks-burk som hon har knappar i så jag blir också lite nostalgisk. :)
Kram Sanna

Hanna sa...

Visste väl det att potatislådorna skulle falla dej i smaken;o) Tur att vi hann rädda några innan de åkte in i elden!

Faktiskt så relaterar jag Vicks till er familj för ni hade alltid det hemma! Vi hade aldrig...

Kamomilla sa...

För inte så länge sedan hittade mannen en glasflaska i mossan i svampskogen...
Underbara gångjärn!

Louise sa...

Ja tänk vad man kan bli lycklig av rostiga gamla saker....Bakpulversburken kommer jag så bra ihåg - också hemifrån min mormormm
Fina bilder!

HannasVirrVarr sa...

Oj, jag har också blivit smord på bröstet med vicks (det doftade så gott) men det var nog ur plastburk det, är för ung ;)

Potatislådorna är ju jättefina.

alegni sa...

fina fynd! jag borde släppa dig loss i svärmors uthus, för där finns mycket att ta vara på ;) själv kan jag ju inte ta hem allt jag skulle vilja :/

StrandviksVillan sa...

Trälådorna blir nog bra att förvara krukor och annat kul i!

Jag själv bävar för den dagen vi ska ta itu med rivningen av gamla stugan... Då måste jag ju snabbt ta tillvara allt jag ska spara och var ska man då förvara allt? Sen kommmer man säkert att ångra nåt man slängt...

tina sa...

Underbara skatter!Vicks väcker minnen ;).Älskar de där potatislådorna.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs..älskar de gamla beslagen o nötta faluröda oden..påminner sååå om min stuga jag växt upp i sommrarna!!!! Många härliga minnen som kommer över en!
kram ♥

Lantliga drömmar sa...

Härliga fynd du gjort! Potatislådorna är vackra, gillar det enkla i att de bara står där bredvid den gamla väggen!

Sådana gångjärn, som för övrigt är helt underbara, hittade jag också i somras vid en nedbränt, övergivet hus (de låg där bland all aska, så jag fick sparka fram dem). Ärlig som jag är ringde jag först ägaren och frågade om jag fick dem, och då skulle de förstås ha dem, "det hade de tänkt lääänge"... Giriga människor! Nåja, hoppas gångjärnen gör dem lyckliga..! :)

Skön helg!

P.S. Så vackert ni kommer att få det på er gård! Det ser jättefint ut redan nu!

Cathrin sa...

Vilka fynd du gjort! Jag skulle också vilja ha en sådan granne. Det kliar riktigt i fingrarna på mig av längtan efter sådana skatter!

Hälsningar

Cathrin

Grinden på glänt sa...

Ibland fyndar man bäst på de mest osannolika ställen!

Hanna sa...

Fina grejer du hittat!!
Jag skulle behöva en potatislåda... Att ha i matkällaren, till potatis :)
Jaha, du har oxå slöjdat en kista...Jag har funderat bra länge på att måla min, skönt att ha det gjort ;)
o en 8-åring... vi har mycket gemensamt vi, haha!

Ha d gott i helgen!
Kram Hanna

Lantliga drömmar sa...

Jaa-a, man kan bli så trött på folk! Nå, vi får bara hoppas att de blir vääldigt lyckliga av sakerna som de håller så hårt i...! ;)

Skön helg!

Gammelgård sa...

Det var inte illa fynd det !:)

Frida sa...

Så mycket fint du hittade i skräpboden. Sådana gamla små burkar har min farmor med jag har en, tror det står kanel på den om jag inte minns fel.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida