måndag 24 augusti 2009

Några små fynd


Några små fynd blev det på Juthbacka! Tyckte faktiskt det mesta kändes aningen dyrt... man vill ju inte betala hur mycket som helst för något om man skall kalla det fynd. Men iom att vi var lördag eftermiddag, så var det väl bara de dyra fynden kvar ;O) Nästa år skall jag stå startklar torsdag kväll... Men skoj var det ändå att gå runt och titta på allt!


Hittade en söt blå-vit kaffekopp (arabia)...


och en blå-vit plåtburk...


och blå-vita kökshanddukar...


och så dessa trevliga saker. Har en plan för dem kan jag tillägga... ;O)

OCH dessutom alldeles innan vi var på väg hem faller mina ögon på den blå-vita skålen. Ni känner väl igen mönstret. Ja just det, exakt samma som tallrikarna i inlägget under. Blev aningen besviken när damen bak bordet sa 2 e när jag frågade vad priset var... Jag hade då vandrat runt och suktat efter vackra arabia kannor, bunkar och fat som legat på typ 60, 70 och 100 euro. Och så kostar sen mitt drömfat 2 euro!! Men jag har intalat mej nu att damen inte alls var medveten om vilken antik dyrgrip hon sålde för en spottstyver ;O)


Några Karhula-lock blev det dock inte. Jag såg nog dom både här och där, men de såldes alla ihop med själva glasburken och dom har jag ju redan tillräckligt många av. MEN tur att man har vänner här i bloggvärlden som vet vad man behöver!!! Häromdagen kom ett charmigt lock med posten. Tack snälla DU, och billigt var det dessutom :O)


Detta passade perfekt till en av de större burkarna i farstun. De tre andra har jag nu satt stora blockljus i...Ikväll kommer jag att sent omsider i mitt liv inleda min fotbollskarriär. Tur att det är inom knattefotbollen ;O)

16 kommentarer:

Kamomilla sa...

Fin Fina fynd!! Gillar den där söta koppen...

Lyckoslanten sa...

Jag har hört att man får betala skjortan på Juthbacka för det blåvita (du är inte ensam som samlar), speciellt Arabia. Kanske hon som sålde inte var insatt i prissättning av ditt porslin och sålde på tok för billigt! De där Karhula locken kommer jag så väl ihåg hemifrån. Ska fråga mina föräldrar om det finns några kvar...

Elsa sa...

Nostalgisia löytöjä, oikein sellaisia Suomi-henkisiä, arabiaa, karhua...

Livet på Vestergård sa...

Lycka till i fotbollsmatchen! Ska bli spännande att se vad du gör av ljushållarna och kakformen :)

Vekarus sa...

Onnittelut löydöistä! Erityisesti siitä suloisesta vadista!

Ekebo sa...

Vilka fynd du gjort. gillar burken för vaniljsocker. Hittade några liknade på auktionen i lördags men de blev inte mina:(. Lycka till med fotbollspremiären. Kram Malin

Anonym sa...

Så fina saker du fyndade.
På juthbacka marknaden är det värt att försöka pruta, det brukar nästan alltid lyckas!:)

Grinden på glänt sa...

Du hittade ju en hel del fint! Egentligen borde man först gå ett varv utan att köpa nåt för att kolla priserna, de kan ju variera ganska kraftigt... Men då skulle allt man vill ha ha farit! På juthbacka är det ju först till kvarn som gäller så om man inte skyndar sig tar nån annan ens skatt! :)

Lilja's Corner sa...

Exakt sånadär kakformar har min mamma också! Det gör mig extra nyfiken på vad du ska hitta på med dem ;)

StrandviksVillan sa...

Det var mycket blå-vitt det! Sån tur du hade som fick skålen så billigt!
Jag såg många Karhula-lock som såldes enskilt, men de var alla röda och kanske svarta (?)

Det var riktigt kul att sparka boll, jag gruvade ju nästan mig innan, haha!

mimmuli sa...

Ständigt jakt efter Lockar här med..burkat hittar man men inte lockar=/ Så söta fynd du har gjort! Arabia var otroligt billigt! De kan man verkligen glädjas åt...ja priserna har nu blivit höga på gammala saker har ja åxå märkt..

Hanna sa...

Så fint.
Hanna

Frida sa...

Oj du lyckas alltid göra så fina fynd. Koppen är ju ljuvlig.
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Frida

Krisses hantverk sa...

Kaffekoppen är helt ljuvlig, både formen och mönstret!

Sarppa sa...

kaunista sinivalkoista, ihastuttavia!

Pink and white dreams sa...

Hej

vad fina fynd du gjorde, som du kanske läste blev det ingen Juthbacka i år heller, gjorde ju Forma till min stora besvikelse. Grrr.
Bra att locket kom väl till pass, alla min burkar utan lock var ju för små.

Ha det bra

Sabi