lördag 29 augusti 2009

Höst på verandan
Pyntade lite höstfint på verandan. Använde mej av rönnbär, men fick vandra en bra bit för att ens hitta några. Vi har många rönnar på vår tomt, men de gapade alla tomma på bär. Grannfrun lärde mej att det då blir massor med snö, trodde faktiskt det var tvärtom, -mycket rönnbär-mycket snö, men si så var det inte. "Ty rönnen bär inte bördan två gånger" Så i vinter får vi glädjas åt en massa snö ;O)


Det om det! Vi har numera tre rum på verandan. Ett längst bort kallat matplatsen där vi grillar och äter och har kräftskivor (!) ett i mitten där vi odlar, leker, har kafferep mm, och ett här närmast med gungan där vi sitter och njuter! Oftast också efter bastun, det är skönt! Ännu fattas verandaräcket, och får se om det hinner komma på plats innan vintern... men trappan finns där även om den inte syns!


Ikväll är vi bjudna på villaavslutning till goda vänner, bla den lilla pratkvarnen kommer att vara där... :O) Dom har denna sommar blivit ägare till en alldeles egen liten mysig ö. Tänk att äga en egen Ö!!! Där fanns också färdigt en sommarstuga. Rätt risig vid första åsynen men den hade potential, så det skall bli spännande nu att se förvandligen... Ägarinnan har bra smak kan jag tillägga (vitt, svart, grått...) Ha en fortsatt skön helg! Hoppas regnet slutar regna innan kvällen, annars blir det blött i båten...

9 kommentarer:

alegni sa...

jag märkte redan på en tidigare bild att ni har tre rum på terrassen - mysigt värre!!
jag tror inte man kan utläsa så mycket ur rönnbärsskörden, för det finns ju två motsatta talesätt - de två du nämnde ;)
ha en mysig kväll ikväll. vi ska också åka ut till stugan bara det slutar regna!

Maria sa...

Mmmm...härligt med en ordentlig veranda, snyggt har du inrett den också :O) Gillar verkligen gungan som hänger från taket!!

Hoppas ni får en mysig kväll, kanske kameran smyger sej ner i väskan ;O)

Grinden på glänt sa...

Trevlig villa avslutning!

StrandviksVillan sa...

Ha så trevligt ikväll!

Jag har sett villan på bilder, kommer bli superfint!!

Vit poesi sa...

Härliga rönnbärsdekorationer!
Kram Malin

Lyckoslanten sa...

Trevligt hur ni har många rum på verandan. Vet du jag har missat de där rönnbären i år, så det kan inte finnas överflöd. Men snö i massor, njae... Ha det så höstskönt på din veranda!

Kamomilla sa...

Vad fiffigt att ha terassen uppdelad i olika "rum"!
Och så har ni det så fint där också! :)

Låter spännande med vännernas ö, Fick du fota något där? Man blev ju lite nyfiken..

Drömmar och Lycka sa...

Hej! Ni har en sån mysig terass. Ja nu har det tyvärr blivigt höst, men hösten är ju vacker den med. Rönnar är vackra med sina röda bär som man kan göra så mycket med.

Ha det gott! kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej tjolahopp!
så mysig veranda..gillar gungan jag!Fint du pyntat med rönnbären i ljusen med!!

Ha en fin vecka!
kramelikram ♥ mamma millan